ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

מחיר הסיפוח

איתמר רבינוביץ': "צריך לשאול מתי מדיניות החוץ של ממשל טראמפ הצליחה"

כך לדברי איתמר רבינוביץ פרופסור להיסטוריה של המזרח התיכון, ושגרירה לשעבר של ישראל בארצות הברית בכנס "מחיר הסיפוח" של כלכליסט. לדבריו, מצפון קוריאה ועד איראן לא נזקפה לממשל טראמפ אף הצלחה, ולכן יש סימן שאלה בתליית העתיד שלנו בממשל שהרקע שלו במדיניות חוץ "מאוד לא מרשים"

שירות כלכליסט 18:4015.07.20

 

"בשלב מוקדם בכהונה שלו טראמפ ראה את האפשרות לקדם פתרון ישראלי פלסטיני כדרך שלו לקבל את הנובל, ואני חושב שכשהוא דיבר על עסקת המאה הוא ראה את זה לנגד עיניו. הוא מבין שזה רחוק ממנו עכשיו, הוא לא מועמד לשום נובל, ולמען האמת אותם ישראלים שתולים יהבם בטארמפ צריכים לשאול את עצמם באיזו סוגיה של מדיניות חוץ הממשל הזה הצליח, מצפון קוריאה ועד איראן אין לו שום הצלחה.

 

"לכן לתלות את העתיד שלנו בממשל שעד כה הרקע שלו במדיניות חוץ מאוד לא מרשים מעורר סימן שאלה גדול", כך אמר איתמר רבינוביץ פרופסור להיסטוריה של המזרח התיכון, ושגרירה לשעבר של ישראל בארצות הברית בפאנל בהנחיית הגר רבט בכנס "מחיר הסיפוח".

 

 

 

לדבריו, לאירופה יש כוח רך שהיא יכולה להפעיל על ישראל במידה ויתרחש סיפוח שכולל חרם ואף חידוש ההסכם הורייזן 2020, שהוא המקור החשוב ביותר לכספי מחקר ולקשר עם העולם המדעי ואנחנו עלולים לשלם מחיר כבד בתחום הזה באירופה.

איתמר רבינוביץ, כנס מחיר הסיפוח איתמר רבינוביץ, כנס מחיר הסיפוח צילום: עמית שעל

 

 

ד"ר דנה וולף, מומחית למשפט בינלאומי וניהול משא ומתן מהמרכז הבינתחומי הרצליה, אמרה כי הקהילה הבינלאומית לא שינתה את עמדתה והיא חושבת באופן מובהק שסיפוח הוא נגד הדין הבינלאומי. "מה שכן השתנה הוא שסיפוח שהיה מילה גסה עד לפני כמה שנים היום הוא אופציה שקיימת על השולחן בתמיכה אמריקאית. במובן הזה אלה התומכים בסיפוח יכול להיות והעניין הזה יעשה להם שירות. כמובן שהאמריקאים התכוונו לתוכנית כוללת שבקצה שלה הייתה מדינה פלסטינית ולא כסיפוח חד צדדי, אבל סיפוח היא היום מילה מקובלת בשיח הבינלאומי".

 

לדבריה, כל עוד מדינת ישראל שומרת על אלמנט הזמניות, לא קובעת עובדות בשטח וכל עוד אנחנו נמצאים במרחב המשא ומתן, כשהסרבנות המתמשכת של הפלסטינים גם עובדת לטובת ישראל, אז המנעד שלנו יחסית רחב. אבל ברגע שקובעים עובדות בשטח ומרחיקים את אופציית המשא ומתן אנחנו מקבעים את בואם של ארגונים בינלאומיים להחליט בשבילנו מה יהיו הגבולות של המדינה הפלסטינית העתידית. "ישראל לא רוצה שבסופו של דבר גוף שלישי יקבע איך זה ייגמר".

 

 

דנה וולף, כנס מחיר הסיפוח דנה וולף, כנס מחיר הסיפוח צילום: עמית שעל

 

אל"ם (מיל') עו"ד פנינה שרביט ברוך, חוקרת בכירה במכון למחקרי ביטחון לאומי אמרה כי כל הנושא הפלסטיני די הפסיק לעניין את העולם וכל הדיון בנושא הסיפוח החזיר את הנושא הפלסטיני לשיח וזה לאו דווקא חיובי לישראל.

 

לדבריה, "מה שמפריע לקהילה הבינלאומי היום בסיפוח הוא שני נושאים. האחד זה עד כמה המהלך הזה הולך להכשיל את רעיון שתי המדינות. הנושא השני הוא ההפרה של המשפט הבינלאומי. מבחינת העולם המערבי, בפרט אירופה והאיחוד האירופי זה מבחינתם קצת כמו התורה, זה מה שמחזיק אותם ביחד. הם מאוד מוטרדים מצעדים שיש בהם התנגשות חזיתית ואפילו מופגנת עם המשפט הבינלאומי", היא אומרת. לכן, הקהילה הבינלאומית תיאלץ להגיד לכל צעד של סיפוח.

 

פנינה שרביט ברוך, כנס מחיר הסיפוח פנינה שרביט ברוך, כנס מחיר הסיפוח צילום: עמית שעל

 

"לא צפויה החלטה של מועצת הביטחון עם סנקציות על נגד ישראל, בוודאי לא תחת הממשל הזה. אבל יש שיתופי פעולה ותמיכה בישראל כולל בבית הדין הבינלאומי בהאג של מדינות שונות כמו גרמניה ואוסטריה שלא תינתן. השורה התחתונה היא שאם לצעד הזה היה איזשהו היגיון, עם תכנית כוללת אולי היה שווה לשלם מחירים מסויימים ואז גם אפשר היה להסביר אותו יותר. ברגע שנעשה צעד שיש לו מחירים ברורים ולא ברורה התועלת שלו אז נשאלת השאלה למה לשלם מחיר כלשהו על צעד שלא ברור מה הוא אמור להשיג", אמרה.

x