ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת הביג דאטה

אבי קורנבלום: "הבינה המלאכותית כבר משיגה את יכולותיו של האדם"

לפי מייסד ומנכ"ל Voyager Labs, האתגר הגדול בתחום הבינה המלאכותית הוא בשילוב של העבודה שלה עם עבודה אנושית. ניתוח המידע הנאסף רלוונטי לסוגיות שמעסיקות כבר היום את הציבור

ליאור גוטמן 10:2011.12.18

"מודיעין או ביון זה באופן עקרוני איסוף מידע, עם לקוח שרוצה להבין בכל רגע נתון מה קורה ולהגיע למסקנות הנכונות בזמן. סוגיית הזמן קריטית, ואנו חיים בעולם בו קצב האירועים הוא מטורף. המידע אומנם נגיש לכולנו, אבל בפועל אנחנו מפוצצים במידע ובעיקר מושפעים מגירויים - והמציאות היא שהאדם הממוצע מתקשה לבחון את רוחב היריעה, והסיכויים שלו לעבד את הכל נמוכים. למזלנו הבינה המלאכותית הגיעה לרמה שבה היא משיגה את יכולותיו של האדם המודרני, והאתגר הגדול הוא בשילוב של העבודה שלה עם עבודה אנושית". כך אמר הבוקר (ג') אבי קורנבלום, מייסד ומנכ"ל Voyager Labs, בכנס MIND THE DATA של כלכליסט שנערך בתל אביב.

 

 

אבי קורנבלום, מייסד ומנכ"ל Voyager Labs אבי קורנבלום, מייסד ומנכ"ל Voyager Labs צילום: צביקה טישלר

 

 

קורנבלום הדגים בעזרת מספר ניתוחים את הרלוונטיות של ניתוח המידע לסוגיות שמעסיקות כבר היום את הציבור. "הנה למשל, פוסט שעלה בהקשר של המהומות בצרפת. תראו כמה תובנות מייצרת הבינה המלאכותית: מניתוח הטקסט אפשר להגיד שמקורו של המידע הוא ממקורב לארגוני 'החולצות הצהובות', ועוד אפשר לומר שהכותב מתחבר לרעיון המחאה האלימה. אפשר לפתח את זה למימדים השונים של הפוסט, החל מהאידיאולוגיה מאחוריו ועד לאמוציות בכתיבה", אמר.

 

 

 

הדוגמה השנייה שהציג קורנבלום עסקה באיראן: "הנה פוסט שפורסם על ידי אדם בטהרן, ותראו כמה תובנות יש שם שאינן כתובות - כולן הקשה והבנה בין הקשרים. אחרי ניתוח אפשר להגיד שכותב הפוסט אולי ניסה לדבר על הסנקציות וכמה הן פוגעות באיראן, אבל הכותב לא שם לב - והבינה המלאכותית כן זיהתה - שמקור הכתוב באדמיניסטרציה האיראנית. מודאגים שם מהעוני - אחד הגורמים העיקריים ליצירת מהפכות. אבל מי שחיבר את זה לא חשב שיעלו עליו".

 

בנוגע לסוגיית הגרעין האיראני טוען קורנבלום שאפשר לאסוף מידע ולנתחו בהקשר הרלוונטי, וכך להגיע לתובנות של בינה מלאכותית - שישקפו מציאות אחרת. "שימו לב מה קורה לתמונה לאורך זמן: הבינה המלאכותית והמערכות מחפשות את המידע ביחס למה שהמחפש מעוניין למצוא, במספר זירות מודיעיוניות. אפשר לראות שירושלים ונתניהו מסומנים כמוקד בתפיסת האלגוריתמים בנושא הזה. אם מרחיבים את הירידה להיבט הפולטי, רואים קטגוריות שונות - למשל, קטגוריה כלכלית שתחבר בין סיטיגרופ לאיראן, וכך, כמובן, אפשר לצלול לכל תחום ותחום. רואים את החיבור שהאלגוריתמים עושים בין פעילות החוטים בתימן לבין חיזבאללה, מה שעשוי להסביר למה סעודיה הופכת לחברה של ישראל".

 

לסיכום הרצאתו, נגע קורנבלום בתחום הפדופיליה ברשת. "רואים שידור אונליין דרך בחינת סוגיות של פגיעה בילדים או חשיפה של ידוענים. אלו תובנות של בינה מלאכותית, שקוטלגו כנושאים שאפשר לטפל בהם - כאשר היום כבר אפשר לייצר הקשרים. זו טכנולוגיה שפרצה את הגבולות בין אנשי המשטרה, הביון וביטחון המולדת. ניתן להגיע לעובדים הסוציאלים, כי אפשר לייצר מכפיל כוח עצום ואפקטיביות רבה בטווחי זמן קצרים. מדובר באיש מודיעין מסוג חדש, ביוני, בעל יכולות חדשות", סיכם.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x