מייסד לייטריקס: "גם אחרי הקורונה, חברות לא ימהרו לחזור למודל העבודה של הגעה למשרדים"
כך לדברי ד"ר זאב פרבמן, מייסד ומנכ"ל לייטריקס, בוועידת Mind the Tech Tel Aviv של כלכליסט. "יקח לנו עוד זמן להבין איפה המצב הרצוי בגמישות הזו. שנה, שנתיים אולי שלוש, כדי להבין איפה האופטימום"
גם אחרי מגיפת הקורונה, חברות לא יחזרו כל כך מהר למודל העבודה הישן של הגעה קבועה למשרדים – כך העריך ד"ר זאב פרבמן, מייסד ומנכ"ל הסטארט-אפ הישראלי Lightricks, בוועידת Mind the Tech Tel Aviv של כלכליסט.
"לכולם יש רצון להבין אם יש פה סטטוס קוו חדש במקום העבודה, שיהיה טוב גם למעסיקים וגם לעובדים", אמר פרבמן בשיחה עם כתב כלכליסט עומר כביר. "אני לא חושב שלאף אחד יש תשובה לאיך הדבר הזה הולך להראות. אנחנו ננסה את המודל ההיברידי במשך זמן מה, ואז נתחיל ללמוד מה עובד ומה לא, מה מודל המשרדים שמתאים. קשה לי מאוד לראות שכבר בשנה הבאה נבין מה עובד ומה לא. הרבה מקומות ינסו לעבוד חלק מהזמן במשרד וחלק מהזמן מהבית ואז לראות אם קורה משהו חדש, וזה ייקח זמן.
"אני מדבר לא מעט עם מנכ"לים אחרים לראות לאן כל הסיפור הזה הולך, וכרגע אנחנו עוד באמצע הניסוי הזה. ברור שיש לא מעט דברים חיוביים בגמישות הזו, פחות זמן על הכביש, אנשים קצת יותר נינוחים. מצד שני לאנשים יותר קשה להפריד בין עבודה לבית, זו תלונה שאנחנו שומעים המון. התחושה שלי היא שיקח לנו עוד זמן להבין איפה המצב הרצוי בגמישות הזו. לא סיימנו את הניסוי הזה, וייקח לא מעט זמן, שנה, שנתיים אולי שלוש, כדי להבין איפה האופטימום".
פרבמן הסביר גם איך אפשר לשמר את החדשנות שנולדת כתוצאה ממפגשים אקראיים במקום העבודה, בתקופה שבה אין מפגשים כאלו בגלל העבודה מהבית: "בתחילת עידן הקורונה היינו באופוריה. חשבנו, כולם עובדים מהבית, יותר רגועים, לא נמצאים על הכבישים, הכל יהיה מצוין. אבל אחרי כמה חודשים הבנו שהאינטראקציות מסדרון האלו באמת קריטיות כדי לשמר משהו במארג החברתי של החברה ולגרום לפרצי יצירתיות שאי אפשר לצפות או לבנות אותם בצורה מובנת.
"הפתרון שלנו כרגע, בתקופה שאנחנו עדיין לא עובדים לגמרי מהמשרדים אלא עובדים במודל היברידי, הוא לנסות לייצר יותר אינטראקציות חברתיות כמו עם ארוחות ערב משותפות, לבוא למקום ולעשות פויקה. זה אולי נשמע מצחיק שמקום עבודה ידחוף לזה, אבל ראינו שזה עושה משהו. אפילו אם עובדים רואים אנשי צוות שלהם פנים מול פנים פעם בשבוע באיזו מסגרת חברתית, זה כבר עדיף. אלו מפגשים פיסייים שקורים במשרדי החברה בערב. החבר'ה של מחניודה כרגע יותר פנויים והם עושים לנו קייטרינג. ככה אנחנו מייצרים את המגעים הפיסיים בצורה מאוד בטוחה. זה קורה באוויר הפתוח, עם חסם על כמות מרבית של אנשים".
קשה לשכנע את העובדים להגיע למפגשים האלו?
"נוצרה אינרציה מסוימת כשכולנו עובדים מהבית ואין לנו כוח לצאת. בהתחלה היה קשה לשכנע שהדברים האלו נותנים משהו. אבל ברגע שאדם שישב כמה חודשים בבית רואה את האנשים שהוא עובד אתם לא כפיקסלים על המסך אלא כפוטונים על הרטינה זה עושה לו משהו. ככל שהזמן עובר, אנחנו רואים שיותר ויותר אנשים רוצים לעשות את הדברים האלו וכבר אין לנו בעיה לשכנע אותם שזה משהו שכדאי לעשות".