ועידת הביג דאטה
מארק גזית: "אף אחד לא פורץ יותר פיזית לבנקים"
לטענת מנכ"ל ThetaRay, המערכות הקיימות בבנקים אינן מספיקות על מנת להתמודד עם איומי הבינה המלאכותית. "הבנקים הם כמו החיילים הפולנים שנלחמו עם סוסים נגד הטנקים הגרמנים"
מארק גזית יודע שהבנקים של היום ישתמשו בכל טכנולוגיה שתסייע להם להימנע מהלבנות הון - שלא רק שפוגעת בהם פיננסית, אלא בעיקר לוקחת אותם לבתי משפט ומובילות לקנסות ענק. בוועידת Mind The Date של כלכליסט שהתקיימה היום (ג') אמר מנכ"ל חברת ThetaRay: "עם כל המידע הזמין לבנקים, איך קורה שגונבים מהם כסף? דויטשה בנק מקבל קנס, והרבה בנקים אחרים בעולם עומדים בפני שערוריות של הלבנת הון.
- פרד סיימון: "אנחנו נהנים להיות חלק מזרם המידע. לכן נוח הררי כינה את הדאטה דת"
- מייסדיי ריפליי: "פיתחנו יכולת לראות זויות צילום במקום שבו לא היתה מצלמה"
- מייסד מדיסייף: העתיד הוא בתרופות שמותאמות אישית
"אין יותר גנבים שפורצים לבנק: שמים שרת שמריץ AI שגונב 25 אגורות מהבנק שלכם, עושים את זה מאות מיליוני פעמים - ונעלמים. זה שגונבים כספים מבנקים זה נורא, והלבנת הון זה גם נורא. אבל יותר נורא זה סחר בנשים, סחר בבני אדם ותמיכה בטרור. 5% מהתל"ג העולמי הוא הלבנת הון".
לטענתו של גזית, "לכולם יש את אותה בעיה, הכל צריך להיות מחובר, ולאנשים הרעים אין מגבלה של תקציב או של אתיקה. ולמרות כל זה - הבנקים צריכים להוריד עלויות, ואז מגלים שהמערכות הקיימות לא טובות בלגלות את הדברים החדשים שלא יודעים עליהם. כל המערכות בבנקים בנויות על חוקים, הן לא יודעות לזהות דברים חדשים. הבנקים נאלצים לעבוד על אזהרות שיוצרות הרבה התרעות שווא, שהן כמעט 99.5% מכל ההתרעות. הבנקים מצליחים לעיתים לתפוס איום, אבל דקות אחרי שאיתרו אותו הרעים משנים אותו. הבנקים הם כמו החיילים הפולנים שנלחמו עם סוסים נגד הטנקים הגרמנים".
"המערכת שלנו עובדת כמו המוח שלנו", מסיים גזית. "אם יש לכם רעש במנוע תדעו לזהות שזו בעיה. כספומט זה מערכת IOT, אפשר לפרוץ אליו מרחוק. יותר ממיליארד דולר נגנבים מכספומטים. גילינו רשת של אנשים שתרמו לדאעש וזיהינו את הדפוס; אנחנו מזהים פי שש יותר פשיעה ממערכות אחרות, ומגלים פשיעה כ-70 יום לפני שמוציאים את הכסף מהבנק".