$
אייפוניסט

איך לקרוא הכל באייפון

לקרוא ספרים, חוברות קומיקס, מסמכים ועמודי אינטרנט. שש דרכים להפוך את האייפון לספריה ניידת

שי ענבל 18:0801.09.09

 

עוד מדריכים, טיפים, יישומים וכלים שווים לאייפון בערוץ אייפוניסט

 

1. לקרוא כל מסמך או ספר
Stanza Stanza

 

היישום Stanza הוא קורא הספרים האלקטרוניים המוצלח ביותר לאייפון. ניתן לסמן בו דף מסוים, לחזרה מאוחר יותר, לחפש בתוך הטקסט ולהוריד מבחר עצום של ספרים בתשלום ובחינם ממאגרים באינטרנט - ללא צורך לצאת מהתוכנה.

 

היישום תומך בגם בקבצי EPUB, אותם ניתן להוריד לתוכנה על ידי מתן כתובת האתר בו נמצא הקובץ. 

 

ליישום יש גם תוכנה ל-Windows ולמק בשם Stanza Desktop, עמה ניתן להמיר כמעט כל קובץ טקסט (החל ב-DOC, דרך PDF וכלה בקבצי קינדל) לקובץ EPUB, ולסנכרן אותו עם האייפון. ההוראות כאן.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Stanza)

 

(להורדת Stanza Desktop ל-Windows)

 

(לאתר epubBooks.com, המכיל כמות גדולה מאוד של ספרים הניתנים להורדה כקובץ EPUB)

 

 

2. לשמוע ספרי אודיו

 

מי שמעוניין דווקא לשמוע, ולא לקרוא, יוכל להיעזר בתוכנה Audiobooks, אשר ניתן באמצעותה לגשת למעל 1,800 ספרי אודיו מהאינטרנט. החסרונות היחידים של היישום הם הצורך בחיבור רציף לאינטרנט וחוסר יכולת להוריד ספרים למכשיר לצפיה אופליין.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Audiobook)

 

3. לקרוא ולערוך מסמכים מכל מקום 
Quickoffice Quickoffice צילום מסך

 

לגשת למסמכי גוגל מהאייפון: האתר של שירות Google Docs מותאם לדפדפן האייפון, וניתן לעיין באמצעותו בכל המסמכים אשר הועלו לחשבון, לנווט ביניהם לפי תיקיות וגם לבצע בהם חיפוש. עם זאת, כרגע ניתן לערוך מהאתר רק קבצי גליונות נתונים (Spreadsheets).

 

ניתן להוסיף את האתר לרשימת האייקונים, על ידי לחיצה על סימן ה"פלוס" בספארי ובחירה ב-Add to Home Screen.

 

(לאתר Google Docs)

 

עריכת מסמכים: מי שמעוניין גם לערוך את המסמכים שלו, האפליקציה Quickoffice עובדת עם כל הקבצים של Office ובעלת תמיכה אפילו בשפה העברית. 

 

מחיר: 12.99 דולר

 

(להורדת Quickoffice)

 

האפליקציה פורסמה לראשונה במדריך: איך להיות פרודוקטיביים יותר עם האייפון.

 

4. להתעדכן ב-RSS

 

לקרוא RSS מ-Google Reader: בדומה ל-Google Docs, גם האתר של Google Reader מותאם לספארי באייפון, ומאפשר להישאר תמיד מעודכנים בפריטי ה-RSS שלכם. האתר מכיל דומה מאוד לגרסה הרגילה, הניתנת לצפיה במחשב, ומהווה למעשה את קורא ה-RSS החינמי הטוב ביותר לאייפון.

 

(לאתר Google Reader)

 

קריאת RSS אופליין: כדי להמשיך לקרוא את פריטי ה-RSS בלי חיבור לאינטרנט, קיימת אפליקציה נהדרת בשם Byline, שמתממשקת עם Google Reader ומאפשרת להוריד אייטמים למכשיר, לצפיה ללא חיבור לרשת. מאוחר יותר ניתן לסנכרן את מצב הקריאה באייפון עם האינטרנט, כך שאין צורך לסמן מחדש את מה שכבר נקרא.

 

מחיר: 4.99 דולר

 

(להורדת Byline)

 

אתר Google Reader לאייפון אתר Google Reader לאייפון

 

5. ספריה של חוברות קומיקס

 

היישום ComicZeal מאפשר לנהל אוסף חוברות קומיקס מתוך האייפון. ניתן באמצעותו לקרוא בנוחות חוברות, אותן אפשר להוריד בחינם מתוך שרתי החברה, ואף להטעין חוברות ישירות מהמחשב (בקבצי CBR, CBZ ו-RAR) וכך להגדיל את האוסף שבאייפון. התוכנה מאפשרת לעשות זום-אין לעמודים, כדי לראות את הדיאלוגים והאיורים בתצוגה גדולה יותר, וכך ולנצל למקסימום את המסך הקטנטן שבאייפון. 

 

מחיר: 3.99 דולר

 

(להורדת ComicZeal)

 

6. לקרוא מאמרים מהאינטרנט בכל מקום, אופליין
Read It Later Free Read It Later Free

 

תוסף הפיירפוקס Read It Later הוא שירות חיוני לכל מי שקורא הרבה ברשת. התוסף מאפשר לשמור דפי אינטרנט בלחיצת כפתור על מנת לעיין בהם בקלות מאוחר יותר, וגם להוריד אותם למחשב, לצפיה אופליין - פונקציה שימושית מאוד במחשבים ניידים. כמו כן, ניתן לפתוח חשבון אינטרנט בשירות ולסנכרן את רשימת הקריאה בין כל המחשבים בהם מותקן התוסף.

 

האפליציה החינמית של Read It Later לאייפון, הנקראת Read It Later Free מאפשרת לגשת לרשימת הקריאה, לקרוא את עמודי האינטרנט מתוך התוכנה, להוריד אותם למכשיר לצפיה אופליין ולסנכרן את מצב הקריאה המעודכן עם כל המחשבים שמחוברים לחשבון. כך ניתן בעצם לקרוא מכל מקום את עמודי החדשות, הבלוגים והמאמרים שלא הספקנו לעבור עליהם בבית.

 

מחיר: חינם. קיימת גם גרסה בתשלום, Read It Later Pro, המכילה אפשרויות נוספות, כמו שיתוף בטוויטר ואינטגרציה עם Google Reader.

 

(להורדת Read It Later Free)

 

מדריכים נוספים:

 

עשר דרכים לשפר את חוויית המוסיקה באייפון

 

6 דרכים להרחיב אופקים עם האייפון

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x