"מלון באילת זה לא אנחנו"
ליאון אביגד וניצן פרי, בני זוג ובעלי מלון הבוטיק בראון TLV, "עדיין מלקקים את הפצעים מצוק איתן" אבל פותחים בתל אביב מלון חדש, "יותר חופשי ואפילו קצת פרחי"
- והמלון הטוב ביותר בעולם הוא...
- "יש בהחלט כוונה להחזיר את ההשקעה במלון"
- לישון על מיטה קפואה: 8 מלונות הקרח הטובים בעולם
141 הדקלים שהוזמנו לפאר את החדרים והשטחים הציבוריים, מגבות החוף בצהוב־לבן והספות הצהובות באורך שלושה מטרים עדיין לא הגיעו, ופוסטר ענק בגובה 14 מטר המציג שער של מגזין "פלייבוי" משנות החמישים עדיין לא נתלה בבר, אבל החזון של אביגד ושותפו ניצן פרי, "לפתוח מלונות בתוך 12 חודשים בעלות של פחות מ־10 מיליון שקל וליצור קולקציה של מלונות בוטיק", כבר קורם עור וגידים.
אביגד (43) ופרי (38), בני זוג והורים לרוני בת החמש, הם שותפים עסקיים והבעלים של מלון בראון TLV ברחוב קלישר בתל אביב. את התקופה הקשה בתחום המלונאות בעקבות צוק איתן הם שרדו. "אם עד צוק איתן דובר בענף על צפי דו־ספרתי של מלונות בוטיק בתל אביב, המלחמה הכניסה את כולם לפרופורציות", אומר אביגד, "גם בשבילנו יולי־אוגוסט היה נורא, לא הפסדנו כסף אבל ירדנו לרווחיות אפס, ואנחנו עדיין מלקקים את הפצעים". גורם המעורה בענף מוסיף: "גם כשחצי ממלונות הבוטיק בתל אביב היו למכירה הם אפילו לא שקלו למכור, תמיד מלא אצלם".
איך מתמודדים בתקופה הזאת?
אביגד קופץ את אגרופו ואומר: "ככה. להיות רזה. לדעת לאן כל שקל הולך. לשמור על הצוות ועל האורחים".
זו הסיבה שאתם יוצאים בזמן האחרון במבצעים?
אביגד: "אנחנו פועלים בשוק תחרותי וזו עונת המבצעים שלו. זה מאפשר לנו להגיע לקהלים נוספים, שלא תמיד מרשים לעצמם".
בראון ביץ' האוס, שישתרע על פני 4,000 מ"ר, יכלול כ־40 חדרים וסוויטות (35 מ"ר בממוצע) עם מרפסות צופות לים, חדר כושר וספא, מסעדה, בר גדול, ועיצוב בסגנון שנות החמישים בהשראת בריז'יט ברדו.
"את כל המלונות שלנו מלווה דמות נשית", מסביר אביגד, "אם בבראון TLV בחרנו כהשראה בפיי דאנאוויי ובגלאם של שנות השבעים, בביץ' האוס הסגנון יהיה יותר חופשי ואפילו קצת פרחי, מושפע מהחוף, סגנון מיאמי".
נשמע תפור על התיירים הצרפתיים.
"לגמרי. זה הרעיון".
מה עם תיירות גאה?
"אני מאמין במלונאות נישה אבל לא בטוח שאני מאמין במלונאות גייז. כשג'ון סמית מתקשר אלינו מלונדון אני לא יודע ולא שואל אם הוא מגיע עם ברברה או ברנדון, אני משתדל להתאים לו מלון".
יצירתי ופאן
את דרכו המקצועית החל אביגד כקונסיירז' במלון קינג דיוויד בירושלים. "תמיד ידעתי שאני רוצה להיות מלונאי, אני אוהב את האירוח", הוא אומר. לאחר 11 שנות עבודה כשכיר, בתפקידו האחרון כסמנכ"ל דן תל אביב, הוא החליט לפנות לעצמאות. את פרי, פרסומאי בעברו, הכיר כשעבדו יחד בהילטון ירושלים, פרי כמנהל מרכז התקשורת ואביגד כממונה עליו. כיום פרי הוא איש השיווק והמיתוג, ואביגד הוא "האמרגן שמאפשר לכל לקרות".
בינואר 2010 הם שכרו את הנכס ברחוב קלישר בתל אביב ובאוקטובר פתחו את מלון בראון TLV, המוגדר כמלון אורבני עם 30 חדרים בגודל ממוצע של 16 מ"ר ומחיר ממוצע של 250 דולר ללילה. רק השבוע המלון התברג לרשימת המומלצים של טריפ אדווייזר בארץ, והוא מארח תדיר אנשי עסקים וסלבס.
איך זה לעבוד ביחד?
"סיוט, אבל סיוט מפרה", אומר אביגד, "אנחנו חיים ביחד, מגדלים בת ביחד ועובדים ביחד, והעבודה היא ההובי שלנו. זה יצירתי ופאן אבל גם קשה".
מיאמי, לא אילת
אביגד ופרי מחזיקים בחברת לאופרד המייעצת למלונות בתחום השירות, בניית הקונספט והמיתוג, או בשפתו של אביגד: "איך להפוך שיווק יצירתי לשורות רווח. אני מת על טבלאות אקסל". השניים מתעתדים לפתוח עד סוף השנה את מלון מיזון רוז' ביי בראון בירושלים בשותפות עם אריאלה גלוק, סמנכ"לית הפרויקטים של לאופרד. בנוסף, הם ישמשו חברת הניהול של שני מלונות שייפתחו בשנתיים הקרובות - הראשון בנחלת בנימין 1 בתל אביב והשני בבית השקם בשדרות ירושלים ביפו.
תפתחו מלונות מחוץ לתל אביב או ירושלים?
"ניהלנו מלון בנתניה כי האמנו בלוקיישן שלו, אבל למדנו שהקהל שלנו נמצא יותר בערים הגדולות", אומר אביגד. "חשבנו להקים מלון בוטיק באילת, בשביל כל אלה שמעקמים את האף כשאומרים להם אילת, אבל זה לא אנחנו. אילת היא ריזורט מאוד משפחתי".
יש לכם עכשיו תחרות מכל עבר, עם מלונות בוטיק תל־אביבים חדשים כמו הנורמן המפואר.
“זה לא מלחיץ אותנו. אורחים אומרים ששמעו על מלון נורמן והם רוצים לנסות, ואני מפרגן. הם נהנים שם וחוזרים אלינו. האופי של המלונות שונה: נורמן הוא מלון מדהים שיכול היה להיות באותה מידה בציריך או בלונדון, ואנחנו נותנים הרגשה יותר תל־אביבית, זה הקטע שלנו".
התרחבות לחו"ל הם דווקא מתכננים, כשכרגע מיאמי על הפרק. "בכל מקום אנחנו מחפשים משהו תל־אביבי, ומיאמי מזכירה לנו את תל אביב בתחושה", מסביר פרי. "יש בה משהו מאוד רגוע, עיר חוף עם תרבות חוף".