ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
ועידת המובייל הדיגיטל גג עמוד

INSPIRE

מייסד אוטונומו: "אנחנו הברוקר של המידע לחברות הרכב האוטונומי"

אבנר כהן הציג בוועידת המובייל והדיגיטל של כלכליסט את הטכנולוגיה שפיתח הסטארט-אפ הישראלי, שמחברת בין מיליוני מכוניות לבין מאות שירותים ואפליקציות שונות

יואב סטולר 12:3330.10.17

אבנר כהן, יושב ראש ומייסד אוטונומו (Otonomo), סטארט-אפ ישראלי העוסק בהיבט הדאטה שמתלווה לפיתוח הרכב האוטונומי, הציג היום (ב') בוועידת המובייל והדיגיטל של "כלכליסט", את הטכנולוגיה של אוטונומו המציעה פתרון מבוסס ענן המקשר בצורה חלקה ואמינה בין מיליוני מכוניות לבין מאות שירותים ואפליקציות. התקשרות אשר מאפשרת העברת נתונים על כלי רכב מקושרים, וכן מייצרת הזדמנויות עסקיות חדשות.

 

 

 

כהן, העומד בראש החברה המונה כיום 43 עובדים, רובם הגדול בישראל, סיפר על הבמה כי "בשנתיים האחרונות היינו עדים לשתי מהפכות - אחת זו כמובן מהפכת הרכב האוטונומי. מהפכה עצומה שמביאה איתה כמויות עצומות של דאטה שיכנס וייצא אל האוטו וממנו". לדברי המנכ"ל, "השינוי השני הוא זה שאלו שדווקא מובילים את פיתוח הרכבים האוטונומיים הן חברות הטכנולוגיה הגדולות, מהפכה שמתדלקת מכמות דאטה שנוצרה. אפשר לראות שמרכז הכובד בשוק הרכב בארצות הברית עובר מדטריוט שהייתה בירת המכוניות המיתולוגית".

 

 

עוד אמר כהן, כי "אפשר לראות כבר בימים אלו גידול בקצב מהיר ומתמיד בכמות הדאטה וההתקשרות עם כלי הרכב גם כשאלו לא אוטונומיים". הרכבים של ימינו מכילים כולם מערכות ממוחשבות, והחדשים בעלי מולטימדיה והתקשרות אל רשת האינטרנט כשיש תקשורת ומידע. "בהתחלה זה התחיל מרמת השמן ודליפות, ובהמשך הפרמטרים שנוספו היו גם התאוצה, המהירות, כמות הברקסים, מנוע, עצירה בתחנות דלק, תקר בגלגל, תחנות עצירה מועדפות, הרגלי נסיעה יומיים ועוד".

 

 

אבנר כהן, יו"ר ומייסד אוטונומו אבנר כהן, יו"ר ומייסד אוטונומו צילום: עמית שעל

 

 

לדברי כהן, "ניתן לראות היכן אנו בוחרים לבצע עצירות או שהייה ממושכת, היכן אנחנו נוהגים לקנות, מתי יוצאים מהבית, איפה הילדים לומדים והעדפות נסיעה או צריכה, כשבהמשך לכל אלו יצטרף גם וידאו שיניב עוד מכפלת כוח מהותית למאגרי המידע. "ארבע טרה בייט ישלחו מרכב אוטונומי בשעה, מישהו צריך לטפל בהן".

 

הרכב משתנה ואיתו גם הדרישות שלנו ממנו, אומר מייסד אוטונומו. "זה לא רק שהאוטו יהיה נוח או חסכוני בדלק, אלא גם איזו חוויה שהנוסע יקבל בו. הדאטה שמועבר היום לא מנוצל ואנחנו מציעים פתרון באמצעות ענן ויודעים גם לנתח אותו, לקשר ולשתף אותו עם חברות צד שלישי - אפליקציות, שירות, ספקים ועוד".

 

כהן המשיך והסביר: "אנחנו הברוקר של המידע עבור חברות הרכב וגם אלו שיודעים להגיד להן כמה שווה מידע על תצרוכת דלק, מדדי שמן ומים, שריטות ברכב, תאונות, פנצ'רים ועוד. אנחנו מתווכים בין היצרניות לבין המעוניינים באותו דאטה, נותנים ייעוץ וטיפול במאגר עצמו. יש מגוון של אפליקציות ושירותים שמתחברים אלינו - שירותי חירום, חילוץ, ביטוח, מעסיקים בעלי ציי רכב, ניווט, תחנות דלק, מוסכים ועוד".

 

כשיש כל כך הרבה מידע שמועבר, כמובן שגם אלמנט האבטחה נכנס לתמונה. כהן הציג פתרונות גם עבור המלחמה בפריצות ואבטחת מאגר הדאטה העצום שייאגר באמצעות הרכבים של כולנו. "המידע של האוטו שלי יוצא ומי דואג לו ולכך שזה לא יילקח?! אנחנו יודעים לתת גם את הפתרונות האבטחתיים - איך להחזיק בו כמו גם השירות של לדעת איך לנתח אותו ולהשתמש בו ולתמכר אותו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x