ועידת התעשייה
שרגא ברוש: "צריך להוריד את הרגולציה עם מצ'טה"
נשיא התאחדות התעשיינים בוועידת התעשייה של כלכליסט: " כשמישהו רוצה להקים עסק הוא צריך נקודה אחת שבה הוא מנגיש הכל ונענה בזמן סביר. אי אפשר במשך 4 שנים לסובב יזמים בכל משרדי הממשלה כדי לבנות מפעל"
שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, מאמין שהדרך הכי טובה להתמודד עם הגירעון העתידי היא עכשיו כאשר הבחירות בפתח ויש מועמדים רבים שיכולים להתמודד איתו. "הפעם זו גם הזדמנות, אנחנו עומדים בפני גרעון בשנתיים הקרובות 10 או 20 מיליארד שקל ואני מנחש שזה יותר 20 ואת זה חייבים לסגור".
ברוש שדיבר בוועידת התעשייה של כלכליסט, אמר "צריך לשנות מדיניות ולהודות - בהרבה דברים קשה לסגור גרעון בלי לעלות מסים, להוריד שירותים להגדיל חוב של מדינת ישראל. מצד שני יש דרך שלוקחת יותר זמן והיא האמיתית והיא להגדיל את העוגה. היינו צריכים לעשות את זה בזמן הצמיחה שהיתה. זו אמנם לא צמיחה בת קיימא אלא צמיחה ממשקי הבית והאשראי שזרם וזו צמיחה שבזבזנו חלק לדברים בעלי השפעה נמוכה ולא למנועי צמיחה והיות וזה לא נעשה אז חייבים לעודד את הסקטור העסקי להניע את התעשייה לבנות 100 אלף יחידות ולא 40 אלף ולעודד חקלאות ואז להשקיע את הכסף. צריך להשקיע בבריאות, בחינוך ובתחבורה אבל אף אחד לא אומר מהיכן יבוא הכסף".
עוד הוסיף ברוש, "צריך להוריד רגולציה עם מצ'טה וזה נכון ברישוי עסקים בהגנת סביבה, בבריאות זה חייב לעבור מסדר היום שלנו. כשמישהו רוצה להקים עסק הוא צריך נקודה אחת להכל שבה הוא נענה בזמן סביר. אי אפשר במשך 4 שנים לסובב יזמים בכל משרדי הממשלה, כ-19 רגולטורים שונים, כדי לבנות מפעל. אם מישהו רוצה לטפל בבעיה צריך לאסוף את כל הסמכויות למקום אחד".
לדבריו, "מדברים על פיריון והפער שלנו לעומת מדינות ה-OECD הולך וגדל. בלי כוח אדם טכנולוגי לא נוכל לסגור את הפער, צריך השקעות הון והשקעות במחקר ופיתוח ואף אחד לבד לא יפתור את הבעיה אם אין מי שיתמודד עם הטכנולוגיה החדשה אז אין בה שימוש. צריך אנשים ברמה מקצועית גבוהה שיכולים ללמוד לבד כל הזמן. עברה התקופה שלמדת מקצוע אחד. חייבים לשנות כל 4 חמש שנים וללמוד לבד.
"הנושא האחרון הוא זה של יוקר המחיה. הוא לא בגללנו אלא בגלל הממשלה. אם מישהו רוצה לדעת כמה אחוז הממשלה מקבלת מכל דירה הרי זה 60% . אחוז המסים מעל 50% כל דבר ממוסה וכל זה ביחד זה מסים ואם מנסים להשוות את המילקי בתל אביב לברלין עליו משלמים 17% מע"מ וברוב העולם 7 או אפס. טוב שיש בחירות וויתרו על מיסוי כמו הבלו כי מישהו הטיל עוד בלו על הפחם ואם הוא מתייקר גם בקבוק מים מתייקר ומי שייקח את התפקיד ברצינות".