ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס הקנאביס

אהוד ברק על תעשיית הקנאביס: "המחירים ירקיעו שחקים"

ראש הממשלה לשעבר התייחס בכנס הקנאביס של "כלכליסט" לגודל השוק העולמי: "מי שאומר לך שהשוק יהיה שווה 50 מיליארד בעוד עשור לא באמת יודע, הוא יכול להיות שווה גם 300, הוא שוק אינסופי"; על המצב הביטחוני: "זו לא מציאות טובה לישראל שמי שיודע מתי תכבה האש זה דווקא יחיא סינוואר"

נעמי צורף 10:3206.05.19

"תעשיית הקאנביס כתעשיה תצליח בביטחון. הפוטנציאל בישראל הוא עצום", כך, אמר היום (ב') ראש הממשלה לשעבר אוהד ברק, אשר מכהן כיום כיו"ר חברת הקנאביס הרפואי קנדוק, בפתיחת כנס הקנאביס של "כלכליסט" שמתקיים הבוקר (ב') במלון דן בתל-אביב.

 

בשיחה עם כתב "כלכליסט" עמיר קורץ סיפר ברק שהגיע לתחום במקרה ומתוך סקרנות לאחר שהחל ללמוד קורס בביולוגיה מולקולרית.

 

 

"להפתעתי גיליתי שאמנם מדובר על חלום גדול ועל סיפור אבל מתחתיו יש מדע אמיתי עם עומק ופוטנציאל. השוק הוא אינסופי, מי שאומר לך שהשוק יהיה שווה 50 מיליארד בעוד עשור לא באמת יודע, הוא יכול להיות שווה גם 150 או 300. יש פה תופעה יחודית ששונה מתרופות גנריות, בקנאביס מספיק לפעמים שתחליף את תנאי הגידול או את העונה ואתה מקבל הרכב כימי אחר לגמרי של הצמח שמשפיע אחרת לגמרי. אנחנו בעולם שרק נגענו בקצה של הצמח הזה שיש לו עומקים ואפשרויות רבות ולכן יש פוטנציאל עצום. אני מאמין שבשנים הבאות נראה איך הקנאביס מגיע גם לתעשיית המשקאות, תחליפי הטבק, קוסמטיקה וגם נראה צמיחה של מוצרי פרימיום שימכרו במחירים גבוהים בגלל הבדלים בטעמים כמו ביין או אלכוהול יוקרתי. אנחנו נראה מחירים שירקיעו שחקים. לא יהיה לנו משעמם".

 

יש כאן חלום גדול, אתה חושב שנראה הצלחה גורפת של החברות בענף או שהבועה הזו יכולה להתפוצץ?

"בישראל להבדיל מקנדה יש ידע שמאפשר לעשות להשתפר באופן דרמטי. אמנם לוקח זמן להכין ייחורים, לשתול ולהקים את החממות המתקדמות שאנחנו רוצים אבל הפוטנציאל להגיע למאה טון הוא עניין של זמן לא ארוך. אין לי ספק שהחברות הראשונות שישכילו להבין את הדקויות יצליחו בגדול. צריך לזכור שבישראל יש תופעה של חקלאים שלא דומים לשום מקום בעולם, אלה אנשים שבמקרה אחר היו עובדים בהייטק באחת החברות המובילות. יש כאן משמעת משמעת ודיוק שאין בקולומביה או תאילנד. הקונסיסטנטיות בגידול קנאביס היא מרכיב קריטי זה דורש חקלאות ברמה אחרת ולישראל יש יתרון על רוב האירופאים".

 

מה עמדתך לגבי קנאביס לצרכי פנאי בישראל?

"ראשית אני רוצה לומר שהסקרנות שלי בנושא היא אינטלקטואלית לא פיזית. מעבר לכך, אני חושב שכל העולם עובר תהךיך של הבנה עמוקה שהיה אלמנט חרדתי בהתייחסות לקנאביס. אני שומע אנשים בצמרות בדרג המדיני שמתחילים להטיל ספק בשוני של השפעות הקנאביס מאלו של טבק, קוניאק או וויסקי. אני חושב שבעתיד נראה בכל כל העולם נראה אישור של קנאביס, אולי עם סוג של פיקוח והגבלות מסויימות, אבל אני בטוח שזה יכנס וגם בארץ המחסומים יוסרו".

 

ברק הודיע כי ב-24 שעות הקרובות קנדוק תפרסם כי השלימה תהליך חתימה על הסכמי שיתוף פעולה עם מדינה בדרום אירופה שחברה באיחוד האירופי וציין כי כיום החברה נמצאת במגעים עם 10 מדינות בעולם.

 

 

לא איבדנו את הרכבת?

"מי שמכיר את החברות הקנדיות יודע חלק מהן סובלות טלטלות לא פשוטות בבורסאות דווקא בגלל שבקנדה יש אישור גורף. בנוסף משפיעה הקרבה הפיזית לארה"ב ששליש מהמדינות בה מאשרות שימוש בקנאביס לפנאי ושני שליש מאשרות שימוש רפואי. עדיין ישנן מגבלות רגולטוריות מבחינת החוק הפדרלי. למשל, זו עבירה להעביר כספים בין מדינות שונות אם מקורם בקנאביס אבל אין לי ספק שארה"ב תסדיר את העניין בהקדם".

 

כנס קנאביס אהוד ברק בשיחה עם כתב כלכליסט עמיר קורץ כנס קנאביס אהוד ברק בשיחה עם כתב כלכליסט עמיר קורץ צילום: עמית שעל

 

מבחינת התעשיה הישראלית?

"אני חושב שלא איחרנו את הרכבת. מבחינת ההבנה המדעית שלנו, ההבנה בגנטיקה ובפיתוח אנחנו נמצאים הרבה לפני הקנדים. אמנם אצלם יש הצלחה בורסאית גדולה אבל גם בלאגן לא קטן בניהול בפנים. כך שאנחנו במצב מצוין, בפירוש התחלנו בזמן והעתיד שייך לאלו שיהיו זריזים, לא כולם יצליחו אבל אנחנו בטוחים שאם ההנפקה בנאסד"ק תצלח נעמוד בשורה אחת עם החבורת המובילות בתחום".

 

אתם מתחמשים בהסכמים שונים כמו למשל הסכם בקנדה עם שותף קנדי מקומי שאתם מתכננים למכור יחד למרפאות כאב מקומיות. יש לכם אישור ייצור?

"יש לנו את כל הרשיונות שצריך, בקנדה מותר לגדל בכל הצורות. מה שחסר לנו זה השלמת כללי הייצור מפה שיעזור לנו לספק והשלמה רגולטורית מסויימת בנושאי יבוא. אני מאמין שהדברים יסתדרו בחודשים הקרובים. בקנדה אתה יכול להתנהל בחופשיות רבה, זה כמעט כמו חנוית מפעל שאתה יכול למכור ממש בסמוך למקום שבו אתה מייצר. זה שוק מעניין מאוד ואנשי העסקים הקנדים מנצלים את זה ויש מקום רב לשיתופי פעולה. בקנדוק אנחנו מתכוונים ללכת בכל הכוח ולהתייצב בשורה מובילה של חברות שמבינות מה הן עושות, שיש להן ניסיון לטיפול בחולים, לנהל ניסויים קליניים ויש להן מאגר רחב של זנים".

 

ברק התחייס גם למצב הביטחוני ואמר ש"מבחינה מבצעית לא נכון להיכנס לסבבים גדולים שאתה נגרר אליהם צעד אחר צעד". "אם כבר מתחילים מבצע, אז צריך להתחיל אותו כמו שהתחלנו ב'עופרת יצוקה' ו'עמוד ענן' - במכה אחת. שגם אם זה נפסק אחרי 24 שעות או שבוע, ברור לכולם מי נתן את המכה".

 

"ב'עופרת יצוקה' הרגנו כ-350 פעילי חמאס, בעמוד ענן הורדנו להם את הרמטכ"ל שלהם. כשמתחילים ככה ברור כבר מהרגע הראשון מי מכתיב את התנאים ומי מקבל את תמונת הניצחון. לא צריך לשוטט אחריה תוך אזעקות ונפגעי חרדה. זו לא מציאות טובה לישראל שמי שיודע מתי תכבה האש זה דווקא יחיא סינוואר, צריך לשנות את זה מהיסוד", הוסיף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x