ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

Conference Call

"יש סקטורים מסוימים שדווקא מלבלבים בתקופה כזו"

סיגלית קלימובסקי ,שותפה בקרן גרוב ונצ'רס, אמרה בוועידת האונליין של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים בנושא ההייטק הישראלי והמשבר, כי היא צופה צמצום בהוצאות חברות ההייטק, הורדת שכר ופיטורי עובדים זמניים: "נראה גם הקפאת גיוסים חדשים או הורדת הקצב שלהם"

נעמי צורף 16:5219.04.20

"לעניות דעתי ישראל תצא מהמשבר לקראת המחצית השניה של 2021 ולכן אני מצפה שברבעונים הבאים נראה היקף גיוסים הרבה יותר נמוך", אמרה סיגלית קלימובסקי שותפה בקרן גרוב ונצ'רס בשיחה עם הגר רבט כתבת כלכליסט. השיחה התקיימה במסגרת ועידת האונליין של כלכליסט: ההייטק הישראלי והמשבר.

 

זה מפגש אונליין שלישי בסדרה שיתמקד בהתמודדות מגזר ההייטק עם האתגרים החדשים לצד ההזדמנויות שנולדו בעקבות המשבר הכלכלי והבריאותי שמטלטל את העולם.

 

לפי סקר שיצא בשבוע שעבר, גיוסי ההון בהייטק הישראלי ברבעון הראשון של 2020 שברו שוב שיא ועמדו על יותר מ-2.7 מיליון דולר, כלומר נראה שברבעון הזה טרם ראינו  את השלכות המשבר. מה אנחנו צפויים לראות ברבעון הקרוב ובאלו שאחריו?

"נתוני הגיוס נראים מאוד חיובים גם אם נוריד את ההשקעה של 400 מיליון בחברת ויה (Via) נגיע להיקף גיוסים כמו של הרבעון הקודם. עם זאת, כשמסתכלים על גיוסי הסיד אנחנו רואים שארבע חברות זכו לגיוסים לעומת כ-20 בינואר ונראה שזו מגמה שתוחרף ברבעונים הבאים. זה משבר שונה מאחרים כי הוא התקבל מהחלטה לסגור גבולות, להשבית את המשק ולבודד אוכלוסייה כדי למתן את היקף התחלואה של אוכלוסיות מסוימות. זה לא רק משבר לוקאלי זה משבר גלובאלי ולהייטק הישראלי יש תלות באירופה וארה"ב גם מבחינת ביקוש וגם מבחינת ייצור והשקעות".

 

 

סיגלית קלימובסקי סיגלית קלימובסקי

 

האם בעתיד הקרוב יהיה יותר קשה להקים חברה מאפס?

"להקמת חברות יש שני היבטים, היבט אחד זה היזמים שישקלו מתי נכון להקים את החברה מבחינת תזמון וגיוס הכספים, וההיבט השני הוא ההון הזמין. למזלנו אנחנו נכנסים למשבר כאשר ההייטק יחסית מאוד חזק, אבל אני משערת שקרנות שמשקיעות בשלבים שונים, יתעלו את מירב הכסף וההון לחברות חזקות, לשלבי השקעה יותר מאוחרים.

 

"ההשקעות בסיד, אם הובלו על ידי אנג'לים (משקיע פרטי בעל הון עצמי - נ"צ) בעת אי ודאות וסיכון גבוה הכסף שיוזרם על ידם יפחת. עם זאת, ישנן עדיין קרנות ארלי סטייג' ואנחנו ביניהן, שעדיין מחפשות להשקיע את הכסף בהשקעות חדשות ומחפשים בהחלט סטראט-אפים שמתאימים לאסטרטגיית ההשקעה שלנו שזה ארלי סטייג' ודיפ-טכנולוג'י. הטכנולוגיה כאן להישאר ואנחנו לא רואים ירידה בהשקעות לפחות בתחום הזה".

 

מזווית של משקיעה, איך את מתכוונת להתמודד עם המשבר? שינוי פוקוס? הקטנת סבבים?

"עבודה של משקיעים מורכבת מצד אחד מתמיכה בחברות הפורטפוליו - זו עבודה מאוד אינטנסיבית במיוחד בשלבים המוקדמים, ומצד שני זה בהשקעות חדשות. אם בעשור האחרון הוקמו כ-1,000 חברות בממוצע בשנה, אני מאמינה שנראה כמספר נמוך יותר של חברות שמוקמות ולכן נבחן פחות חברות, אבל החברות הטובות שיוקמו ויצליחו לגייס, הן אלו שיצלחו את המשבר ויצליחו בסבירות יותר גבוהה בשוק שהן פונות אליו. ואין לשכוח שיש סקטורים מסוימים שדווקא מלבלבים בתקופה כזו אם זה רפואה מרחוק, פארמה, ביו-טק וכו'".

 

איפה חברות ההייטק הישראליות יכולות להרשות לעצמן לצמצם?

"החברות עברו, עוברות ויעברו בחינה מעמיקה כדי לוודא שהמיקוד שלהן הוא נכון, שהמוצרים מכווני צורך של הלקוחות. בתקופה הזו חשוב להבין את האימפקט על ההכנסות, להבין איך אפשר לשלוט בהוצאות כי הגורמים החיצוניים הם בלתי נשלטים וצריך להיערך לתסריטים הגרועים מראש ולעשות ניתוחי רגישות של מצבים ולפעול מהר. היכולת של חברה להתייעל כמו שצריך ובזמן היא אקוטית".

 

ההייטק ידוע כתחום שיש בו הטבות מכאן ועד הודעה חדשה? כבר לא נראה שפים ומסג'יסטים? הדברים האלה הם נחלת העבר של ההייטק?

"אני חושבת שאנחנו נראה בהחלט צמצום בהוצאות כולל הדברים האלו וגם הורדה בשכר שאנחנו רואים כבר עכשיו, יחד עם עובדים זמניים שיפוטרו. נראה גם הקפאת גיוסים חדשים או הורדת קצב הגיוסים, תלוי באיזו חברה ועד כמה המוצר או השירות שלה רלוונטי לשוק שלה בזמנים אלו".

 

איפה יש במשבר הנוכחיהזדמנויות עבור חברות ישראליות?

"אני חושבת שחברות ההייטק יתאימו את עצמן ויתייעלו מעצם אתגרי התקופה. מעבר לזה יש הזדמנות בכל מה שקשור לעבודה מהבית, שימוש בכלים דיגיטליים, בחינה של מוצרים שמייצרים מענה לביקוש חדש בשוק מהעולם של עבודה מרחוק, לימודים מרחוק, פארמה וביו-טק פיתוח חיסונים ודיאגנוסטיקה מרחוק וניתן לראות חברות שעשו את זה בצורה מאוד יפה והדרך עוד ארוכה".

x