"עליית המחירים אשתקד השפיעה לרעה על קצב הצמיחה של צריכה פרטית של מזון"
יעל כפיר מזר, ראש המערך העסקי בבנק לאומי, אמרה במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום: "עד כה לא ראינו אף פינטק או אפליקציה שיודעת להחליף ליווי של עסקים מורכבים. אולי "הלוואה ברגע" ניתן לבצע באפליקציה, אבל זה לא נותן מענה מלא לצרכים של חברות עסקיות"
עליית המחירים ברבעון השלישי של שנת 2018, לראשונה מאז שנת 2013, השפיעה לשלילה על קצב הצמיחה של צריכה פרטית של מזון", כך אמרה הבוקר יעל כפיר מזר, ראש המערך העסקי בבנק לאומי, במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום.
לדבריה, "התעשייה מתמודדת עם אתגרים רבים נוספים: עלייה מתמדת במחירי התשומות בעיקר שכר עבודה וחומרי גלם ובמקביל קושי להעלות מחירים. התעשיה מתמודדת גם עם מחסור בכוח אדם מתאים, עם רגולציה כגון: חוק המזון, רפורמת הקורנפלקס, קביעת מכסות בבשר או גבינות, חוק סימון מזון שצפוי להיכנס בעוד כשנה ועוד. כל אלו משפיעים באופן ישיר על הפעילות השוטפת של החברות ועל התוצאות העסקיות ובחלק מהמקרים מביא גם לשחיקה ברווחיות. בנוסף לזה כולנו עדים לטרנד הבריאות שמתרחב בשנים האחרונות, אשר מחייב את היצרנים ליצירתיות, הפחתת סוכר וגלוטן, הפחתה באחוזי שומן, החלפת רכיבי המזון במרכיבים בריאים יותר וייצור מוצרי פרימיום חלף מוצרים מפוקחים. במבט לעתיד זו תעשיה שמדברת גם על יותר פרסונליזציה, כלומר אנשים יקבלו הצעה לרכישת מוצרים התואמים את מצבם הבריאותי או גופני.
"על מנת להתאים את עצמה לעולם המשתנה, תעשיית המזון נדרשת בין היתר לאמץ אלמנטים של חדשנות. אלמנטים אלו כוללים אימוץ של טכנולוגיות חדשות לעולמות הייצור, הלוגיסטיקה והשיווק. טכנולוגיות חדשות יכולות להאיץ ולשפר תהליכים ומוצרים של החברה הן בהיבט שיפור המוצר וחוויית לקוח והן בהיבט של תהליכים פנים ארגוניים.
"אבל טכנולוגיה בעיני היא רק פן אחד של חדשנות. חדשנות היא תפיסה פנים ארגונית הוליסטית שעל הארגון לאמץ TOP DOWN בכל אחת מהמחלקות ובכל אחד מהדרגים בארגון. כל ארגון צריך, כמובן, לבנות לעצמו את ארגז הכלים המתאים עבורו.
"בעצם, גם אנחנו בבנקאות העסקית פועלים בעולם משתנה ונדרשים כל העת להמציא את עצמנו מחדש. לא רק הבנקאות הקמעונאית עליה אנחנו שומעים ביומיום, גם הבנקאות העסקית משתנה ועוברת לעולמות חדשים. אנחנו מוצאים עצמנו נדרשים לאמץ חדשנות בדפוסי החשיבה.
"היבט אחד של אותה חדשנות הוא הדיגיטל שתופס יותר ויותר מקום בחיינו. ואתם שומעים אותנו מדי פעם פונים אליכם עם עוד מוצר בנקאי חדשני ודיגיטלי. הדיגיטל מפנה זמן, אבל אנחנו בלאומי חושבים ומאמינים שעסקים עושים עם אנשים. אם נסתכל קדימה, בטווח הנראה לעין של ה- 3-5 שנים הבאות הבנקאות העסקית להערכתנו עדיין נשענת על relationship.
"עד כה לא ראינו אף פינטק או אפליקציה שיודעת להחליף relationship וליווי של עסקים מורכבים. אולי "הלוואה ברגע" ניתן לבצע באפליקציה, אבל זה לא נותן מענה מלא לצרכים של חברות עסקיות.
"אותו relationship עליו אני מדברת מחייב ודורש רמת היכרות מעמיקה איתכם הלקוחות. בתפיסה שלנו כבנקאים מעבר לתפקיד המסורתי כמממנים של השקעות שונות, בניית מרכזים לוגיסטיים וניהול חשבון, אנו שואפים להיות חלק מההצלחה שלכם וחושבים על הצעות ערך שיעזרו לכם להצליח. כל זה חלק מהתפיסה של CUSTOMER SUCCESS שהולידה את הרעיון גם לכנס הזה".