ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת שוק ההון

מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "אנחנו לא עצובים על עסקאות שלא עשינו"

ישי דוידי אמר בוועידת שוק ההון של כלכליסט כי הקרן שואפת לחולל שינוי לטווח הרחוק: "אנחנו לא בונים חברות לאקזיט – אלה חברות יותר טובות ויותר חזקות"

דרור רייך 11:2813.06.18

"תמיד יותר קל יותר למכור חברה מאשר לקנות אחת. בשנתיים הקרובות נראה עוד מכירות של חברות טובות בישראל ובעולם". כך אמר היום (ד') מייסד ומנכ"ל קרן פימי ישי דוידי בשיחה עם העיתונאי גולן חזני בוועידת שוק ההון של כלכליסט. דוידי הוסיף כי "בישראל יש כמות כסף מוגבלת, ולכן לא בטוח שיודעים פה לעשות עסקאות של מיליארדים". קרן פימי מחזיקה ב-31 חברות, 50 מפעלים, למעלה מ-100 בעולם, אלף עובדים והיקף נכסים של 5.5 מיליארד דולר.

 

המעבר של שוק ההון מאחזקות של בעלי שליטה (נוחי דנקנר, מוטי זיסר) לשוק של קרנות (כמו פימי) – זה טוב? אתם אומנם פחות ממונפים, אבל סוג של עושים סיבוב של אחרי כמה שנים, בניגוד לבעלי השליטה הפרטיים.

"ישראל לא קובעת את הכללים – בעולם אין כמעט חברות אחזקה, אפילו וורן באפט נהיה סוג של קרן. אבל תמיד המחשבה של פימי היא לטווח ארוך, למרות שאנחנו בתוך חתך של זמן בגלל ההשקעה (אורך חייה של קרן הוא בממוצע 7 שנים). עדיין, אנחנו מכוונים בהחלט לחולל שינוי חיובי לטווח הרחוק.

 

"אני אתן לך דוגמא, כשמכרנו את ריטליקס אמרנו לקונה – יש לנו תוכנית פעולה לשנתיים הקרובות, שדרוגים, גיוסים של עובדים וכו'. היה לנו יותר קל למכור את החברה בלי הרשימה, אבל התעקשנו, כי אנחנו לא בונים חברות לאקזיט – אלה חברות יותר טובות ויותר חזקות".

 

 

מה הדבר הראשון שאתם עושים בחברה שאתם רוכשים?

"קודם כל, ניתוח של מצב החברה והשוק בו היא פועלת, למרות שחלק מתוכניות העבודה לפני הכניסה ואחרי הכניסה לעיתים קרובות משתנה. יש לנו מתודולוגית השבחה שכוללת חמישה פרמטרים - צוות מנצח, הצטיינות תפעולית, השקעות, שליטה ובקרה ותוכנית אסטרטגית. כל חמשת הפרמטרים אומנם נראים פשוטים, אבל היישום שלהם מאוד מאוד מסובך.

 

"אני אתן לך דוגמא, שרכשנו את נייר חדרה לפני שלוש שנים, כולם אמרו לנו ששוק הנייר מת. אבל בנינו צוות ניהולי מנצח, לאחר שעשינו שינויים רבים בצוות הניהול שהיה קיים. נקבע אסטרטגיה – לא מילים אלא במעשים. כשפגשנו אותם הם היו עם קצב רווחיות מאוד נמוכה, והבאנו אותה להצטיינות תפעולית. עשינו גם רכישות והשקעות, בעיקר בתחום הרובוטיקה של המפעל בהיקף של 250 מיליון שקל.

 

"היינו בשליטה והיינו חייבים להיות מדויקים מאוד בדיווחים שלנו, בטח מול שוק ההון. גם המכפיל של החוב היה גבוה, כמעט ברמה של פשיטת רגל. היום אנחנו אחרי שהורדנו מיליארד שקל מהחוב תוך שלוש שנים".

 

ישי דוידי (משמאל) בשיחה עם גולן חזני בוועידה ישי דוידי (משמאל) בשיחה עם גולן חזני בוועידה צילום: עמית שעל

 

מכרתם את אורמת ממש רגע לפני התפרצות הר הגעש שמאיים על תחנת הכוח שלה בהוואי, אז עכשיו היא בבעיה – מה דעתך?

"מכרנו 57 חברות, כל החברות שמכרנו הן טובות חזקות עם חזון ולא ממונפות, פשוט אי אפשר למכור חברות אחרת . אורמת היא חברה מצוינת, ולראייה אחרי שמכרנו המניות עלו ב-20%. לגבי הר הגעש בהוואי, הוא התפרץ גם בתקופה שלנו, אבל אנחנו טיפלנו בזה, הרמנו מערכות בטון מתוחכמות ושאר פעולות, והיה לנו גם קצת מזל שהלבה זרמה לים ולא לתחנה. לגבי זה שאורמת לא עומדת בתאריכי פרסום הדוחות, זו כבר לא אחריות שלנו".

 

איך נראה המעקב שלכם אחרי חברות פוטנציאליות?

"היום, בניגוד לעבר, בהרבה עסקאות אנחנו עובדים לבד, כלומר רוכשים את כל החברה, אנחנו בקשר עם כמה מאות, אלה תהליכים ארוכים. אנחנו במעקב תמידי ורוב העסקאות הן שלנו בבלעדיות. אני מאמין שהסיבה היא שאנשים מרגישים בנוח איתנו, ואפשר לנתח את זה על פני עשרות עסקאות".

 

יש לקרן תקרת זכוכית? לא הייתם חלק מעסקת אבגול או פרוטרום?

"לכל אחד יש תקרת זכוכית, בפימי אנחנו לא משקיעים בפיננסים, בנקים או כרטיסי אשראי, ולא משקיעים בנדל"ן. אבגול היא חברה בפריזמה שלנו ופרוטרום היא חברה מעניינת. אנחנו קונים במספרים שאנחנו מרגישים בנוח ונמשיך לעשות עסקאות גדולות רק לפי הפרמטרים שלנו". אם נטפים נמכרת ב-1.9 מיליארד במכפיל גבוהה, את כל הפורטפוליו של פימי אני מוכן למכור במחירים האלה".

 

אתה חושב שיש עסקה שהחמצת?

"אנחנו בהגדרה לא בוחנים אחורה מה פספסנו לטוב ולרע. גם אם רכשנו ולא ניהלנו נכון את הסיכונים, אנחנו מסתכלים קדימה איך נשנה ונתקן ונבנה חברה טובה – אנחנו לא עצובים על עסקאות שלא עשינו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x