ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס הסייבר

תמיר פרדו: "החברה שתמצא ראשונה את החיסון לקורונה יכולה להפוך ליעד תקיפת סייבר"

כך אמר ראש המוסד לשעבר בשיחה שהתקיימה במסגרת כנס הסייבר של כלכליסט; לדבריו, התוקף האפשרי הוא "מישהו שרוצה לקחת מהחברה כסף בצורת כופר או על ידי חברה מתחרה, שתרצה לפגוע בבסיסי הידע והנתונים ולקדם את עצמה על חשבונה"

נעמי צורף 15:3619.07.20

 

"מי שתמצא ראשונה את החיסון או התרופה המתאימה לקורונה יכולה להפוך ליעד תקיפת סייבר על ידי מישהו שרוצה לקחת ממנה כסף בצורת כופר או על ידי חברה מתחרה שתרצה לפגוע בבסיסי הידע והנתונים ולקדם את עצמה על חשבונה"; כך אמר ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו בשיחה עם כתב כלכליסט מאיר אורבך, שהתקיימה במסגרת כנס הסייבר של כלכליסט.

 

 

פרדו הוא ממקימי חברת הסייבר XM Cyber. "אני צופה שבהשך השנה נראה שהתמונה הזו נכונה לא רק בתחום החיסונים והתרופת לקורונה אלא גם בכל תחומי הכלכלה. כיוון שהשווקים בטלטלה - התחרות בין החברות גדלה ויש רצון להחלשה של מדינות על ידי מדינות אחרות".

תמיר פרדו לשעבר ראש המוסד ויו"ר חברת Cann 10 תמיר פרדו לשעבר ראש המוסד ויו"ר חברת Cann 10

 

סייבר XM פיתחה טכנולוגיה שמדמה עבור ארגונים וחברות התקפות סייבר ומסייעת להם לשפר את רמת האבטחה. המערכת של החברה מציגה עבור הארגון את זווית הראיה של התוקפים ואת היכולת שלהם לזהות פרצות ולנצל חורים ברשת. בנוסף, היא מספקת דו״ח מפורט של הפעולות הנדרשות על מנת לחסום התקפות כאלה ולהגן על נכסי הארגון.

 

איזה שינויים צפויה הקורונה להביא לחיינו מעבר לשינויים בבריאות ובכלכלה?

הקורונה זה משבר בסדר גודל עולמי, ב-3 תחומים: בריאותי כלכלי וחברתי. ניתן לראות הפגנות ומחאות גם כאן וגם בהרבה מקומות בעולם. אנשים נכנסים למצוקות בעקבות התמודדות מאוד בעייתית של ממשלים שונים. בעיקרון, משברים בסדר גודל כזה יכולים להסתיים גם במלחמות אמיתיות או כלכליות ומהפכות בתוך מדינות, זו לא תקופה פשוטה ואנחנו נמצאים רק בראשית הדרך".

 

אתה מאמין שזה באמת יכול להגיע למצב של מלחמה פיזית?

"מלחמות פיזיות דורשות משאבים רבים מאוד ויקשה מאוד על מדינות במצבים האלה לגייס אותם, מה גם שהיום יש פתרונות יותר זולים. מלחמות סייבר הן הרבה יותר אפקטיביות והרבה יותר זולות למעט אם אתה רוצה לכבוש שטח, אבל מלחמות על משאבים, מלחמות כלכליות בניסיון להחליש את היריב ולהעצים את עצמך – עבור זה הסייבר הוא כלי פנטסטי".

 

אנחנו עומדים בפני מלחמות סייבר בין מדינות או שזה יותר ברמה של ארגונים וחברות שכל אחת בתקופה כזאת רוצה להשיג משהו עבור עצמה?

"אנחנו נראה את זה ברמה של מדינות, ברמה של חברות וגם ברמה של ארגוני פשע".

 

בתקופה כזאת המתקפות מתעצמות? הם מנצלים את התקופה רואים בה תקופה יותר קלה ונוחה לפעילות?

"בימים הראשונים של הסגר בארץ ראינו נפילה גדולה בפשע. ברגע שהמערכת קצת מסתגלת ונפתחת אתה רואה בחזה עליה וגם מימדים בעיתיים. בתחום של הסייבר כבר ראינו התקפות בחודשים ובשבועות האחרונים כמו למשל מה שהיה בארה"ב לפני שבועיים – בית חולים שהמערכת שלו הוצפנה על ידי ארגון פשע שדרש וקיבל כופר של מעל מיליון דולר. עבור פושעים הרבה יותר קל לעשות את הכסף הזה מלשדוד בנק".

 

כמי שעומד בראש חברת סייבר, עד כמה הארגונים היום פגיעים?

"יש ארגונים מדינתיים וארגונים פרטיים מסחריים מכל הסוגים והמינים. הארגונים המדינתיים להערכתי נמצאים במצב סביר בדרך כלל בחלק גדול מהמדינות בוודאי במפותחות. אבל בתחום הכלכלי: בתחום של חברות, בתי חולים, אוניברסיטאות - התמונה יותר עגומה כיוון שבסיכומו של דבר השקעה בסייבר, כל עוד לא הותקפת זה כמו תשלום ביטוח. רק שבניגוד לביטוח שהמחירים שלו בדרך כלל סבירים, מדובר בעלות ענקית והחברות לא מתאמצות יותר מידי להשקיע לצערי הרב ומהניסיון שלנו אנחנו רואים שהחברות מאוד פגיעות".

x