ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

חמי פרס: אני מזהה בעידן ההייטק שינוי משמעותי - פחות אקזיטים לטובת צמיחה ובניית חברות גדולות

יו"ר מרכז פרס לשלום וחדשנות ושותף מייסד, קרן פיטנגו בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט": "ישראל הופכת למעצמה בעידן הטכנולוגיה. הרשת הפכה אותנו מאי קטן לספינה שמנווטת בעולם הגדול"

ענת דניאלי 14:2304.09.17
"עשר השנים הקרובות יהיו יוצאות דופן כי אני מזהה בעידן ההייטק שינוי משמעותי - פחות מחפשים אקזיט ומחפשים יותר צמיחה ובניית חברות גדולות", כך אמר היום (ב׳) חמי פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום וחדשנות ושותף מייסד, קרן פיטנגו בוועידה הכלכלית הלאומית 2017 של ״כלכליסט״.

 

לדבריו של פרס, ״תעשיית ההייטק בישראל נשענת על עידן חדש וחסר תקדים שרואים את תוצאותיו כבר בימים אלה. כאשר 6,000 חברות הייטק בישראל מגייסות 6 מיליארד דולר בשנה. בנוסף, שלוש חברות ענק בינלאומיות מגיעות לישראל כי יש לנו יכולת לעזור להם לעבור לעידן החדש. כך ישראל הופכת למעצמה בעידן הטכנולוגיה. הרשת הפכה אותנו מאי קטן לספינה שמנווטת בעולם הגדול. זהו השינוי הגדול ביותר ותראו שמתוך 6 מיליארד דולר המושקעים בהייטק הישראלי, 4 מיליארד מושקע בצמיחה ובבניית חברות גדולות. יש צורך במורכבות והכנסת הבינה המלאכותית בצורה משולבת של תשתיות IT חדשות, יכולות תוכנה יוצאות דופן ואלגוריתמיקה מורכבת ובישראל יש הרבה מן הידע הזה״.

 

פרס ציין פעילות שנועדה לקדם את רעיון מדינת מדע וטכנולוגיה בעידן החדש שכוח המדינה נובע מיזמות וחדשנות. "החלטנו יחד עם אבי, שמעון פרס ז"ל, שהשנה מציינים שנה ללכתו, להכניס את נושא החדשנות לליבת העשייה שלנו. אנו אומרים שאנחנו ושכנינו צריכים להבין שעלינו לנוע לעידן החדש. אבי נהג לומר כי אנו משלמים מס פעמיים – אחד שלא עזבנו את העידן הישן והשני הוא שלא נכנסנו מספיק לעידן החדש. אנו רוצים שיבואו אלינו מכל המגזרים ויהיו שותפים איתנו במסע הזה שבו ארגז הכלים שאנו מציעים הוא אופטימיות ושיתוף פעולה, עם חדשנות וחזון. ברגע שנוכל ללכת קדימה הדור הצעיר יוכל ליצור עתיד טוב יותר לכולנו. המרכז יעסוק בעבודה מול בתי ספר מוסדות וצבא כדי להכניס את היצירתיות והחדשנות בתכניות שיתקיימו במרכז ובספטמבר השנה אנו עורכים את בניין ׳מסע׳ ביפו לפתיחתו. הבניין מיועד לכך שכל מי שמגיע לבקר בארצנו - יבין מהי ישראל המודרנית ומהי אומת הסטארט-אפ. משלחות יזמים משקיעים ותיירים מכל העולם יבואו לראות את ההתפתחות בישראל. אני מאמין שההייטק יקח אותנו לעידן חדש ולעתיד טוב יותר בינינו ובין שכנינו".

 

חמי פרס חמי פרס צילום: נמרוד גליקמן

 

המעבר מהעולם הישן לעולם החדש

 

עוד הוסיף פרס והתייחס לכך שאנחנו נמצאים בעידן של מעבר מעולם ישן לעולם חדש. ״העולם הישן וכוחן של מדינות נגזר משטח האדמה שלהן מהמשאבים והמחצבים, יכולות צבאיות להשגת טריטוריות נוספות ולהיות מעצמות חזקות. התפשטות המעצמות בעולם הישן הייתה בקרקע, בים וביבשה - והייתה כרוכה בשפיכות דמים. היום אנו במעבר לעידן חדש, משטח וטריטוריה למדע ידע חדשנות יזמות ופיתוח ומדובר בעתיד טוב יותר. כל מה שהושג בעבר בכוח מוחלף היום במדע ובטכנולוגיה. אם רוצים אנרגיה או מים נקיים ניתן להשיג זאת בטכנולוגיה. עבודה זולה ניתן להשיג באלגוריתמיקה וטכנולוגיה״.

 

פרס ציין כיצד כיום אנו בעידן בו כל דבר שניתן להמיר מייצוג פיזי מולקולרי אנחנו מעבירים אותו לביטים ודיגיטלי. ״הכל היום הומר ונכנס לדיגיטל כמו העיתונים והספרים. חשבנו שהעולם משתנה מהר אך שלא התפתח מהר, וזה התפוצץ בבועת הדוט-קום בשנת 2000. היום בעולם החדש משקיעים ברשת של חפצים, ויתרה מזאת אנו מחברים את שתי הרשתות ואחד הנושאים המדוברים ביותר כיום הוא הרכב האוטונומי. שהשירות בתחבורה יהיה דומה לשירות שאנו מקבלים שנכנסים למבנה רב קומות או גורד שחקים. אין יותר בעלות על רכב לנהוג אותו או לתדלק אותו, ללא יהיה גם חשש מתאונות דרכים, והכי חשוב הרכב יהיה נגיש לכולם עם שיתוף לכולם. בדיוק כפי שעובדת התחבורה האנכית כך תעבוד התחבורה האופקית״.

 

לסיום הוסיף פרס כי ״הדברים שמצביעים שברמה הגלובלית אנו במקום הנכון הוא שמתוך עשר החברות הגדולות בארה״ב 7 מהן הן חברות מדע וטכנולוגיה והן דחקו החוצה את חברות התעשייה והבנקים. אני מקווה שבעתיד הקרוב גם בישראל 7 מתוך 10 החברות המובילות יהיו מדע וטכנולוגיה״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x