ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

דובי אמיתי: "אקים מפלגת חקלאים בקדנציה הבאה"

יו"ר התאחדות האיכרים בוועידת התעשייה של כלכליסט: "חקלאות זה ביטחון וזאת לא סיסמא. תיק החקלאות יכול להיות התיק שישנה מציאות מבחינת יוקר המחייה ובריאות הציבור"

נורית קדוש 14:5526.03.19

 

 

"אם ממשלת ישראל לא תשנה את הפרדיגמה שלה ותתן למשרד החקלאות תקציב ראוי, בפעם הבאה אני אעמוד בראש מפלגת חקלאים ואעשה את השינוי הזה״. כך הצהיר דובי אמיתי, יו"ר התאחדות האיכרים בוועידת התעשייה של כלכליסט.

 

לדברי אמיתי, "לשר החקלאות אין באמת סמכויות ולכן כולם במערכת הפוליטית לוטשים עיניים לתיקי האוצר והחוץ ואף אחד לא מתעניין בתיק החקלאות". את מה שלתפיסתו מעיד על כך שהחקלאים כבר אינם מהווים כח פוליטי. "בשביל לקיים חקלאות אנחנו צריכים שלושה דברים: קרקע, מים וכח עבודה ובאופן אבסורדי, לשר החקלאות ולמשרד אין באמת סמכויות על אף אחד מהם. הסמכות על הקרקע בידי מנהל מקרקעי ישראל שמשוייך למשרד האוצר, הסמכות על המים בידי רשות המים שבמשרד התשתיות והסמכות על כח העבודה בידי רשות האוכלוסין שבמשרד הפנים". אמיתי הוסיף כי משרד החקלאות מתוקצב כתיק נישתי, עם תקציב רזה יחסית של 1.8 מיליארד ש"ח. "אם פעם היו 65 אלף חקלאים, בישראל 2019 יש סדר גודל של 15,000 חקלאים בסך הכל. החקלאים ומשפחותיהם, זה בקושי מנדט, במקרה הטוב. אז אפשר לומר הרבה על החקלאים, אבל קבוצת כח פוליטי הם לא.

 

דובי אמיתי יו"ר התאחדות האיכרים דובי אמיתי יו"ר התאחדות האיכרים צילום: עמית שעל

 

החקלאות כמענה ביטחוני

 

אמיתי, תושב מטולה, דור רביעי למשפחה של חקלאים הוסיף כי אמנם נושא החקלאות לא קרוב לליבם של מנהיגי המדינה ולכאורה מדובר בתיק לא אטרקטיבי, אבל בתיק הזה יש הזדמנות להשפיע על מרבית תחומי החיים של הציבור הישראלי. "תיק החקלאות עוסק בסוגיות שהכי מטרידות את הציבור הישראלי. על מה בעצם הולכים לקלפי? על ביטחון, על יוקר המחיה, על הבריאות".

 

אמיתי הוסיף: "חקלאות זה ביטחון וזאת לא סיסמא. השטחים החקלאיים הם הבאפר האמיתי שבין גדר המערכת לתושבים, לאזרחים, לכולנו. אבל הביטחון שלנו הוא לא רק גבולות אלא גם היכולת שלנו כמדינה עצמאית לספק לתושבים שלה מזון טרי: ביטחון תזונתי. בעולם מדברים על תחזיות שחורות של משבר מזון עולמי, שבו הביקוש למזון יעלה על יכולת הייצור. כל מדינה חייבת להיות מסוגלת לספק את המזון שלה בעצמה, ללא תלות ביבוא. מה יקרה במצב של מלחמה? אסונות טבע? מצור ימי?"

 

אמיתי התייחס גם להשפעה הריאותית של המזון הטרי על האוכלוסיה: ״מדברים על הוספת מיטות אשפוז, במקום לדבר על צמצום תחלואה. 23% ממקרי המוות בישראל מיוחסים לתזונה לקויה ולהשמנה. כשהציבור לא אוכל מספיק פירות, זה עולה לכולנו למעלה מ-15 מיליארד שקל בשנה". אמיתי תקף את גישת הממשלה לסבסד מזון מזיק: "התפיסה של מדינת ישראל היא הנגשה של שמנת, חמאה ולחם אחיד, במקום לרסן את הרווח הגולמי של מחלקות הפירות והירקות ברשתות השיווק, לייצר שקיפות בנוגע לפערי התיווך, להקים שוק סיטונאי ולטפל בריכוזיות שמאפשרת לקמעונאי להיות גם הסיטונאי וגם היבואן . צריך לעשות הכל כדי לאפשר לכלל האוכלוסיה בישראל נגישות לתזונה בריאה וטריה.

 

לא רק מזון

 

אמיתי הוסיף שחקלאות זה לא רק מזון: "האגריטק הוא המנוע הדיפלומטי של יחסי החוץ של ישראל. ישנם שני מנועי צמיחה שחייבים לדבר עליהם. "ישראל היא פורצת דרך בתחום הקנאביס הרפואי שיביא מזור ומענה למיליוני חולים ומטופלים בעולם ויהווה מנוע צמיחה לחקלאי ישראל ומדינת ישראל שתהנה מהכנסות גבוהות". מנוע הצמיחה השני הוא חלבון מן הים. "כשאנחנו בפתחו של משבר מזון עולמי, החלבון מן הים צפוי להיות הדבר הגדול הבא. על פי התחזיות שוק האצות יהיה בצמיחה מואצת בשנים הקרובות. האצות דורשות רק 5% משטח האדמה הדרושה לייצור כמות דומה של חלבון מהצומח וצורכת בהתאם רק 5% מהמים. במדינת ישראל יש רצועת חוף ייחודית שיוצרת הזדמנות לפתח באמצעות טכנולוגיות של כלובים ייחודיות לישראל, את הגידול בים הפתוח. זו חקלאות פורצת דרך וזה צריך לקרות כאן בישראל ולא ביוון ובטורקיה שמקדימים אותנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x