ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
כנס הבריאות גג עמוד

התור לבריאות

מזכ"לית ההסתדרות הרפואית: "מי שמחכה לתור בת"א ובירושלים מצבו טוב ממי שחי בדרום או בצפון"

לאה ופנר אמרה את הדברים בכנס התור לבריאות של "כלכליסט". לדבריה בבדיקה של זמני ההמתנה לתורים במערכת הבריאות מתגלה אי שיוויון חמור בין מרכז לפריפריה: "זו בעיה אתית, חברתית, מוסרית"

תומר הדר 11:1115.02.17

"האם מצבנו גרוע? לא, הוא מאוד גרוע" –בתחזית קודרת זו פתחה עו"ד לאה ופנר, מזכל"ית ההסתדרות הרפואית בישראל, במהלך כנס "התור לבריאות" של "כלכליסט" המתקיים כעת. לדברי ופנר: "שמעתי אתמול את דברי ליצמן בנושא תורים ואני מברכת על כך שיהיה כסף למשרד הבריאות. הבעיה היחידה היא שהפער בין מה שאנו שומעים, שיש כסף, ובין המצב בשטח, הוא גדול מנשוא. אני הייתי חברה בוועדת גרמן, שם דובר על כסף. בשנת 2014 נקבע שמיליארד שקל צריכים להגיע בתוך שלוש שנים. כלומר, חולים היו מקבלים טיפול, אך הכסף לא הגיע, ויש בעיה אדירה", הדגישה ופנר: "אני מברכת על כך שמשרד הבריאות הבים את הקשר שבין מטפל למטופל, יש רק דבר אחד שאנו צריכים כרופאים - תנו לרופא לטפל במטופל, ללא הפרעות. אני מקווה שלא יהיו מחסומים בין מטפל למטופל".

 

לדברי ופנר: "כולם מבינים ויודעים שהתשתיות נשחקות. משרד הבריאות מבין זאת ומודה בדבר. עם זאת, נדרש דגש על כרוניות כי כרוניות היא מזיקה. כרוניות היא בעיה מתמשכת. אך כרוניות אינה גזירה משמים, למדינה יש מספיק כסף שהולך לנושאים רבים, אך בסופו של יום אף אחד לא משקיע את הכסף בבריאות. למעשה, בשנים האחרונות הבריאות ירדה מסדר היום הציבורי וזו בעיה חמורה במיוחד", מדגישה ופנר: "גם הפריפריה חשובה, יש מקומות שאין בהם מספיק שירותי בריאות, ללא מספיק מכשור, ללא מספיק מיטות. יש כאן פער אדיר וצריך למשוך את הפריפריה למרכז", מסבירה ופנר.

 

לדברי ופנר: "אני חושבת שחוק ביטוח בריאות ממלכתי הוא מצוין, אבל צריך לקיים אותו לא רק כלשונו אלא גם כרוחו, חולה צריך לקבל טיפול סביר, אך לקבוע בעצם מה זה סביר? שלושים יום הם משך זמן סביר? עשרים יום הם משך זמן סביר? אני מצפה שאזרחי מדינת ישראל יוכלו לדרוש את המגיע להם. הזרמה של כספים למערכת היא קריטית, אך לא מספקת. כסף חייב להגיע ליעודו. מרפאות צריכות להיות פתוחות יותר זמן, צריך יותר כוח אדם, יותר מיטות. ובנוסף, תמריצים עלולים להזיק. אם מחר לדוגמה נרצה לתמרץ בית חולים שהתורים בו קצרים, עלינו לבדוק, כיצד מתמרצים? כי אז יווצר חוסר שיווי משקל. אל לנו להגיע למצב בו אנו פוגעים במערכת. בסופו של דבר מבחן הבריאות מצוי בפרטים הקטנים", מדגישה ופנר.

 

ופנר. "מצבנו מאוד גרוע" ופנר. "מצבנו מאוד גרוע" צילום: עמית שעל

 

עוד מסבירה ופנר: "אנו הצלחנו לתעד נתוני המתנה משנת 2014, נתונים של מרכז טאוב. מי שחכם ונולד בירושלים או תל אביב, מצבו טוב ממי שחי ונולד בדרום או בצפון. המדינה אינה גדולה ברמה שמצדיקה כאלה פערים".

 

לדברי ופנר, באירופה יש התחייבות לזמני המתנה מסוימים, ומדובר בהמתנה שאוכפים ביעילות. כי מדינה יכולה להתחמק ממחויבות שלה לתור. למשל בחוק קבעו שצריך לקבל תור בזמן סביר, אך גם ציינו שזה בהתאם למצב סביר, כלומר לא בהכרח התור יגיע מהר. אם נבדוק את המתרחש בעולם, נראה שישראל נראית מצוין מבחינת המתנה לתור, לניתוח מעקפים מחכים בישראל פחות זמן מדנמרק, מאיטליה, מספרד, מנורבגיה, ומהונגריה ובריטניה. אך יש להסתכל לעומק הנתונים ולראות  שהנתונים לא מלמדים בעצם דבר. נתונים שלנו מראים שקריאת הנתונים אינה נכונה. מדינות רבות למעשה לא העבירו נתונים ל-OECD – יש הבדלים בהגדרות המתודולוגיות של מהו זמן המתנה, ממתי בעצם מודדים אותו. ולכן לדעתנו סביר כי נתוני זמני ההמתנה בישראל מציגים הערכה נמוכה ביחס לזמני המתנה בפועל במדינות מפותחות".

 

מדגישה ופנר: "כל מי שעובד במערכת הבריאות יודע שהתורים הם בלתי נסבלים. כל מי שצמוד במערכת מקבל כל יום עשרות טלפונים עם בקשות לסיוע, זה לא צריך לקרות במדינת ישראל. תור הוא דבר שכל אחד צריך". אנו חייבים להבין שכך לא ניתן לבנות מדיניות לטיפול. כיום אין לנו מערכת אמינה לטיפול, אני ממליצה לכל אחד ואחד לבדוק עצמאית איפה יש תור מהיר יותר, ומעבר לכך יש אי שיוויון קשה, זו בעיה אתית, חברתית, מוסרית. אם לא יביאו רופאים לפריפריה, זה לא יקרה. אני מדגישה כי נדרשת תכנית לאומית כוללת לטיפול בחולים. זה לא יקרה מעצמו. ובנוסף, קיים גם הבדל בין בתי חולים שונים, כל אחד זקוק לפתרון אחר".

 

לדברי ופנר: "יש להעצים את מערכת הבריאות הציבורית ולצמצם את הפרטית. אנו זקוקים למערכת ציבורית חזקה, אבל מה שקרה זה שאנחנו אחרי שנה נותרנו עם הרבה הבטחות. אם בסופו של יום יש תור ארוך בציבורי וקצר בפרטי, היום יש תור ארוך בשני סוגי הרפואה. המדינה חייבת לתת לאזרח טיפול רפואי וגם לממן את הטיפול הרפואי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x