זכרונות מהגדה השמאלית
ביקור בחנות של איזבל מראן בסוהו בניו יורק מלמד עד כמה המעצבת הפריזאית היא שם חם בימים אלה. מה הופך את המותג של מראן לנחשק כל כך בקרב צעירות ומבוגרות כאחד?
ביקור בחנות של איזבל מראן בסוהו בניו יורק מלמד עד כמה המעצבת הפריזאית היא שם חם בימים אלה. על רצפת הבטון המחוספסת מהדסות בלונדיניות מוקפדות במידה אפס מהאפר איסט סייד, שסגנון הבוהו שיק של מראן אינו סגנון הלבוש המזוהה עמן. ובכל זאת, ללא היסוס הן מוכנות לחלוץ את עקבי הסטילטו הדקיקים שלהן לטובת סניקרס כהות גבוהות שעיצבה לחורף הקרוב. טרנד הוא טרנד.
מאז השיקה מראן בשנה שעברה בוטיקים בניו יורק ובמדריד, היא הפכה מסוד השמור לעורכות מגזינים ולמביני עניין לאחד המותגים הלוהטים של עולם האופנה. אם עד לא מזמן חלק מהאסטרטגיה השיווקית של המותג היתה נדירותו בשוק האמריקאי, הרי שכיום נדמה שאין בוטיק שמכבד את עצמו במנהטן או בברוקלין שלא מחזיק כמה פריטים מקולקציית החורף שלה. בסניפי בארניז אף הגדילו לעשות וייחדו לה את חלון התצוגה המרכזי.
מה הופך את המותג של מראן לנחשק כל כך בקרב צעירות ומבוגרות כאחד? אולי זה הבוהו שיק הפריזאי הקליל והמדויק שמאפיין את הקולקציות שלה ומזכיר את הגדה השמאלית, על הרחובות הקטנים ובתי הקפה. אולי השילוב האקלקטי המרענן של אריגים בהשראה אתנית, פריטים יומיומיים כמו טי שירטס משובחות, סווטשירטס ואלמנטים רוקיסטיים, היוצרים יחד מראה קולי ולא מתאמץ. ואין לבטל גם את תרומתן של איקונות אופנה שהיו מזוהות עם המותג, בהן עורכת המהדורה הצרפתית של מגזין "ווג" עמנואל אלט, שעשתה לו סטיילינג בעבר, וקייט מוס שדגמנה עבורו.
מראן עצמה אינה נוהה אחר טרנדים. בראיונות סיפרה שהחלה את דרכה כמעצבת אופנה משום שלא הצליחה למצוא משהו שרצתה ללבוש. "אם זה לא נוח", סיפרה, "זה לא צריך להיות חלק מהקולקציה שלי". היא גם מתייחסת בביקורתיות לתעשייה שהיא פועלת בה: "בכל פעם שאני מתחילה לעבוד על קולקציה חדשה אני מוצאת עצמי חושבת: בשביל מה אנחנו בכלל צריכים בגדים חדשים?".
החנויות שלה אינן ממוקמות באזורים המוכרים כמקדשי אופנה יקרים, ואף שלאחרונה עלו מחירי הקולקציות, היא מבחינתה הצהירה כי אינה מעוניינת להיות מותג לעשירים בלבד. בארץ נמכרת קולקציית הבגדים שלה בבוטיק אמור בכיכר המדינה.
מראן החלה את דרכה ב־1989 כמעצבת אביזרים, ולכן דווקא עכשיו, כשהאביזרים הם חלק בלתי נפרד מהמראה וכל בתי האופנה הגדולים מייחדים להם תשומת לב ניכרת — כדאי לבחון את הפריטים שלה לחורף. היא עיצבה סדרה יפהפייה של שרשרות, צמידים ועגילים המשלבים חומרים טבעיים כמו עץ ונוצות, אבנים וחרוזים, ונמכרים במחירים סבירים לעומת תכשיטים שמציגים בתי האופנה הגדולים, ובהם איב סאן לורן, לנוון וקלואה.
שרשרת פליז ונוצה של איזבל מראן, 71 ליש"ט.