$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: סיבה לדאגה?

ח"כ שטרית מקדם את המאגר הביומטרי במרץ ותוקף את המבקרים, שיתוף הפעולה בין מיקרוסופט ליאהו יוצא לדרך, ביקורות ראשונות לגוגל Wave, ותנאי ההעסקה במפעל המייצר את האייפון מעוררים דיון על הצביעות המערבית

רוני שני 09:0631.07.09

חוק המאגר הביומטרי: הרע במיעוטו או אסון מתקרב

 

השר מיכאל איתן הצליח לנסח פשרה בעניין חוק המאגר הביומטרי, ועל פיה יוקמו שני מאגרים נפרדים: מאגר נתונים ביומטריים מוצפנים, שלצידם קוד מזהה יישמר במשרד המשפטים, ומאגר המקשר לכל קוד מספר זהות יישמר במשרד הפנים. על מנת להצליב את המידע יהיה צורך בצו בית משפט.

 

אבל אין סיבה לצהול. כפי שמודה גם השר, הפשרה - כמו גם דחיית ההצבעה על החוק למועד שטרם נקבע - הן הרע במיעוטו, וח"כ מאיר שטרית, שמקדם את החוק כאילו חייו תלויים בכך, לא ינום ולא ישקוט. שטרית, שמוביל את החוק מאז היה שר הפנים בממשלת אולמרט, וכיום עומד בראש הוועדה שדנה בו, לא נותן למציאות לעמוד בדרכו: ביום רביעי הוא תקף את מתנגדיו - משפטנים, מומחי אבטחה, פעילי זכויות אזרח וחברי כנסת - וטען כי הביקורת הציבורית שקרית לחלוטין, בנימוק ש"כל מה שכתוב זה שטויות במיץ עגבניות". זה הזמן לחתום על העצומה נגד החוק. ולמי שלא בעניינים: כאן תמצאו ריכוז של כל המידע.

 

עו"ד אפי פוקס פרסם פוסט אורח ב"חורים ברשת", הבלוג של גל מור, ובו העלה את החשד שהנחישות היתרה של שטרית מקורה ביחסים בלתי הולמים עם חברת OTI, שעשויה להרוויח רבות אם יוקם מאגר ביומטרי. הפוסט, שעורר מהומה קלה, הוסר בתחילת השבוע בעקבות איום בהגשת תביעה מצד רותי שטרית, רעיית הח"כ. העיתונאי רחביה ברמן מהבלוג "רדיקל מקלדת" הרים את נס המרד ופרסם את הפוסט המקורי בליווי פרשנות אישית להבהרות שאולץ מור לפרסם בבלוגו. עו"ד יהונתן קלינגר הולך צעד קדימה ומתכנן להקים "ארגון גג שיסייע לקידום חברה דיגיטלית".

 

תוכנה וגאדג'טים: שיתופי פעולה ומשחקים

 

אחרי שנתיים של מריבות, הכחשות, קריסות, התפטרויות ומינויים - מיקרוסופט ויאהו ישתפו פעולה ויילחמו שכם אל שכם בגוגל. במסגרת ההסכם נקבע כי מנוע החיפוש של יאהו יתבסס על בינג של מיקרוסופט, ואילו יאהו תתפוס את מקומה של ענקית התוכנה בכל הנוגע למכירת פרסומות. למרות שההסכם עוד רחוק מלהיכנס לתוקף, בבלוג SAI כבר ממהרים לפרשן את העסקה וקובעים שמדובר בסיוט לוגיסטי וניהולי.

סטיב באלמר מנכ"ל מיקרוסופט עם קרול בארץ מנכ"לית יאהו סטיב באלמר מנכ"ל מיקרוסופט עם קרול בארץ מנכ"לית יאהו צילום: בלומברג

 

במסגרת המלחמה באפל, מיקרוסופט הכריזה השבוע על פתיחת Windows Marketplace, חנות האפליקציות לסמארטפונים מבוססי Windows Mobile, גם למפתחים חיצוניים. כדי לעודד את המקודדים היא תגריל ארבעה "שולחנות מגע" בין המשתתפים. לא בטוח שזה יעזור: מנתונים שפירסמה חברת מדידת התעבורה AdMob עולה כי מספר גולשי הסלולר שמשתמשים במערכת ההפעלה הנחותה הזו יורד בהתמדה לטובת משתמשי האנדרואיד של גוגל.

 

רוצים לעזור לאנשי רדמונד לשפר את החיפוש בבינג על חשבונכם? השתתפו במשחק Page Hunt והמליצו על מילות חיפוש מתאימות לכל עמוד. ב-Technology Review תמצאו עוד מידע על המחקר שמאחורי המשחק.

 

גוגל כמובן לא נחה על זרי הדפנה של 70 אחוזי נתח השוק שלה בתחום החיפוש. לאחרונה הודיעה החברה כי שירות Wave המדובר שלה יושק בעוד כחודש וחצי, וכבר כעת ניתן למצוא ביקורות וסקירות של גירסת הבטא שלו. גל מור חיבב מינוס, אחרים התלהבו יותר.

 

לפני כשבועיים השיקה ענקית החיפוש עוד כמה חידושים, ביניהם כאלה שהפכו את קורא ה-RSS שלה לחברותי יותר. דובי מהבלוג "לא שומעים!" היה מוותר על כפתור Like החדש, שמאפשר לסמן פוסטים בפיד; ושחר מהבלוג "תודעה כוזבת" מנצל את החידושים כדי לנתח את השינויים הרעיוניים שעברו על ג'ימייל ושאר השירותים של גוגל לאורך השנים. אם גם אתם שונאים את הפיצ'רים הללו - בבלוג הבא תמצאו פתרון.

 

וכדי לקשור הכל היטב, גם גוגל ואפל רבות ביניהן: אפל חסמה תוכנות טלפוניה המבוססות על Google Voice ומיועדות למכשירי אייפון, ואינה מאפשרת ללקוחות חנות האפליקציות שלה להוריד אותן או את היישום המקורי מבית גוגל. האם העילה לחסימה היא שהשירות מבוסס ה-VoIP מאפשר ללקוחות לעקוף את AT&T ולבצע שיחות חינם באמצעות WiFi או שאולי, כפי שטוען אום מאליק (שמזכיר כי לא אפל ולא AT&T אינן חוסמות שירותים דומים אחרים) - הבעיה היא גוגל? ענקית החיפוש סרבה לעת עתה להשיב.

 

לא רק אפל שומרת על האינטרסים של חברת הסלולר עימה היא משתפת פעולה. ממשלת רוסיה, פורסם, יוצאת למאבק נגד נגד יצרניות תוכנות VoIP, משום שאלה פוגעות ברווחיהן של המפעילות. סלקום, שלא מאמינה בנייטרליות רשת, דורשת תמיכה דומה ממשרד התקשורת.

 

אפל, HP, IBM ונינטנדו מייצרות גאדג'טים נחשקים ופופולריים. הן כמובן לא עושות זאת בעצמן או במדינות האם שלהן; הרי לשם כך הומצאה סין. לפני כשבועיים נחשף כי במפעל שמשמש אותן, Foxconn, התאבד עובד לאחר שאב טיפוס של אייפון 4 נעלם במשמרת שלו. השבוע, בעקבות התהודה הציבורית במערב, פיצה המפעל את משפחתו ב-44,000 דולר והעניק לחברתו מחשב נייד של אפל במתנה.

 

בתוך כך, הקפידו ראשי Foxconn להוציא דיבתו של המת. בבלוג SAI מביאים דיווחים ותצלומים של ארגון זכויות עובדים סיני, שמגלים כי בהשוואה לתנאי ההעסקה במפעל דנן אפילו פועלי עוף העמק נראים לפתע כמושא לקנאה. עוד תמצאו שם דיון וידיאו על אודות הצביעות המערבית. כן, לפני שממהרים לתלות את האשמה רק באפל או רק ב-Foxconn כדאי להפנים את דבריו של "סטיב ג'ובס המזויף", שמתעקש להכביד על המצפון הזך שלנו. זה שמאפשר לנו לקנות גאדג'טים מיותרים במחירי רצפה תוך התעלמות גמורה ממחירם האמיתי.

 

ולסיכום, נכון שלא רק בישראל נהנות מפעילות הסלולר להתעמר בלקוחותיהן, אבל פלאפון הגדילה לעשות: השבוע הוגשה נגדה תביעה ייצוגית בטענה כי היא מעתיקה ושומרת את תוכן הודעות הטקסט של לקוחותיה. בינתיים הודיעה פלאפון ששינתה את מדיניותה, ולא תעשה את זה יותר. כמו אמזון, גם פלאפון נבהלה מחוסר המוסריות של המערכות הממוחשבות שלה, והודיעה כי "הודעות הטקסט יימחקו החל מהיום ולא יישמרו במערכות החברה, כפי שנעשה עד כה".

 

בפינצטה

 

כמה ריקושטים מפרשיית אמזון והאח הגדול: משפטנים דורשים מהחברה לעשות במקום לדבר וקוראים לה לשנות את תנאי השימוש בקינדל שלה. במקביל ארגון הפרטיות ה-EFF דורש מגוגל להבטיח למשתמשי שירות Google Books פרטיות הולמת.

 

פוסט מינימליסטי ויעיל מראה שהמכתם "מה שרואים מכאן לא רואים משם" לא שמור רק לראשי ממשלה ימניים בישראל; גם ג'ף בזוס מאמזון מזגזג ביחסו לספרים, קריאה וזכויות המשתמשים בקינדל.

 

כתבה נפלאה בניו יורקר, המוקדשת לספרים אלקטרוניים, סוקרת את ההתפתחויות הטכנולוגיות שהביאונו עד הלום, ובעיקר מתמקדת בחווית הקריאה בקינדל לעומת האייפוד טאץ' וספר הנייר. שווה.

 

ומה קורה בתחום הספרים האלקטרוניים באוסטרליה ובניו זילנד?

 

העיתונאי דניאל ליונז מניוזוויק חושב שאתרים המספקים לגולשים ערך צריכים לעלות כסף.

 

חבורת עיתונאי גיימינג התיישבו לשיחה מצולמת על מהות תפקידם ומידת חשיבותו.

 

המראיין צ'רלי רוז מארח לשיחה את העורך הראשי ומייסד בלוג הטכנולוגיה טקראנץ', מייקל ארינגטון.

 

ווייקלף ז'אן מדבר על השפעת הטכנולוגיה על המוזיקה.

 

העתידן פול סאפו על התפתחויות בתחום הטכנולוגיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x