יבשושי עם הפתעות
טקס האוסקר היה רצוף שיאים ואכזבות, ובכל זאת רק ליידי גאגא הצליחה להרים אותו באמת
טקס האוסקר ה־88 אמנם לא שכתב את ספרי ההיסטוריה כפי שכמה חזו שיקרה, אבל הפתעות רבות כן היו לו. את הסרט הטוב ביותר חטף ברגע האחרון "ספוטלייט", שהתחיל את העונה כפייבוריט לזכייה, וככל שעברו השבועות איבד מומנטום. הדרמה של טום מקארתי ניכסה לעצמה רק עוד ניצחון נוסף בערב, זה של התסריט המקורי. כדי למצוא סרט אחר שזכה בפרס הגדול עם גיבוי של קטגוריה בודדת צריך ללכת אחורה עד 1952.
"האיש שנולד מחדש" הפך את הבמאי אלחנדרו גונזאלס איניריטו לבמאי השלישי אי פעם שזכה בקטגוריית הבימוי שנתיים רצוף (קדמו לו ג'ון פורד וג'וזף ל' מנקוויץ). עם זאת, צלם הסרט עמנואל לובצקי שבר שיא אוסקרי והפך לראשון שזוכה בשלושה אוסקרים רצופים, אחרי "כוח משיכה" ו"בירדמן". לצד זכייתו הצפויה של לאונרדו דיקפריו בפרס השחקן
הראשי, דרמת ההישרדות המרהיבה לקחה לעצמה שלושה אוסקרים.
הניצחון הגדול ביותר של הערב היה דווקא זה של "מקס הזועם: כביש הזעם", שזכה בלא פחות משישה אוסקרים, אך ההפתעה הגדולה הגיעה ממקום אחר - סרט המד"ב הבריטי הקטן "אקס מאכינה", שלא הוקרן בבתי הקולנוע בארץ, והצליח איכשהו לחטוף את פרס האפקטים המיוחדים מהפקות ענק כמו "מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר", "מקס הזועם: כביש הזעם", "להציל את מארק וואטני" ו"האיש שנולד מחדש". האכזבה הגדולה ביותר שייכת כנראה לסילבסטר סטאלון, שרבים חזו לו את פרס שחקן המשנה על "קריד" אבל האקדמיה לא מיהרה להעניק לו את הכבוד הזה.
הטקס עצמו היה יבשושי למדי, כאשר המנחה כריס רוק ניגן בכוח על נושא הייצוג השחור באוסקר. נדמה שלא היתה בדיחה אחת שלא היתה קשורה לנושא, ומהר מאוד זה התחיל להתיש. רגע אחד של התרוממות רוח והתרגשות אמיתית נרשם עם הגעתה של ליידי גאגא, שביצעה את שירה מתוך הסרט התיעודי "The Hunting Ground" העוסק באונס בקולג'ים בארה"ב. אבל זה לא עזר לה לזכות, ופרס השיר המקורי נפל היישר לחיקו של סם סמית' ולסרט "ספקטר". זאת היתה לפעם השנייה ששיר מתוך סרט של ג'יימס בונד זוכה.