$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: רעש וצלצולים

קשת התגובות לאייפון החדש נעה בין התלהבות לתיעוב, אבל אי אפשר היה להתעלם מתשומת הלב העצומה שהוא זכה לה; מתברר ש-10% ממשתמשי טוויטר אחראים ל-90% מהציוצים; ואיזה ספר חזה טוב יותר את העתיד - "1984" או "עולם חדש מופלא"?

רוני שני 14:5012.06.09

סלולר: אייפון 3GS - זה באמת מה שחסר לנו?

 

לפעמים נדמה שמאז שסטיב ג'ובס ירד מהבמה בשל מצבו הבריאותי ההשקות של אפל זה לא מה שהיה. אבל החברה מוכיחה שקשה לשבור הרגלים: השבוע, בכנס המפתחים השנתי, היא השיקה גרסה שלישית של האייפון - שכמו נגני האייפוד שלה, גם הוא עולה הרבה יותר ממה שהוא שווה - וזכתה לתשומת לב בסדרי גודל דודו-טופזיים ממש. בין החידושים שמסעירים את המעריצים, שראו כמה סלולריים בחיים, אפשר למנות מצלמת 3 מגה-פיקסל עם תמיכה בווידיאו, פקודות קוליות, שיפור במהירות וזיכרון מוגדל (16/32 ג'יגה-בייט). אה, ויש גם מצפן. עוד באירוע: מקבוק פרו חדש והכרזות על מערכת ההפעלה Snow Leopard.

 

נפילת המתח גרמה לכמה בעלי מצפון לפקפק בקול: עומרי לוי מסרב להתלהב מה-iPhone 3GS, והבלוגר מ.ג'י. סיגלר מוכן להודות שרק פראיירים קונים אייפון; מדובר בטלפון יקר להפליא, שלא ישרת אתכם יותר משנה. סיגלר מייצג בצורה נהדרת את כל מה שרע בעולם הטכנולוגיה: הוא לא יכול להחליף טלפון, גם כי החוזה שלו עם AT&T עדיין בתוקף וגם משום שהשקיע ממון רב ביישומים לאייפון.

  

השקת iPhone 3GS. נפילת מתח השקת iPhone 3GS. נפילת מתח צילום: בלומברג

 

מתלבטים באיזה מהסמארטפונים (נוקיה N97, פאלם Pre, ה-G2 של גוגל ו-HTC או ה-Storm של בלקברי), שמתחרים על לבכם כדאי להשקיע? בבלוג SAI ממפים את ההיצע.

 

ב-Fast Company ניצלו את האירוע של אפל כדי לשאול שלושה מעצבים כיצד הסלולר שינה את חיינו. התשובות, כמה מאכזב, בנאליות למדי. מעניין הרבה יותר לקרוא את המאמר המתפרסם ב-FlowTV, שבו בוחן פרופ' לתקשורת וקולנוע כיצד הסלולרי שינה את תפיסת המרחב שלנו. אחת ההתופעות שהביאו איתם הסלולריים היא ההיחשפות הבלתי נמנעת לחצאי שיחות. החוקרת דנה בויד רוצה להימנע מהם, ומייחלת להתפתחות אבולוציונית שתסייע לה לשמוע את שיחות הטלפון הנערכות בפרהסיה.

 

אינטרנט: "1984" או "עולם חדש מופלא"?

 

אחרי שגוגל חטפה מבינג את אור הזרקורים עם ההכרזה על Wave, ריי אוזי, מחליפו של ביל גייטס, מחזיר מלחמה ואומר כי היישום העתידי "מנוגד לאינטרנט". ובעוד גוגל מאיימת להחריף את המלחמה בשוק היישומים המשרדיים, למיקרוסופט אין סיבה להיות מרירה - מנוע החיפוש החדש שלה דווקא עושה חיל, ועל פי נתוני חברת המחקר קומסקור, מצליח לעורר עניין ולמשוך גולשים.

 

סטיבן לוי מנתח ב-Wired את סוד ההצלחה של Google Ads, המודל העסקי של ענקית החיפוש, שאותו הוא מכנה: הרעיון העסקי המצליח ביותר בהיסטוריה.

 

צמד חוקרים מהארוורד החליטו לברר למה באמת משמש טוויטר, ודגמו את פעילותם של 300,000 משתמשים במהלך חודש מאי. התוצאות הפתיעו אותם: למרות שמרבית המשתמשים הן משתמשות (55% לעומת 45%), לגברים יש 15% יותר עוקבים, וזאת, בניגוד לרשתות חברתיות, שבהן הנשים הן מרכז העניינים. בנוסף, השניים מצאו כי מרבית המשתמשים הרשומים לשירות כלל לא טורחים לפרסם בו עדכונים - 10% מהמשתמשים הם שאחראים ל-90% מהציוצים. בהשוואה לרשתות חברתיות אחרות או לוויקיפדיה, הסיקו, טוויטר הוא כלי שידור חד-סטרי יותר מאמצעי לתקשורת מרובת משתתפים.

  

יש הבדל תהומי בין ממצאי המחקר שלעיל ובין האופן שבו סטיבן ג'ונסון תופס את טוויטר. בכתבה בטיים ג'ונסון מתאר כנס מקצועי שבו לקח חלק, שבמהלכו התנהל דיון מקביל (ומעשיר, לשיטתו) בטוויטר. אם ג'ונסון שייך לאותו עשירון פעיל, יתכן שזה מקור הסתירה בין החוויה שלו לבין המסקנות של חוקרי הארוורד.

 

קווין קלי ביקש מ-50 איש לצייר את מפת האינטרנט שלהם. את השרטוטים העלה לאינטרנט, וכעת הוא מזמין את הגולשים להצטרף ליוזמה. אפרופו מפות: מהי הרשת החברתית הפופולרית ביותר בעולם? תלוי מאיזו זווית מסתכלים.

 

רגע של בלשנות: ארין מקין השיקה את Wordink, מילון מקוון מעניין, שהתחיל מהרצאה ב-TED. כאן תמצאו את הראיון שערכו איתה באתר הכנס, כמו גם את ההרצאה. אם תרצו לטבול עוד רגל בנושא, מזווית מקומית יותר, מקום טוב לפנות אליו הוא הפוסט הזה של אורן צור מהבלוג מדע בזיוני.

 

אחד הדברים הטובים ביותר במהדורה החדשה של Wired בבריטניה הוא וורן אליס, סופר וקומיקסאי, שטור הבכורה שלו הוא אחד הדברים היותר מצחיקים שתקראו במגזין טכנולוגי.

 

השבוע צוין יום השנה ה-60 לצאתו לאור של הספר הקודר "1984" של ג'ורג' אורוול. בספרו Amusing ourselves to Death בחן ניל פוסטמן ז"ל את ההבדלים בינו ובין "עולם חדש מופלא" של אלדוס האסקלי: בעוד שהספר הראשון מצייר עתיד שבו הממשלה תשלוט באזרחים באמצעות פחד וצנזורה, הספר השני חוזה כי הצפת מידע תעשה את העבודה הרבה יותר בקלות. נראה ששניהם לא ממש טעו, אבל האקסלי צודק יותר: הבלוגר ג'ון דייר מהרהר בשאלה והמאייר סטיוארט מקמילן מדגים את הרעיון בקומיקס חד משמעי.

 

גיימינג: מסכמים את תערוכת E3

 

תערוכת הגיימינג E3 תמה, על התרגשותיותיה, חשיפותיה והבטחותיה. אמנון כרמל מסכם בבלוגו.

 

מגזין הגיימינג Edge מגולל את ההיסטוריה של קונסולת פלייסטיישן של סוני.

 

האם משחק וידיאו יכול לספק חוויה רגשית דומה לזו שמציע סרט קולנוע? יוצרי המשחק Heavy Rain, שהוצג בתערוכה, משוכנעים שכן.

 

ראיון מרתק שערך הנרי ג'נקינס (סופר, בלוגר ומנהל תוכנית לימודי הניו מדיה ב-MIT) עם שני חוקרי גיימינג על אודות יחסה של האקדמיה לתחום הגיימינג, לפלטפורמות, לקונסולות ולכל השאר.

 

מחוץ לרשת

 

ההרשעה של מפעילי פיראט ביי עזרה: מפלגת הפיראטים השבדית זכתה בשני מושבים בפרלמנט של האיחוד האירופי. ראשיה הכריזו על שחר של יום חדש, אבל התגובה ההולמת ביותר באה ממגיב בבלוג Gizmodo, שתהה אם הם ימליצו לבית הדין בהאג לתבוע את איגודי חברות התקליטים, ה-RIAA וה-MPAA, על פשעים נגד האנושות. כריסטר פירסון, צעיר שבדי, מסביר מדוע הצביע למפלגה ואיזו אג'נדה באמת מקדמים ראשיה.

 

טכנופיליה אמנם מיוחסת לא פעם לטכנולוגיה בהקשר הדיגיטלי, אבל חיבתם של בני האדם לכלים היא עניין מולד. מישהו אמר אייפון?

 

כמה עמודים נדרשים כדי להדפיס את 2,559 הערכים הטובים ביותר בוויקיפדיה? אין צורך לנסות במשרד - האמן רוב מת'יוס בדק בשבילכם.

 

כריסטופר לוק הפך חפצים אלקטרוניים כמו קלטת, דיסק קשיח, כונן דיסקטים, טלפון חוגה ואחרים - למאובנים.

 

ביל וואסיק, האיש שהמציא את ה-Flash Mobs ועומד מאחורי תופעות תרבותיות אחרות ברשת, מוציא ספר חדש ומדבר על סוד הוויראליות, האינטרנט כתקשורת המונים, שיווק ומיתוג עצמי ושליטה בתוכן שאנחנו צורכים.

 

הקולנוען הצרפתי לוק בסון העלה את סרט הטבע החדש שלו ליוטיוב, והוא מאפשר לצפות בו בחינם במשך עד ה-14 ביוני.  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x