$
אייפוניסט

ד"ר אייפון: היישומים שישאירו אתכם בריאים

להפסיק לעשן, אנציקלופדיית תרופות ואבחון רפואי על פי סימפטומים. חמש אפליקציות אייפון שיאריכו לכם את החיים

שי ענבל 21:1508.09.09

 

חדש! ערוץ אייפוניסט בטוויטר

 

1. להיגמל מעישון עם האייפון

 

האופציה החינמית: היישום Quitter מיועד לאנשים שנמצאים בהליכי גמילה מעישון וזקוקים לעידוד. את המוטיבציה שלא להצית עוד סיגריה הוא מעניק על ידי ספירת הזמן שעבר מתחילת הפסקת העישון והכסף שנחסך בזכות כך. זאת, בתקווה לעודד את המשך ההימנעות מההרגל המזיק, שעולה לא מעט כסף. לשם כך מבקשת האפליקציה מהמשתמשים לרשום את התאריך שבו הפסיקו לעשן, כמה סיגריות נהגו לעשן בממוצע ביום ומה מחיר חפיסת הסיגריות שנהגו לקנות.

 

חיסרון יחיד בתוכנה עבור ישראלים הוא העובדה שהיא אינה מאפשרת להציג את המחירים בשקלים, אלא רק בדולרים.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Quitter)
iQuit iQuit צילום מסך: iTunes

 

עוד מידע מעודד לנגמלים מעישון: אפליקציה נוספת שעשויה לסייע לגמילה מעישון היא iQuit - Stop Smoking Counter. התוכנה פועלת בצורה דומה ל-Quitter, אולם היא גם מעריכה את משך הזמן שהוסיף המשתמש לחייו בזכות הגמילה מעישון. כמו כן, האפליקציה מציגה כמה אחוזים הושלמו מתוך תהליכי ההירפאות של הגוף שלנו. כך למשל, לאחר שנה של הפסקה מעישון הסיכון למחלות ריאה פוחת ב-50%.

 

החיסרון העיקרי בתוכנה זו, מעבר לכך שגם היא אינה תומכת בהצגת שקלים, הוא מחירה הגבוה יחסית.

 

מחיר: 2.99 דולר

 

(להורדת iQuit - Stop Smoking Counter)

 

2. אנציקלופדיית תרופות

 

לעולם אי אפשר לדעת מתי יהיה צורך לשלוף באופן מהיר פרטים על תרופה או כדור מסוים. האפליקציה Epocrates מכילה מידע על אלפי תרופות נפוצות ומאפשרת להגיע אליהן בחיפוש קל ומהיר. ניתן באמצעותה גם לאתר כדור מסוים לפי מראהו, אם לא יודעים את שמו, ולבדוק האם שתי תרופות (או יותר) גורמות לתגובות לא רצויות בעת נטילתן יחד.

 

האפליקציה מכילה בנוסף גם מחשבונים שונים לצרכים רפואיים, ביניהם: חישוב BMI (מסת גוף), משקל אידיאלי, מחזורי הריון, כולסטרול ועוד.

 

מחיר: חינם. ישנה גם גרסה בתשלום, המיועדת לבעלי מקצועות הרפואה ומכילה מאגר תרופות רב יותר המתעדכן תדיר. מחירה הוא 159 דולר לשנה. המעבר בין הגרסאות מתבצע באמצעות שדרוג החשבון עמו מתחברים לתוכנה

 

(להורדת Epocrates)

 

Epocrates Epocrates צילום מסך: שי ענבל

 

3. לאבחן מחלות עם האייפון

 

האפליקציה iTriage Health Network היא גן עדן להיפוכונדרים. ניתן באמצעותה לנסות לאבחן את המחלה שסובלים ממנה, באמצעות ניווט בין מאות סימפטומים והגורמים האפשריים שעומדים מאחוריהם. ניתן גם לסנן את התוצאות על פי קריטריונים ("סיבות נפוצות", "רפואת ילדים" או "סכנת חיים"), וכך להימנע מדיסאינפורמציה מזיקה. כך, לדוגמה, כאב גב יכול להיגרם מסרטן העצמות - אבל גם משריר תפוס.

 

לחיצה על כל אחד מההסברים האפשריים תביא לעמוד מפורט בו ניתן לקרוא על התופעה, בדיקות שניתן לבצע כדי לאשש את הדיאגנוזה, הטיפולים האפשריים ועוד. לקיצור תהליכים, ניתן לגשת ישירות אל רשימת המחלות או הטיפולים, הממוינות לפי סדר אלפביתי. כמובן שניתן גם לבצע חיפוש בתוך התוכנה.

 

הערה: רצוי לא להסתמך על המידע המצוי ביישום, אמין ככל שיהיה. השימוש ב-iTriage אינו מהווה בשום מקרה תחליף לייעוץ רפואי.

 

מחיר: חינם. השימוש בתוכנה מותנה בפתיחת חשבון משתמש, אשר אינה כרוכה בתשלום

 

(להורדת iTriage Health Network)

 

4. לבדוק את השמיעה ולשמור עליה
uHear uHear צילום מסך: iTunes

 

בדיקת שמיעה: uHear היא אפליקציה פשוטה וידידותית שמאפשרת לבחון את כשירות האפרכסת. לדברי יוצר האפליקציה, היא עוצבה על ידי פרופסור למדעי השמיעה (Audiology) העוסק בתחום.

 

ניתן באמצעות uHear לבצע שתי בדיקות פשוטות: בדיקת רגישות לצלילים ובדיקה לשמיעת דיבור עם רעשי רקע. ישנה גם סדרה של שאלות שנועדו להעריך את הקושי היומיומי בשמיעה. יש לציין שלמען דיוק מקסימלי, מומלץ לבצע את הבדיקות במקום שקט לחלוטין.

 

לאחר ביצוע כל אחת מהבדיקות עם התוכנה, uHear מנתחת את הממצאים, מעניקה דיווח מפורט ומאפשרת לשמור אותו באייפון, לעיון מאוחר יותר. כמו כן, התוכנה מכילה גם לשונית Learn, המכילה אינפורמציה רבה בנושא קשיי שמיעה.

 

כמובן שהאפליקציה מומלצת לביצוע בדיקה ראשונית בלבד, לאישוש חשדות, ולא מחליפה בדיקה רפואית.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת uHear)

 

להגביל את הווליום של המוסיקה: חשיבותה של uHear מתבטאת לא רק ביכולתה לבצע בדיקות, אלא גם בהעלאת המודעות שבסיכון הכרוך בהאזנה ממושכת לנגן MP3 בווליום גבוה.

 

בגלל הנזק הפוטנציאלי שעלולה לגרום האזנה ממושכת למוסיקה בעוצמה גבוהה עם האייפוד (או האייפון), אפשרה אפל להגביל את רמת הווליום בנגנים שלה. כדי לעשות זאת, יש לגשת ל-Settings ולבחור ב-iPod (או Music, באייפוד טאצ'). לאחר לחיצה על Volume Limit ניתן לקבוע את עוצמת הווליום המקסימלית במכשיר. הגבלה זו תחול רק על שמיעת מוסיקה, ולא על שיחות טלפון, סאונד במשחקים וכו'.

 

להורים המודאגים מנזק פוטנציאלי לשמיעה של ילדם, קיימת האופציה לקבוע עוצמה מקסימלית ולנעול אותה בסיסמה, אותה הילד לא יוכל לשנות. זאת, באמצעות לחיצה על Lock Volume Limit וקביעת סיסמה בת ארבע ספרות.

 

5. לעקוב אחרי רמות לחץ הדם עם האייפון
iBP Blood Pressure iBP Blood Pressure צילום מסך: iTunes

 

האפליקציה iBP Blood Pressure מאפשרת לנהל מעקב יעיל אחרי היסטוריית לחץ הדם. ניתן להכניס בקלות את תוצאת המדידה ליישום, יחד עם תאריך, תיאור הסיטואציה ("יום לחוץ במשרד", למשל) ומשקל הגוף הנוכחי. iBP תנתח את הממצאים ותשמור אותם על המכשיר, יחד עם הנתונים שהוכנסו. מאותו רגע יהיה ניתן לצפות במידע בכל עת, לשלוח במייל את התוצאות (לרופא, למשל), לצפות בגרף מפורט ומותאם אישית - שנתי, חודשי, חצי שנתי ועוד - ובקיצור, להיות תמיד עם היד על הדופק, תרתי משמע.

 

מחיר: 0.99 דולר

 

(להורדת iBP Blood Pressure)

 

מדריכים נוספים:

 

שבע יישומי אייפון יקרים במיוחד

 

שש דרכים להרחיב אופקים עם האייפון

 

(לערוץ אייפוניסט - iphonist.calcalist.co.il)

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x