ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת התחזיות

קירה רדינסקי: "עד 2030 יהיו 3.3 מיליארד אנשים בלי גישה לרפואה איכותית"

רדינסקי, דירקטורית באיביי ומרצה בטכניון אמרה בוועידה כי הפתרון היחיד הוא אוטומציה לתהליכים, אבל לא להחליף את הרופא. יונתן אדירי מייסד ומנכ"ל חברת healthy.io סיפר על המיזם שלהם לסריקת בדיקות שתן באמצעות סמארטפון

מאיר אורבך 15:0631.12.18

"אנחנו רוצים לעשות אוטומציה לתהליכים אבל אנחנו לא רוצים להחליף את הרופא", אומרת פרופ' קירה רדינסקי, דירקטורית באיביי ומרצה בטכניון. רדינסקי השתתפה בפאנל כלכליסט בוועידת התחזיות השנתית לצד יונתן אדירי מייסד ומנכ"ל חברת healthy.io שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת סריקה של בדיקות שתן באמצעות מצלמה, בהנחיית כתבת כלכליסט הגר רבט.

 

 

 
לדברי רדינסקי "עד 2030 יהיו 3.3 מיליארד אנשים בלי גישה לרפואה איכותית. האמונה שלי היא שהפתרון היחיד שיכולים להרשות כלכלית היא ליצור מערכות בינה מלאכותית שיעשו אוטומציה להרבה תהליכים, אבל חשוב להבין, אנחנו לא מחליפים רופא. מפתחים מערכות שתומכות ברופאים שתוריד את העבודה הסיזיפית שלהם. אחת מהבעיות היותר גדולות אפילו מעבר לבריאות מתחיל מעולם הפארמה (התרופות). בפארמה יש חוק שאומר שכל שנה לוקח לפתח תרופה חדשה יותר זמן וכסף ואנחנו נמצאים בעידן מעניין יש לנו מידע רפואי על כל אדם מיום לידתו עד יום מותו. אחת העבודות שאני עובד עליהן עם מכבי היא לזרז פיתוח של תרופות. יכול להיות שמי שלוקח תרופה למחלה היא יכולה לעזור למחלה אחרת. מצאנו תרופות של צרבת שעוזרות ללחץ דם. לקחנו תרופות ועשינו התאמה אישית".

 

יונתן אדירי, מנכ"ל Healthy.io אמר "ביפן שהיא מכונת זמן, מכרו יותר חיתולים למבוגרים מתינוקות. פירמידת הגיל התהפכה. שלושה וחצי טריליון דולר יצאו בארצות הברית השנה על בריאות. זה כל הכנסות הנפט בעולם ביחד עם ההכנסות של כל ענקיות הטכנולוגיה".

 

 

ד"ר קירה רדינסקי ויהונתן אדירי בשיחה עם הגר רבט ד"ר קירה רדינסקי ויהונתן אדירי בשיחה עם הגר רבט צילום: עמית שעל

 

 

אדירי הוסיף כי "איביי, אמזון גוגל וכל האחרות עדיין לא מגיעות לטריליוני הדולרים ועדיין לא מקבלים טיפול איכותי. יש שם תמותת תינוקות ברמה הגבוהה בעולם המערבי. הפתרונות החדשים הם הפתרונות הכי טובים כיום. התרופות נגד הסרטן יקרו מתישהו במאה הזו ולא בעתיד הנראה לעין אבל ב-2018 זו שנת מפנה לשימושים בבינה המלאכותית שלא ניסתה לפתור את הבעיות אלא ניסתה להתגבר על המערכת.

 

"קחו לדוגמא תמחור התרופות לא בשליטה וחברה אמריקאית שיצרה השוואה של עולם התרופות הגיעה לשווי של 4 מיליארד דולר והדבר השני שקרה הוא שאמזון קנתה את אימפקט שמפסקת תרופות למבוגרים בצורה מסודרת והיא נקנתה במיליארד דולר", אמר יונתן אדירי.

 

"אחת הבעיות הגדולות הן שהחברות נותנות את הביטוח הרפואי ויוצרות מצב שבו עזבת מקום עבודה - הלך הביטוח, המידע שלך נעלם ואין לך אפשרות לקבל תרופות לאורך זמן. אמזון שמבטחת את עובדיה, בנתה ביטוח מסודר לכל העובדים", אומרת רדינסקי. "ביל גייטס באמצעות הקרן שלו מנסה להקים מרפאות בינה מלאכותית שיטפלו בכל מיני מחלות", היא הוסיפה.

 

"המחסור ברופאים נהיה אקוטי מאוד", אמר יונתן אדירי. הבינה המלאכותית חייבת לעזור שם ולטפל במחסור. "סין הוציאה 6% מהתוצר שלה על בריאות וזה עוד יעלה וזה לא מספיק. גם שם רואים חברות טכנולוגיה כמו וויצ'ט שמנסות להיכנס לתחומים האלה. אנחנו קיבלנו אישור למצלמת סלולר כסורק רפואי. היא חוסכת זמן ורופא ושם נולד הרעיון ללמד אותה לסרוק בדיקת שתן באיכות מעבדה ועובדים באנגליה ובישראל ויש הרבה מהפכות שניתן לרתום אותן לעולם הרפואה. אפל לא ייצרה את המצלמה לבדיקות שתן אלא לסלפי איכותי. אנחנו צריכים למצא דרך להשתמש בהן לצרכים רפואיים ולהקל על הצוות הרפואי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x