וורנר נגד דיסני
"באטמן נגד סופרמן" שיעלה על המסכים השבוע הוא עוד מכת מחץ במלחמת אולפני הקולנוע הגדולים וחברות הקומיקס שבבעלותן. האם וורנר ודי.סי יצליחו להחזיר את כבודן האבוד?
בסוף השבוע הקרוב יתרחש אירוע גורלי בעולם תעשיית הקולנוע - "באטמן נגד סופרמן: שחר הצדק" ייצא לאקרנים. הסרט מפגיש בין שני גיבורי־העל הפופולריים של חברת וורנר ושל חברת הקומיקס די.סי הנמצאת בבעלותה.
אף שסביר להניח שהסרט הזה יחזיר את עלותו הגבוהה, העומדת על 250 מיליון דולר (עוד לפני הוצאות שיווק והפצה), אפשר להיות בטוחים שבמשרדי וורנר האווירה מתוחה למדי. הרבה תלוי על כתפיו של הסרט הזה. די.סי היא אחת מחברות הקומיקס הגדולות והחשובות ביותר, אך דרכה בעולם הקולנוע היתה רחוקה מלהיות חלקה. בטח ובטח בהשוואה לחברה המתחרה, מארוול, שבעזרת יקום "הנוקמים" שלה שברה שיאים בטבלאות הרווחים של כל הזמנים.
"באטמן נגד סופרמן" הוא לא רק הימור גדול בתחום הפיננסי, הוא גם שאלה של כבוד.
די.סי נולדה לפני 81 שנה. את צעדיה הראשונים בעולם הקולנוע עשתה לפני 65 שנה, אך רק ב־1978 שינתה את חוקי המשחק עם "סופרמן: הסרט" בכיכובו של כריסטופר ריב, שהצלחתו גרמה להוליווד לשים לב לעולם הקומיקס. בסוף שנות השמונים רשמו וורנר ודי.סי ניצחון נוסף עם "באטמן" שביים טים ברטון. עם זאת, בתחילת העשור הנוכחי מערכת הכוחות התהפכה. מארוול ואולפן הקולנוע שרכש אותה, דיסני, הפכו לשליטים בתחום גיבורי־העל על המסך.
בעזרת אסטרטגיה לטווח ארוך והשקעה בכל סרט, מארוול הקימה מותג קולנועי שמייצר שוברי קופות ברצף, ונדמה שזה לא עומד להאט בקרוב. אחרי הצלחת "איירון מן" הצטרפו אליו גם "קפטן אמריקה" ו"תור", כאשר השיא היה "הנוקמים" הראשון, שעם יציאתו היה לסרט השלישי המרוויח ביותר בכל הזמנים. מאז מארוול ממשיכים לעבוד בחוכמה ולייצר מותג יציב שמלהיב את הקהל בכל פעם מחדש.
הצופים בורחים
וורנר, שהביטה מהצד על ההשתלטות המרשימה של מארוול, הגיבה בחופזה וללא בקרה. בזמן שטרילוגיית "האביר האפל" שלהם בהחלט ריצתה את מעריצי הקומיקס, הקהל והביקורת, וורנר שחררו לעולם רצף של סרטים שגרמו לצופים לברוח וביישו את המורשת של די.סי, ובהם "קאט וומן", ו"דרדוויל" ובראשם "גרין לנטרן". אפילו "סופרמן חוזר" לא הצדיק את האמון שנתנו בו. וככל שסרטי מארוול תפסו יותר ויותר מקום, כך די.סי נראתה אבודה ומבולבלת.
ב־2013 אותחל מחדש המותג של סופרמן עם שחקן חדש (הנרי קאוויל), "איש הפלדה". הפופולריות של הסרט לא איימה על זו של "הנוקמים", אבל הכסף אכן זרם. במקביל פתחה די.סי חזית גם בעולם הטלוויזיה עם סדרות כמו "דרדוויל" ו"קונסטנטין". ועדיין, בזמן שנדמה שמארוול ודיסני למדו את השוק וביססו את המשך היקום שלהן על חשיבה וניסיון העבר, וורנר ודי.סי נתפסו כחברות שפועלות על ידי פאניקה מוחלטת.
סופרמן בהסטריה
חצי שנה לפני יציאת "באטמן נגד סופרמן" כבר זומנה מסיבת עיתונאים שבה הוכרז ברוב הוד והדר על המשך "היקום המורחב", הכולל סרטי סולו לוונדר וומן, אקווה מן ובאטמן. כל זה מבלי שאף אחד מראשי האולפנים יידע איך יגיב הקהל לליהוקה השנוי במחלוקת של גל גדות, האם מישהו רוצה סרט שלם עם דמותו של אקווה מן, ובכלל, איך ייראה עולם גיבורי־העל בעוד שנתיים. הביטחון המופרז שאותו הציגה וורנר נראה כחסר ביסוס. בינתיים הטריילרים לסרטים כמו "באטמן נגד סופרמן" ו"יחידת המתאבדים" לא עשו רושם טוב מדי, התמונות מצילומי הסרטים ש"דלפו" לטוויטר כל שני וחמישי כדי לייצר עניין רק גרמו ליותר ויותר זעם בקרב המעריצים, הבמאית המתוכננת של "וונדר וומן" פרשה והוחלפה על ידי אחרת. כישלון של "באטמן נגד סופרמן", גם אם יחסי, יכול ליצור אפקט דומינו שיעמיד בסכנה הרבה משרות ופרויקטים עתידיים. בקרוב מאוד נדע אם וורנר ודי.סי הניחו את הונן על קרן הצבי, או שלמארוול ודיסני סוף סוף קם אויב ראוי שיכול להביסן.