ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס מדדים

"המדיניות של הטלת עוד ועוד דרישות הרחיקה את המשקיעים מהבורסה הישראלית"

חנה הולנדר, מנכ"לית אקסלנס נשואה, פתחה את כנס המדדים החמישי של כלכליסט בשיתוף קסם מבית אקסלנס. לפי הולנדר, החשש של הציבור לא תמיד מוצדק, ו"גרם לו לאבד בשנים האחרונות תשואה אלטרנטיבית מצטברת של עשרות אחוזים, ביחס לפיקדון בנקאי שבחלק גדול מהשנים השיא תשואה אפסית"

צלי גרינברג 10:4506.02.19

 

 


 

 

מנכ"לית אקסלנס נשואה, חנה הולנדר, פתחה את כנס המדדים החמישי של כלכליסט בשיתוף קסם קרנות ו-ETF מבית אקסלנס. "מדובר באחת התקופות הסוערות ביותר בשוק ההון בשנים האחרונות. רק בחודשיים האחרונים חווינו נפילות חדות בשוקי המניות והאג"ח הקונצרני, עצירת מתווה העלאות הריבית של הפד וחזרה לראלי עוצמתי שהביא לפתיחת השנה החזקה ביותר בשווקים מזה עשרות שנים", אמרה הולנדר.

 

 

 

חנה הולנדר מנכ"לית אקסנלס נשואה חנה הולנדר מנכ"לית אקסנלס נשואה צילום: עמית שעל

 

 

"מדד ה-S&P500 הספיק לעלות בזמן קצר ב-15%, מאז התחתית אליה הגיע ב-24 בדצמבר, ומדד ת"א 125 עלה ב-9.5%. יחד עם זאת, לא כל הסקטורים הצליחו לעלות בעוצמות הללו", המשיכה הולנדר. "בהסתכלות על שוק ההון ב-2019 אנו מזהים שונות גדולה מאד בין מכפילי הרווח של החברות. באירופה השונות בין מכפילי הרווח הגיעה לשיא של 6 שנים, מה שמלמד על כך שהשוק מאתגר יותר ויותר.

 

"בתקופות מאתגרות כאלה אין מקום לבינוניות, וכתוצאה מכך מתפתחות שתי תופעות מקבילות: מצד אחד גידול משמעותי בנתח ההשקעות שמנוהלות בניהול השקעות מקצועי, ומצד שני גידול משמעותי בנתח ההשקעות הפאסיביות. אקסלנס, כגוף השקעות מוביל, מבין מצויין את ההתפתחות בשוק ואת היתרונות והחסרונות של שני העולמות, ומציע את שניהם ביחד ולחוד".

 

בניהול כסף באמצעות מדדים ניתן לצמוח יחד עם הצמיחה הטבעית של הכלכלה

 

הולנדר הוסיפה ואמרה כי "אצלנו בישראל, הבורסה המקומית התכווצה בהיבט של מספר החברות הנסחרות בה, אך המדדים המובילים בה, וביניהם מדד ת"א 125, מדד אג"ח כללי ומדד האג"ח הממשלתיות מוכיחים בעקביות, גם בתקופות מאתגרות, שהגודל לא קובע. מדדים אלו עלו ב-15 השנים האחרונות בקצב שנתי יציב יחסית של 5-4% במונחים שקליים, מה שתומך בתנודתיות נמוכה עבור החוסך הישראלי.

 

"עם זאת, חשוב שלא ננוח על זרי הדפנה", הזהירה הולנדר. "בשנים האחרונות יותר ויותר חברות ישראליות בוחרות לגייס הון מחוץ לבורסה המקומית, אם בבורסות זרות או מחוץ לפלטפורמת המסחר הבורסאית בכלל (בעיקר חברות קטנות ובינוניות). אפשר אומנם להיכנע לתופעה כ'תהליך טבעי' של מרכוז שוק הפיננסים העולמי במספר מרכזים גלובאליים, אך מדובר באובדן גדול. שכן, ענף הפיננסים הוא ענף עם ערך מוסף גדול מאוד לכלכלה, ולא בכדי המרכזים הפיננסיים והאזורים החזקים כלכלית בעולם הולכים יד ביד: וול-סטריט, שוויץ, פרנקפורט, הונג-קונג, לונדון, שנגחאי, סינגפור ועוד.

 

שלושה צעדים משמעותיים כדי לקדם מרכז פיננסי בישראל

 

"מרכז פיננסי עולמי בישראל נראה אולי כמו חלום, אך חלום שאני מאמינה שניתן להגשים", טענה הולנדר. "ב-2018 התגברה כניסת משקיעים זרים לשוק המניות הישראלי כשאלה רכשו מניות נטו ב-9 מיליארד שקל, בהמשך לרכישות בסך 5.5 מיליארד ב-2017. לישראל אומנם חסרונות רבים לגודל, אך גם יתרונות רבים - בעיקר בתחום הטכנולוגיה. חברות ההיי טק, בשלבים שונים במהלך חייהן, נזקקות לגיוס הון - שאותו, בהקמת פלטפורמה מתאימה בישראל, נכון וראוי שיגייסו בישראל".

 

הולנדר פירטה והסבירה שלושה צעדים משמעותיים הנדרשים על מנת לקדם מרכז פיננסי בישראל: הקלות משמעותיות ברגולציה לרישום ולמסחר – עד כדי פתיחת פלטפורמת בורסה מקבילה על תשתית הבורסה הקיימת, אחת לחברות היי טק והשניה לחברות קטנות - כמו בסינגפור, לדוגמא, שם הוקמה בורסה משנית, בשם CapBridge, שמיועדת להנפקה של חברות טכנולוגיה במינימום תהליכי בדיקת נאותות ומצד שני מיועדת למשקיעים 'מתוחכמים', שיודעים לבצע הערכות שווי עצמאיות; הפחתות מס משמעותיות על הבורסה; ושיתוף פעולה עם בורסות מובילות בחו"ל להבטחת "תו תקן" ונזילות.

 

"נראה שהכוונות הטובות להתאמת הבורסה המקומית לציבור הרחב, על ידי הטלת עוד ועוד דרישות, בסופו של דבר פגעו ביעילות וגרמו לעלויות כבדות - שהרחיקו את המשקיעים מהבורסה הישראלית", טענה הולנדר. "עובדה היא שמשקל החברות הקטנות מזערי - כ-3% - והן יתקשו לשרוד ולהוות את זרעי חברות הענק של העתיד.

 

"מן הצד השני צריך להבין שהציבור בישראל ככל הנראה חושש מהבורסה, שלא בצדק, והחשש הזה גרם לו לאבד בשנים האחרונות תשואה אלטרנטיבית מצטברת של עשרות אחוזים ביחס לפיקדון בנקאי שבחלק גדול מהשנים השיא תשואה אפסית. מי שעוד איבד תועלת הן החברות הישראליות, שהיו יכולות לזכות לצמיחה באמצעות גיוס הון וחוב מהציבור. פעולות להגדלת אמון הציבור בבורסה היא WIN-WIN לשני הצדדים, ולכן במקביל לצעדים שיש לנקוט להגדלת צד היצע החברות הנסחרות צריך לנקוט בצעדים להגדלת הביקוש: לשכנע את הציבור באמצעות הסטת החסכון ו-'הר השקלים' לשוק ההון על ידי הסברה ושקיפות, בין אם באמצעות מוצרים מנוהלים בניהול תיקים או קרנות, בין אם בהשקעה ישירה באמצעות חברי בורסה ובין אם באמצעות הנגשת מוצרים אלטרנטיביים לציבור".

 

הולנדר סיכמה את דבריה באומרה ש"חברות ישראליות כמו ווייז ומוביליאי דילגו על הנפקה בישראל ומנעו מהציבור השתתפות משמעותית יותר בהצלחה המקומית, וכך איבדו בעצמן דרך לגיוס הון וחוב מהציבור הישראלי. יישום הצעדים שהוזכרו, הן בצד הביקוש והן בצד ההיצע, צפויים להביא את שוק ההון הישראלי לעתיד טוב יותר ולמקום מכובד לו הוא ראוי, ויסללו לו את הדרך למרכז פיננסי עולמי".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x