$
אייפוניסט

שבע התוכנות שאפל לא רוצה שתתקינו

להריץ תוכנות ברקע, להשתמש בערכות נושא ולסדר את האייקונים בתיקיות. מסתערים על סידיה, פלטמורמת היישומים האלטרנטיבית לאפסטור

שי ענבל 18:5907.09.09

 

חדש! ערוץ אייפוניסט בטוויטר

 

Cydia היא פלטפורמת היישומים האלטרנטיבית לאפסטור, הנגישה רק לבעלי אייפון פרוץ. ההבדל בינה לבין האפסטור הוא מהותי. אם באפסטור, חנות היישומים של אפל, כל אפליקציה עוברת תהליך אישור מפרך ומאוחסנת בשרתי החברה ונתמכת על ידם, הרי שסידיה היא חופשית לכולם, וכל אחד יכול ליצור אפליקציה שניתן יהיה להוריד ממנה. בעוד שהתוכנות באפסטור פשוטות יחסית ולא מתעסקות עם פעולת האייפון, הרי שרבות מתוכנות הסידיה משנות את אופן פעולתו של המכשיר. ערכות נושא, הרצת תוכנות ברקע, תמיכה בעברית ושאר שפצורים הן רק חלק מהדוגמאות.

 

כדי לפרוץ את המכשיר ולהתקין את סידיה, אפשר להתחיל מכאן, או פשוט להקליד Jailbreak iPhone בגוגל.

 

מתוך תוכנת Cydia מתוך תוכנת Cydia
עד לאחרונה היה בלתי אפשרי להשתמש במכשיר האייפון בישראל מבלי לפרוץ אותו. זאת, משום שהאייפון לא הכיל תמיכה בעברית כלל. אולם לאחר יציאת מערכת ההפעלה OS 3.0 של האייפון, כל מכשיר עליו היא מותקנת מכיל תמיכה טבעית בשפה (דגם 3GS, שישווק בארץ, מגיע עם OS 3.0). תמיכה זו מוסיפה מקלדת עם אותיות עבריות, הצגת תאריך בפורמט עברי וגם תפריטים בשפת הקודש. הכל מובנה כבר במכשיר באדיבות אפל, וללא צורך בהתקנת תוכנות צד שלישי.

 

במצב כזה, פריצת המכשיר כבר אינה בגדר "חובה", וניתן להסתדר יפה בלעדיה. עם זאת, הסידיה היא עדיין מקור בלתי נראה לתוכנות ופיצ'רים רבים, שלא ניתן להשיג בשום דרך אחרת.

 

אזהרה: פריצת המכשיר, כמו גם התקנת כל אחת מהתוכנות שיפורטו בהמשך, עלולה לגרום לתקלות רבות באייפון, ביניהן איטיות, באגים, "תקיעת" המכשיר, קריסת תוכנות, בעיות בקבלת שיחות ועוד. כמו כן, רבות מהתוכנות רצות ברקע וגוזלות זמן סוללה ומשאבי זיכרון. לצד היתרונות הרבים שבפתיחת האייפון לתוכנות צד שלישי קיימים גם סיכונים, ורצוי לדעת מה אתם עושים.

 

1. עברית מלאה לאייפון

 

עברית בחינם: התוכנה OpenHebrew מטמיעה את השפה העברית באופן מלא במכשיר, ובנוסף להכנסת מקלדת עברית ותמיכה מלאה בקריאה בעברית (לבעלי מכשירים ישנים), כוללת יישור הטקסט לימין (גם בהודעות SMS), תמיכה בהודעות MMS ובשימוש באייפון כמודם (Tethering), סידור הסרגל ורשימת אנשי הקשר והאייפוד בעברית, תמיכה באתרים ynet, one ו-yad2 בספארי באייפון, זיהוי תקין של מספרי טלפון בארץ (כולל בהודעות ה-SMS), הצגת לוגואים של המפעילות הסלולאריות, ועוד.

 

מחיר: חינם

 

(להוראות ההתקנה של OpenHebrew)

 

עברית בתשלום: התוכנה הנוספת שמעניקה תמיכה מלאה לאייפון היא iPhoneHE, אשר זהה לה כמעט לגמרי, ומכילה יתרונות קלים כמו הוספת פונטים, קבלת התראות בעברית ושיפורים למכשירי אייפון ישנים.

 

מחיר: 99 ש"ח. ניתן לרכוש את התוכנה מכאן

 

(הוראות ההתקנה של iPhoneHE)

 

2. ערכות נושא לאייפון
ערכת נושא לאייפון ערכת נושא לאייפון צילום מסך: flickr.com

 

התוכנה WinterBoard ממלאת חוסר גדול מאוד ומאפשרת להתקין ערכות נושא (Themes) לאייפון. לאחר התקנתה, ניתן להתקין תוכנות נוספות, שבאמצעותן ניתן לשנות כל פן במכשיר - החל ממראה האייקונים, דרך הוספת צלילים, שינוי תמונת הרקע בדף הבית ועוד עשרות אפשרויות נוספות.

 

לאחר התקנת Winterboard, יש יש לגשת לCydia, ללחוץ על Sections ולבחור מאחת מקטגוריות ה-Themes. הקטגוריה Battery, למשל, תציג את כל הסקינים האפשריים למסך הסוללה בעת ההטענה. Dialer תציג סקינים לחייגן וכך הלאה. Complete תפנה לערכות נושא אשר משנות את האייפון לחלוטין, ולא רק באספקט אחד.

 

מחיר: חינם

 

(מדריך מפורט להתקנה ושימוש ב-Winterboard)

 

(אתר עם המלצות רבות לערכות נושא ל-WinterBoard)

 

3. להוסיף מקום לאייקונים

 

חמישה אייקונים ב-Dock: תוכנת Five Icon Dock מוסיפה מקום לאייקון נוסף ב-Dock, השורה התחתונה ביותר במסך האפליקציות באייפון. ה-Dock, כזכור, מופיע תמיד למטה, גם כשעוברים בין מסכים במכשיר.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת התוכנה, יש לחפש Five Icon Dock בסידיה)

 

Five Column SpringBoard עם Five Icon Dock Five Column SpringBoard עם Five Icon Dock צילום מסך: flickr.com
חמישה אייקונים בשורה: כדי לפנות מקום לעוד אייקונים במסך האייפון, ולהוסיף עמודה נוספת, יש להתקין את Five Columns SpringBoard (Springboard הוא הכינוי של מסך האייקונים באייפון, הקרוי גם Home Screen). אפשר בהחלט לשלב עם התוכנה הקודמת, לחיסכון טוב יותר במקום.

 

מחיר: חינם

 

(מדריך להתקנת Five Columns SpringBoard)

 

להוסיף עוד שורת אייקונים: לקיצוניים שבינינו, קיימת גם האופציה להוסיף שורה נוספת של אייקונים. השילוב של FiveIRows עם שתי התוכנות הקודמות מאפשר להציג 25 אייקונים בכל מסך, ועוד 5 אייקונים ב-Dock. לא לבעלי לב חלש.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת התוכנה, יש לחפש Five Icon Dock בסידיה. דרוש ה-Source של BigBoss & Planet-iPhones, אותו ניתן להוסיף דרך More Package Sources)

 

4. לסדר את אייקוני האפליקציות בתיקיות

 

אם מסך האייפון נראה מבולגן מדי לטעמכם, וכל מה שאתם רוצים זה לסדר את האפליקציות בתיקיות כמו במחשב, התוכנה Categories מצילה את המצב ומארגנת את הבלאגן. ניתן באמצעותה לאגד אייקונים רבים לתוך תיקיה, שעליה ניתן ללחוץ ולראות את כולם. הקץ לשבע מסכים מלאים באפליקציות.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת התוכנה, יש לחפש Five Icon Dock בסידיה. דרוש ה-Source של BigBoss & Planet-iPhones)

 

5. הסרת האייקונים של ברירת המחדל

 

עבור הישראלים, אפליקציות רבות המגיעות בברירת המחדל עם האייפון אינן רלוונטיות וסתם תופסות מקום במסך. Maps, למשל, או iTunes. ועוד לא דיברנו על המצפן.

 

בדיוק בשביל זה קיימת התוכנה Poof, הניתנת להורדה מסידיה. ניתן באמצעותה להסתיר כל אייקון שהוא ממסך האייפון. גם את אלו שמותקנים כברירת מחדל.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת התוכנה, יש לחפש Poof בסידיה. דרוש ה-Source של BigBoss & Planet-iPhones)

 

SBSettings SBSettings צילום מסך: flickr.com

6. גישה מהירה למגוון פונקציות באייפון

 

לאחר התקנת SBSettings מהסידיה, יש להעביר את האצבע על שורת המצב העליונה במכשיר (היכן שהשעון ומצב הסוללה) כלפי מטה, ותפריט עליון יתגלה. תפריט זה יהיה זמין מכל יישום ובכל מצב שהאייפון נמצא. כך, במקום להצטרך לצאת מהתוכנה כדי לכבות את ה-Wi-Fi, הבלוטות' או "מצב מטוס" (Airplane Mode), פשוט מזמנים את התפריט ולוחצים על כפתור. שימושי וחוסך זמן.

 

כמו כן, התוכנה מאפשרת גם להעלים אייקונים ממסך האייפון. מי שמתקין אותה לא זקוק ל-Poof, שצוינה כאן קודם.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת התוכנה, יש לחפש SBSettings בסידיה. דרוש ה-Source של BigBoss & Planet-iPhones

 

7. להריץ מספר יישומים במקביל

 

התכונה החסרה ביותר במכשיר האייפון היא חוסר האפשרות להריץ מספר יישומים במקביל. פונקציה זו, אשר קיימת מספר שנים טובות במגזר הסמארטפונים, נעדרת מהאייפון מסיבותיה של אפל.

 

כדי לאפשר הרצת תוכנות ברקע, יש להתקין את Backgrounder מהסידיה. השימוש הוא פשוט מאוד: כדי "למזער" תוכנה ולהמשיך להפעיל אותה ברקע, יש ללחוץ לחיצה רצופה של כשתי שניות על כפתור ה-Home. כדי להחזיר את התוכנה, יש לבצע את אותה פעולה. פשוט וקל. עם זאת, חשוב לזכור כי ככל שיותר תוכנות פועלות ברקע, כך הסוללה תיגמר מהר יותר והמכשיר יהיה איטי יותר.

 

להלן הדגמה של יכולות התוכנה, כפי שפורסמה על ידי אחד ממשתמשיה ביוטיוב:

 

 

מחיר: חינם

 

(להורדת התוכנה, יש לחפש Backgrounder בסידיה. דרוש ה-Source של BigBoss & Planet-iPhones)

 

מדריכים נוספים:

 

10 כלים מפתיעים לאייפון

 

שמונה בעיות בלתי נסבלות באייפון

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

בטל שלח
    לכל התגובות
    x