"כל המדינות נמצאות תחת הלחץ לצמצם את התלות הסינית"
אמיר גל-אור, שותף מייסד של קרן ההשקעות אינפינטי, המשקיעה בחברות סיניות וישראליות: "להגיד שאנחנו צריכים לבחור צד בין ארה"ב לסין זו אמירה לא אחראית. אנחנו צריכים לעשות התאמות ולשים לב לרגישויות האמריקאיות כמו דברים שקשורים להגנה, לתשתיות אבל ברוב המקרים לא צריך לבחור צד"
"להגיד שאנחנו צריכים לבחור צד בין ארה"ב לסין זו אמירה לא אחראית", כך אמר אמיר גל-אור, שותף מייסד של קרן ההשקעות אינפינטי, קרן השקעות ישראלית-סינית המשקיעה בחברות סיניות וישראליות בשיחה עם כתב כלכליסט מאיר אורבך. "אנחנו צריכים לעשות התאמות ולשים לב לרגישויות האמריקאיות כמו דברים שקשורים להגנה, לתשתיות אבל ברוב המקרים לא צריך לבחור צד".
מה קורה היום בסין מבחינת הקורונה?
"ההרגשה בסין שהקורונה היא מאחוריהם. הכוונה של ממשלת סין זה לחזור לשגרה באופן מלא ככל האפשר עם ההאטה בביקושים ומלחמת ההגמוניה ובעיות בתחבורה הבינ"ל. הפעילות שלנו בסין חזרה לפעילות מלאה ב-100%, התחילו לסגור עסקאות, לבצע השקעות, בתוך סין לא הורידו משכורות המשיכו לקיים חוזים. אין את התהליך שקיים כרגע בישראל שאתה מרגיש שיש חזרה מאוד איטית והנושא של כיבוד התחייבויות לא יהיה כמו שהיה לפני. יש הנחיה כללית לקיים הכל, יש הזרמת כספים נקודתית לפי הצרכים אבל כולם מודעים לכך שהביקושים ירדו ושיש בעיה מול ארה"ב ושהשוק יפגע".
יש הרגשה שישראל תקועה באמצע בין סין לארה"ב, זו ישראל או שכל העולם תקוע ביניהן?
"ישראל לא לבד בסיפור הזה, זו לא החלטה שמדינת ישראל צריכה לקבל. חברת אפל מצד אחד ובריטניה מהצד השני הן בדילמות בזמן שאנחנו מדברים. אפל היא חברה אמריקאית שיש לה שוק ענק שם, המפעלים שלה נמצאים שם והיא לא יכולה להימצא בסיטואציה היא צריכה לבחור באופן טוטאלי, היא צריכה למצוא פתרונות ואין ספק שצריך להתייחס למצב ולעשות שינויים והתאמות. מדינות אירופה ואסיה נמצאות באותו המצב, אנגליה נמצאת בדיונים אינטנסיביים עם ארה"ב על ה-G5, כולם נמצאים תחת הלחץ לצמצם את התלות הסינית. ישראל היא עוד אחת מהמדינות שהן בעלות ברית של ארה"ב".
מה יעשו עכשיו חברות הייטק? יגיסו השקעות מסין או יוותרו על זה?
"חברות הייטק צריכות להסתכל על סין כדבר שלא הולך להיעלם ושיש לו השפעה על שוק היעד שלהם ללא קשר למה תהיה התוצאה של מלחמת ההגמוניה בין ארה"ב לסין. סין לא הולכת לשום מקום. אבל יש הזדמנויות שנגזרות מהסיטואציה, יש תעשייה סינית שטובה יותר מתעשייה מערבית בתחומים מסויימים ואפשר לעבוד איתה בשווקים שלישיים. יש מקומות שהסינים ישמחו לעובד עם חברות ישראליות כקבלני משנה ולאו דווקא בפרונט, אפשר לייצר ברנדים מקבילים, לפצל חברה לשתי חברות או לשחק עם הבעלויות כתלוי בסיטואציה. יש פתרונות".