ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ניו יורק

מנכ"ל פורקסוור: "אנו על הציר בין המגניב למקריפ"

ג'ף גלוק, מנכ"ל חברת המיפוי פורסקוור, מבטיח שהחברה שלו תשמור על האיזון הנכון בין התועלת שהיא תביא ללקוחות לבין שמירת הפרטיות שלהם. לדבריו, "אנחנו בונים את הטכנולוגיה כך שתהיה מדויקת, תבין בני אדם טוב יותר ותהיה שקופה"

עדי ברק 15:3714.04.19


 

"הרבה פעמים קורה שאנשים אומרים שהם נמצאים במקום מסוים, אבל הם לא באמת נמצאים שם". כך אמר מנכ"ל פורסקוור (Foursquare) ג'ף גלוק בשיחה עם צחי הילל, שותף־מנהל בפיטנגו, שהתקיימה בוועידת Mind The Tech של "כלכליסט" בניו יורק. "פורסקוור רוצה לשנות את המציאות הזאת על ידי מיפוי מיקום בדיוק הרבה יותר גבוהה מזה שכבר קיים כיום".

 

"אנחנו יודעים להבחין בין קומות שונות ובניינים שונים, למשל על ידי זיהוי רשתות WiFi שונות המשרתות כל אזור", הסביר גלוק. "זו, למשל, הטכנולוגיה שמשמשת את אובר, טוויטר, סנאפצ'ט וסמסונג".

 

לדברי גלוק, הטכנולוגיה של פורסקוור מחברת למעשה בין העולם הפיזי לעולם המקוון, ובכך היא שונה מטכנולוגיות שגורמות לבני אדם לבלות יותר זמן במרחב הווירטואלי. "האדם הממוצע בארה"ב קונה באמזון. זו עובדה", אמר גלוק. "אבל אם אתם מבלים חלק גדול מחייכם בלגלול את הפיד מעלה ומטה, אתם מתנתקים מהחברים ומפספסים את העולם האמיתי שבו קורים דברים". לעומת זאת, לדברי גלוק, הלקוחות של פורסקוור משתמשים בשירותי המיקום הפיזיים למטרות שימוש פיזיות וחיבור לעולם האמיתי.

 

"הטכנולוגיה של פורסקוור מצוינת גם לגילוי מקומות חדשים", הדגיש גלוק. "למשל, אם אתם מתיירים בעיר חדשה בעולם ומשתמשים בטריפ אדווייזר, תוכלו להגיע למקומות שאנשים אחרים שכבר ביקרו במקום אהבו. יכול להיות שלא הייתם מגלים את אותם המקומות בלי טכנולוגיית המיקום".

 

ג'ף גלוק, מנכ"ל חברת המיפוי פורקסוור ג'ף גלוק, מנכ"ל חברת המיפוי פורקסוור צילום: אוראל כהן

 

טכנולוגיית המיקום של פורסקוור אינה חסרת תקדים. המתחרה המוכרת ביותר שלה היא גוגל מפס מבית גוגל. "גוגל העלתה את המחיר שחברות סטארט־אפ משלמות כדי להשתמש בשירותי גוגל מפס ב־500%", סיפר גלוק. "זמן רב לא היתה לחברות ברירה, אף על פי שהן לא באמת רצו להיות תלויות בגוגל ובשינויי המדיניות שלה. אבל עכשיו יש להן אלטרנטיבה מצוינת: פורסקוור".

 

"הטכנולוגיה הזאת נעה על הציר בין להיות משהו מגניב ובין להיות קריפית", הודה גלוק. "אנחנו מנסים למצוא את האיזון המתאים כדי שיסמכו עלינו. כמובן, בלי להפר את תקנות הפרטיות האמריקאיות ותקנות ה־GDPR".

 

"יש הרבה דרכים להסתכל על פרטיות. אנחנו בונים את הטכנולוגיה כך שתהיה מדויקת ותבין אנשים טוב יותר, אבל זה חייב להיות שקוף ללקוח, וכמובן מועיל בעבורו. הערך שהלקוחות מקבלים צריך להיות ברור להם, וזכותם לנהל את המידע שלהם ולשלוט עליו חייבת להישמר", הדגיש.

 

"לדוגמה, יש אפליקציה שמציעה להורים לקבל התרעות בכל פעם שהילדים שלהם נוהגים מהר מדי, שזה דבר חיובי. אבל אם אחר כך אנחנו כחברה נמכור את הנתונים האלה לחברות ביטוח והן ייקרו את ביטוח הרכב בהתאם, אי אפשר לומר שזו תהיה בניית אמון לטווח רחוק כלפי הלקוח".

 

גלוק מאמין כי יש עוד תחומים רבים שבהם גבול דק עובר בין התועלת שהלקוח יכול להפיק משירותי המיקום המדויקים ובין החדירה לפרטיות. כך, למשל, ענף הבריאות הנפשית. "הטכנולוגיה שיש לנו כיום מסוגלת לעקוב אחרי אדם מסוים ולדעת שמדי יום הוא פותח את הבוקר שלו בחדר הכושר, זה תקופה ארוכה", הדגים גלוק.

 

"אבל אם יום אחד האדם הזה פתאום יפסיק להגיע לחדר הכושר", אומר גלוק, "הוא יכול למצוא את עצמו מקבל שיחה מעובד סוציאלי שמעוניין לוודא שהכל בסדר איתו. אלה דברים שמצריכים משנה זהירות בנוגע לפרטיות המשתמשים".

 

בסיום דבריו קרא גלוק לחברות קיימות וחדשות: "בואו נבנה טכנולוגיות מוסריות, לא סתם הייטק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x