ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

גת מגידו, פסגות: "השווקים עוסקים כעת בצעד הבא, ומתמחרים את ההתאוששות"

מנהלת ההשקעות הראשית בפסגות גמל ופנסיה אמרה בוועידה המקוונת של כלכליסט, "כשמשקיעים במניה אנחנו קונים תזרים עתידי אינסופי, ולכן צריך לדעת לקחת את זה בכימות הנכון ולתמחר את זה". לגבי ענף חללי העבודה המשותפים היא אופטימית: "אני חושבת שההספד שלהם מהיר מדי"

נעמי צורף 16:0211.05.20

"אי אפשר לצפות שהשווקים יהיו הראי של הכלכלה בתקופות כאלה של חוסר ודאות וחרדה", כך אמרה גת מגידו, מנהלת ההשקעות הראשית בפסגות גמל ופנסיה, בשיחה עם כתבת כלכליסט, ספי שולמן , בוועידה המקוונת של כלכליסט שעסקה בדילמות והאתגרים שאיתם יאלץ המשק הישראלי להתמודד ביום שאחרי הקורונה.

 

לדבריה היא יודעת "שזה קשה לעיכול לחלק גדול מהציבור ולציבור המשקיעים, אבל זה שיעור מעולה לכולנו - שוקי המניות והשווקים הפיננסיים בכלל הם שווקים של ציפיות. בחודש מרץ, כשלא היו אחוזים כאלה גדולים של מובטלים אלא רק חשש ממה שהולך להיות - ראינו איך השווקים קורסים. עכשיו אנחנו רואים את השווקים מתעסקים בצעד הבא ומתמחרים את ההתאוששות ואת קצב ההתאוששות".

 

אבל פער כל כך משמעותי? מאיפה האופטימיות הזו שנראית מוגזמת?

"בסופו של דבר המשבר הזה קרה לכולם, נגע בכולם, אבל מה שחווינו בחודש האחרון זה שישבנו בבית גלשנו בפייסבוק, צפינו בנטפליקס, עבדנו בזום והזמנו אוכל בוולט. כתוצאה כך  הטכנולוגיה תפסה תאוצה. ההייפ סביב הטכנולוגיה רק התעצם - עוד שירותי ענן, עוד שירותים טכנוגלוגיים, ואנחנו רואים את זה במדדים. גם בפארמה כל הסכר נפתח.

 

"לעומת זאת, הכלכלה המסורתית של המסחר הנדל"ן והאנרגיה חבוטה. הבנקים והפיננסים הם מאוד רחוקים מהשיא שלהם ולכן זה הזמן להיות מאוד סלקטיבי. היה רגע שהיה נכון להבין מי ה'ווינרים' של האירוע הזה וללכת אליהם וככל שעובר הזמן צריך לשים לב לקצב ההתאוששות כדי לדעת מתי לדלג לסקטורים המסורתיים. אני לא חשובת שאנשים לא יחזרו לקניון או למסעדות. בסופו של דבר כשמשקיעים במניה אנחנו קונים תזרים עתידי אינסופי ולכן צריך לדעת לקחת את זה בכימות הנכון ולתמחר את זה".

 

רוב החברות בבורסה בישראל הם ממגזרים מסורתיים יותר, מה זה אומר לגבינו?

"מי שעוסק בנדל"ן מסחרי שואל את עצמו מה תהיה השפעה של האטה כלכלית על התפוסות במשרדים וגם מה הולכת להיות ההשפעה של הקונספט של השפעה מהבית. חברות ההייטק והטכנולוגיה כמו גוגל ופייסבוק, מדברות על להשאיר את העובדים בבית עד סוף השנה. במובן מסוים הייטק וסטראט-אפים ידעו לעבוד מהבית, אולי לא בכל סוגי הפעילות אבל הם כנראה גם יותר פתוחים לזה מבחינה טכנולוגית.

 

 

גת מגידו. חללי העבודה יחזרו גת מגידו. חללי העבודה יחזרו צילום: אולפן כלכליסט

 

"לעומת זאת, בארגונים גדולים מדובר בתהליך ארוך. זה לא קורה ביום אחד. כדי לעבוד מהבית צריך תשתית טכנולוגית. זה שעבדנו עכשיו מהבית זה לא אומר שהכל היה בקצב של השגרה. לעשות התאמות לדבר הזה זה תהליך ארוך, כמו המון דברים. בהשקעות צריך לעשות ניתוח כירורגי לחבורות מבחינת הקריטריונים שלנו. אנחנו רוצים הנהלות איכותיות, רמות מינוף לא גבוהות. בסוף חברות הנדל"ן האיכותיות יידעו לבוא לשוק ולהתממן".

 

מה עם חללי העבודה המשותפים?

"אני חושבת שההספדה שלהם מהירה מדי. כשמגיע גרפיקאי או עו"ד שקונה כסא חם אז קל לחשוב שהם ילכו לעבוד מהבית. אבל מצד שני, אי אפשר לומר שעבודה מהבית תהיה וחללים משותפים לא. יש כל כך הרבה שיקולים שנכנסי. אני חושבת שכשהחרדה תרד, חללים משותפים  זו תוצאה די ברורה של לעבוד מהבית, אם זה יקרה - גם זה יקרה".

 

מה יהיו תמרורי האזהרה? שיגרמו לך לחשוב שיהיה שינוי מגמה או תקופה נוספת של ירידות?

"הסיכון הראשון והבולט זה גל שני. במבנה של 'הולכים לעבודה עם מסכה' יגרום לזה שנזק הכלכלי יהיה פחות. במה שקשור להתאוששות - זה בעייתי, כי אם יהיה גל שני החזרה לשגרה, לקניונים ולמסעדות תקח יותר זמן וזה הסיכון".

 

מבט לסין, מה אפשר ללמוד מהתאושות שם?

"לאורך כל הדרך הסתכלנו על סין, שהיא כמה צעדים לפנינו, ואפשר ללמוד מזה הרבה. לגבי האינדיקציות עכשיו - הזיהום אוויר חזר לרמות הרגילות, יש נתון טוב מזה שנתיים של צריכה. אולי זה קשור לזה שלא רוצים להשתמש בתחבורה ציבורית, אבל זה עדיין נתון חיובי של צריכה.  מפעילים ובתי זיקוק חזרו. חשוב מבחינת המדיניות הישראלית לכוון את הכסף לעסקים ולעצמאים, אם מדברים על תוכנית של קשירה בין הסיוע לעובדים. בסופו של דבר זה מספרים שקשה לעכל או לנסות לכמת. אבל אם ייחשבו את המשמעות של לא לטפל בזה כמו שצריך עכשיו נמצא את עצמנו עוד שנתיים-שלוש עם אחוז אבטלה מאוד גבוה שזה יצריך לממן יותר מובטלים יותר זמן ומיתון יותר ארוך, צריכה יותר נמוכה וכו'. לכן צריך שהכסף יגיע לעובדים, לשמר אותם בתוך המשרות שלהם ולשלוח את הכסף דווקא לערוצים שנפגעו וצריכים עזרה בהתאוששות".

x