ביקורת תערוכה: "על הטיפשות" במוזיאון פתח תקווה
כל מי שביקר אי פעם בתערוכה, תהה מה הופך יצירה זו או אחרת לראויה להצגה. "על הטיפשות" לוקחת את ההרהור צעד קדימה
תערוכה קבוצתית של אמנים ישראלים ובינלאומיים שעוסקת בתופעת הטיפשות, באמנות ובכלל.
קהל היעד: חובבי אמנות ביקורתיים ומי שרוצים
דבר המבקרת: טיפשות היא עניין שקשה להגדיר, בעיקר כשהאמצעים העומדים בפנינו הם ויזואליים בלבד, והתערוכה מנסה להתחקות אחר מושג הטיפשות והדו־פרצופיות שלו בתחום האמנות. כל מי שאי פעם ביקר בתערוכה מצא עצמו מהרהר בשאלה מה הופך יצירה זו או אחרת לראויה להצגה.
תערוכה זו לוקחת את ההרהור הזה צעד אחד קדימה ומציגה עבודות שחוקרות את השאלה הזאת בהווייתן. בין העבודות הבולטות אפשר להבחין בציור הקיר הגדול של האמן הרומני דן פריובסקי, שצויר על קיר המוזיאון במיוחד עבור התערוכה. פריובסקי, שמשלב בין רישום, קומיקס וגרפיטי, חוקר סוגיות חברתיות ופוליטיות באמצעות איורים ביקורתיים. האמן גיל יפמן מציג מיצב סריגה גדול ממדים שתלוי מהתקרה בשם "טומטום". כאשר מתקרבים אל העבודה דמוית המפלצת הצבעונית של יפמן אפשר לשמוע גם את הקולות הטיפשיים שהיא משמיעה.
סרט הווידיאו "ביקור בטייט", שהוא חלק מתוכנית של הבי.בי.סי, הוא אמנם לא עבודת אמנות בהגדרתו אבל מבהיר באופן משעשע את ה"טיפשות" בעולם האמנות העכשווית. עבודתו של מל בוכנר "בלה בלה בלה" אולי מסכמת את השאלה שעומדת מאחורי התערוכה - יצירה המעידה על עצמה שהיא לא יותר מקשקוש מטופש (עד 6 באפריל. מוזיאון פ"ת לאמנות, ארלוזורוב 30. 10 שקלים).
› שורה תחתונה: יצירות מעניינות שמותירות את הצופה עם יותר שאלות מתשובות.