ועידת ברלין
תומס באדר: "אנחנו יכולים לנתח תגובות קהל להבעות פנים של פוליטיקאים"
סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת AGT של היזם מתי כוכבי, סיפר בוועידת ברלין של "כלכליסט", כי "המערכת של החברה מנתחת מה קורה באירועי ספורט ויוצרת סיפורים על מה קורה בהם. אנחנו מרחיבים אותה גם לתוכניות ריאליטי"
"באמצעות בניית מוצרי בינה מלאכותית (AI) אנחנו לומדים על עצמנו ועל ההתנהגות שלנו", כך סיפר ד"ר תומס באדר (Bader), סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת AGT של היזם מתי כוכבי, בוועידת ברלין של "כלכליסט".
באדר עומד בראש מעבדת הבינה המלאכותית של AGT, הפועלת בגרמניה זה עשור. במעבדה, היושבת בדרמשטאדט הסמוכה לפרנקפורט, הושקעו במצטבר 120 מיליון דולר, שתמכו לדברי באדר בעסקאות בשווי 3 מיליארד דולר, והיא מעסיקה 100 חוקרים – בעלי דוקטורט, מתכנתים ומדעני מידע, המתמקדים באינטרנט של הדברים וכיום בבינה מלאכותית 'ממוקדת בני אדם'. חלק מתוצרי החברה הם מוצרים העומדים בפני עצמם, וחלק משמשים בשיתופי פעולה עם חברות אחרות.
בדוגמה שאותה הציג באדר הובא האתגר של פענוח הבעות הפנים של לוחם MMA המחייך במהלך קרב. הטכנולוגיה של באדר ועמיתיו מנתחת שמע מהקהל ומהמאמנים, הבעות פנים ותנועות גוף של הלוחמים, על מנת לפענח את הסיטואציה – "והמערכת מבינה שהלוחם קיבל מכה מאוד קשה ומחייך כדי להעמיד פנים שלא נפגע".
היכולות האלה נשענות על עבודתן של מעבדות פיתוח המתמקדות בסוגי קלט שונים: ראייה, אודיו, התנהגות, תנועה, הבנת רגש ועוד, "והכל על מנת לנתח את כל האלמנטים של הנתהגות אנושית להבין מצבים מורכבים", אומר באדר. "וזה מאפשר לנו לענות על שאלות חשובות ומעניינות, למשל, מה גורם לנו לבטוח במנהיגים פוליטיים. לדוגמה: אנחנו מנתחים מתאם בין הבעות פנים של פוליטיקאים בעימותים לתגובת הקהל כדי לנסות להבין מה נתפס בתור מזויף ומה כאמיתי".
בין שאר היישומים האפשריים שהציג באדר, אפשר למצוא את תחום החינוך והתפתחות הילד, וגם רווחה, כמו למשל תמיכה במסגרת היומיום של דייר דיור מוגן, ובנוסף מגוון מוצרים בתחום הבידור: "מערכת שמנתחת מה קורה באירועי ספורט ויוצרת סיפורים על מה קורה בהם, ואנחנו מרחיבים אותה גם לתוכניות ריאליטי", סיכם באדר.