ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"יוניקורן זה סתם בולשיט, בסוף אנחנו אחראים על פרנסה של 660 משפחות וזה מה שמפחיד"

כך לדברי מייסד ונשיא Walkme, רפי סווירי, בוועידת הביג דאטה של כלכליסט. סמנכ"ל הכספים של גט, טל ברנר: "תוך כדי ריצה ליוניקורן - אתה לא עוצר לראות איפה אתה"

עומר כביר 11:3811.12.18

 

 

"זה מפחיד לבנות חברה בינלאומית, לא משנה אם זה יוניקורן או חילזון. אנחנו אחראים על הפרנסה של 660 משפחות וזה מה שמפחיד, יוניקורן זה סתם שם זה בולשיט", כך אמר מייסד ונשיא Walkme, רפי סווירי, ב-Mind The Data 2018, ועידת הביג דאטה של "כלכליסט" שנערכת היום בתל אביב.

 

סווירי דיבר בפאנל מיוחד בהנחיית כתב "כלכליסט", מאיר אורבך, שהביא לבמה בכירים משלושה חדי קרן (יוניקורן), חברת טכנולוגיה פרטית עם שווי של מיליארד דולר או יותר, למפגש פסגה מיוחד שעסק בהזדמנויות ובאתגרים של פעילות כיוניקורן.

 

מימין: מנחה הפאנל מאיר אורבך עם טל ברנר, יובל טל ורפי סווירי מימין: מנחה הפאנל מאיר אורבך עם טל ברנר, יובל טל ורפי סווירי צילום: צביקה טישלר

 

"סף הכניסה להיות חברה ציבוריות והעלויות מאוד גבוהות", אמר סווירי. "לכן חברות מתפתחות כפרטיות. במקביל הריביות במשק מאוד נמוכות והמון כספים הולכים לקרנות הון סיכון, וזה מאפשר לנו לגייס את הכספים. אנחנו לא פרסמנו שאנחנו יוניקורן, זה יצא בעיתונות ואז ראינו את האפקט. אנחנו מאוד נחבאים על הכלים, התחלנו לצאת בישראל בעיקר כדי לגייס כוח אדם. היוניקורן מאוד עזר לגייס וגם עזר בעבודה מול אנליסטים. זו גושפנקא אמיתית שהעסק שלך גדול וצומח".

 

מייסד ונשיא Payoneer, יובל טל, אמר שהמרוויחים המרכזיים מהפיכת חברה ליוניקורן הם העובדים עצמם: "זה בא לידי ביטוי בכך שהעובדים המשמעותיים בחברה יכולים להיות מיליונרים. כבר לא משנה מה החוזים, כל אנשי המפתח שנמצאים שם מספיק זמן רואים פרי לעמלם. זה מאוד טוב לעובדים".

 

סמנכ"ל הכספים של גט, טל ברנר, סיפר על הדרך להפיכת החברה ליוניקורן. "כשאתה מתחיל את הדרך זה נראה בלתי אפשרי, ולא התעסקנו בזה אז אלא באיך לבנות חברה גדולה", הוא אמר. "לפני שנתיים, אחרי עבודה מאומצת הגענו לשלב הזה. זה כבוד גדול אבל רק המשכנו בדרך ולא הפסקנו לדחוף חזק וקשה קדימה. זה תהליך מאוד ארוך, סיזיפי ורצוף קשיים. קשה להבחין בנקודה אחת בה פרצנו. אני זוכר שישבנו במשרד הראשון ברמת החיל וחגגנו כל הצלחה קטנה בדרך. באיזה שהוא שלב אתה מרגיש שזה גדול. תוך כדי ריצה אתה לא עוצר לראות איפה אתה. כשעשינו את ההשקעה הגדולה עם פולקסווגן היה בזה אימות, תעודה שהם מאמינים בנו, זה היה משהו מאוד משמעותי".

 

סווירי הסביר מה שלושת הדברים שחברה צריכה כדי להפוך ליוניקורן. הייפ, הוא ציין, אינו אחד מהם. "הראשון זה גידול, מהירות גידול וכמה מהר אתה מביא לקוחות, מה מדדי ההצלחה שלך. זו שפה שצריך להכיר ולדבר עם משקיע תוך השוואה לחברות אחרות בשוק. הסט השני זה יעילות, כמה עולה לך לגדול. האם אתה קונה הכנסות או רווחי ביחידת הפעילות הראשונה שלך. הדבר השלישי זה נתונים על הלקוחות, כמה אתה מאבד, כמה גדלים אתך, מי הם. ברגע שיש לך את כל המשפחות האלו ואתה יכול להשוות את עצמך לחברות דומות ולהראות את מסלול הצמיחה יש הצדקה להערכת השווי הזו".

 

טל הוסיף: "צריך מוצר מדהים וצוות מדהים, זה ברור. אבל יש דברים שמשנים את חוקי המשחק. למשל, בעולם הפיננסי כל מה שקשור לסייבר. בנקים השקיעו בזה בלי הגבלת תקציב וחברות שהציעו פתרון טוב יכלו להגיע להערכות שווי גבוהות כי היה צורך אמיתי. אותו הדבר גם בעולם הסחר המקוון. זה פקטור שמעבר למוצר ומעלה את השווי המון. אותו דבר נכון לשווקים, למשל סין שיש לה צמיחה גבוהה. לפעמים מסתכלים מאוד חזק על קצב הצמיחה, שמייצג פקטור שמעלה את ערך החברה".

 

טל סיפר גם כלפי מי הוא חש אחריות כמוביל של יוניקורן. "אני לא דואג למשקיעים", הוא הפתיע. "ברור שהמנדט הוא להחזיר מכפיל גבוה למשקיעים, אבל החלק הכי כבד הוא העובדים. יש לנו 1,200 איש שקשרו את גורלים במה שאנחנו מובילים וזה מטיל עלינו הרבה אחריות. אם אתה עושה שתיים-שלוש טעויות אתה צריך להיפרד מאנשים, וזו האחריות. צריך לגרום למכונה להמשיך לעבוד בצורה שתמשיך לצמוח. זה לא מפחיד, זה הרבה אחריות".

 

ברנר אמר: "ככל שאתה למעלה זה נראה יותר מפחיד. יש תמיד מה שמאתגר, האחריות שלנו עצומה. יוניקורן מתנהג היום כמו חברה ציבורית לכל דבר ועניין. הציפייה, רמת הדיווח והחשיפה היא כמו חברה ציבורית, אין כמעט הבדל. זה דורש מאתנו להיות חדים לגבי מה שאנחנו עושים. אנחנו מאוד חשופים וכל אירוע משפיע על מצב רוח של עובדים, דברים מקבלים תהודה ולפעמים תהודת יתר. צריך להאמין בצדקת הדרך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x