ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת הנגב

"בהייטק בבאר שבע מרוויחים כמו בהרצליה אבל כאן אפשר להגיע לדירה"

מאיה הופמן-לוי, מנכ"לית מרכז הפיתוח של Dell EMC בבאר שבע, אמרה בוועידת הנגב של "כלכליסט", כי "הממשלה צריכה לתת דחיפה להביא עוד פעילויות לדרום"; רוני זהבי, מנהל CyberSpark הוסיף: "מעבר צה"ל דרומה הוא קריטי לחברה"

קרן-אור גרינברג 12:2313.12.17

"אין לנו זמן להתמהמה או לעצור, צריך לתת פתרונות כאן ועכשיו. אם זה מעבר מיידי של יחידות צה"ל או האצת תוכניות תמריצים לתעשיית ההייטק בבאר שבע", כך אמרה הבוקר (ד') מאיה הופמן-לוי, מנכ"לית מרכז הפיתוח של Dell emc בבאר שבע, בוועידת הנגב והדרום של "כלכליסט", בנק לאומי ופסגות בבאר שבע. הדברים נאמרו במסגרת פאנל "הנגב כקטר ההייטק והטכנולוגיה של ישראל' בהנחיית מאיר אורבך עורך ההייטק ב"כלכיסט".

 

 

הופמן-לוי ציינה כי מתוך 250 עובדי החברה, 85% גרים בדרום, ויותר מ-70% בבאר שבע. "יש לנו 30% מהעובדים שבחרו לעבור הנה כי זה יצר להם הזדמנות לאיכות חיים גבוהה יותר במדינה. בתעסוקת הייטק מרווחים כאן אותם משכורות כמו בהרצליה וחיפה אבל כאן העובדים שלנו יכולים להגיע כאן  לדירות, יותר מהר כי גם בסוף החודש יישאר להם יותר. זה לא קורה ברגע", ציינה.

 


השלכות העיכוב של מעבר יחידות 8200 ומרכז התקשוב לבירת הנגב, מציבות בסימן שאלה את המשך פריחת התעשייה בנגב, ולשאלתו של אורבך מה תעשה חברת Dell emc, במידה והמעבר יתעכב עוד יותר, ענתה הופמן-לוי: "אנחנו במאסה קריטית מספיק גדולה עם השותפים כאן, אבל זה יהיה אירוע מכונן שנצפה מממשלה לתת לו חלופה, אם זה לא יהיה הצבא. אני חושבת שזה דווקא כן יקרה, וזה צריך לקרות גם עכשיו".

 

מימין: מאיר אורבך, מאיה הופמן-לוי, אלדד מניב, רוני זהבי ורן בר סלע מימין: מאיר אורבך, מאיה הופמן-לוי, אלדד מניב, רוני זהבי ורן בר סלע צילום: עמית שעל

 

לעומתה, אלדד מניב, נשיא ו-COO בחברת Taboola, ציין כי הם אינו באותו מצב, שכן החברה פתחה סניף מצומצם רק השנה. "אנחנו לא מבוססים פה כמו דאל. היום אנחנו עם 6 עובדים עם כוונה להגיע לכמה עשרות תוך שנה וחצי. מעבר צה"ל דרומה הוא חלק מרכזי במרכז שבנינו כאן וזה קריטי לחברה שנמצאת בשלבים הראשונים", ציין. "הרבה מהם בוגרי יחידות מיחשוב ו- 8200 והאוכלוסייה הזו תהיה קריטית. אפשר להצליח בלי זה, אם האוניברסיטה תתפתח בצורה משמעותית עם נושא האינטליגנציה המלאכותית, וזה יכול לתת אלטרנטיבה".

 

רוני זהבי, מנהל CyberSpark באר שבע, חיזק את דבריו של מניב. "המעבר קריטי אבל הוא לא הפקטור היחידי", אמר והוסיף שהקו המנחה הוא איך באר שבע הופכת להיות עיר עולם. "זו הצהרה של הממשלה וצריך להסתכל על זה בראייה רחבה. מדובר ברילוקשיין הכי גדול שעשה משרד הביטחון, הרכבת יצאה מהתחנה וזה יקרה, אבל העיכוב מבטא חוסר ביטחון של המדינה. וזה משדר מסר לא טוב". זהבי סבור שהבעיה טמונה בכך שאין גוף ממשלתי המרכז את פרויקט ההייטק בנגב: "זה אחד הפרויקטים הציונים הכי גדולים מאז המוביל הארצי, ואין כאן מנהל פרויקט שמסתכל על כלל ההיבטים של הדבר הזה".

 

"צריך להסתכל על כל הפרויקט חדשנות בבאר שבע, לפני 9 שנים לא היה כלום, והיום יש 70 חברות", הוסיף זהבי. "זה פארק ההייטק שגדל הכי מהר בישראל. וזה עוד לפני שהצבא ירד. אם עכשיו יגידו שהתחרטו זה יכול להיות הרסני. אם יתעכב שנתיים זה לא יהיה הרסני, ולזה אנחנו מחכים".

 

רן בן סלע, מנהל החממה הטכנולוגית של אלביט מערכות בבאר שבע, אינקוביט, הוסיף כי שילוב של כוחות נוספים הוא משמעותי. "אחד האתגרים של הפארק זה לא לעבור מאפס לאלפיים עובדים, אלא להיות יציב במובן של גיוון. גם בעולם העסקי מתחילים במיקום וכדי שזה יחזיק חייבים לפתח גיוון. מעבר צהל הוא גורם מגוון שיתרום לביסוס הפעילות לאורך זמן, אבל הוא אינו היחיד", אמר בן סלע.

 

הופמן-לוי חיזקה את דבריו: "הממשלה צריכה לתת דחיפה להביא עוד פעילויות ולגרום חברות לבחור בלי תלות בצבא, וזה יתחיל בטיפטוף. עוד דוגמה לאוק-סיסטם הזה, הוא הראל רם, שהיה עובד שלנו ועזב להקים סטארט-אפ. הוא וחתם על עסקת ענק עכשיו. היה עצוב לנו שהוא עזב אבל שמחנו שהוא מקים סטראטאפ בבאר שבע. ויש הרבה דוגמאות כאלו בחממת JVP, זה עניין של תהליך".

 

אלדד מניב, הוסיף שהיתרון היחסי של Taboola בהיותה בדרום היא היכולת לאתר את הטאלנט הבא בלי תחרות מענקיות ההייטק. "האקדמיה היא בסיס לכל פעילות שנמצאת ואנחנו מתחרים על מהנדסים. אני מחפש מי שגדל כאן. התחרות היא מול גוגל ופייסבוק על הטאלנט הגדול ביותר, ביום שהם יפתחו פה סניף, זו הוכחה שיש כאן תעשייה. עבורנו זו הזדמנות למצוא את הטאלנט כאן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x