עלייה של 10% בהשקעות הון סיכון ברבעון השלישי
ברבעון האחרון גייסו הסטארטאפים הישראליים כ-178 מיליון דולר, לעומת כ-162 מיליון דולר ברבעון הקודם, כך על פי דו"ח המאני-טרי של קסלמן וקסלמן. בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד חלה צניחה של 55%
עם זאת, מדובר בצניחה של 55% בהיקף הגיוסים בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, שבו גויסו כ-393 מיליון דולר ל-78 חברות. ממוצע ההשקעה עמד על 3.2 מיליון דולר ברבעון הנוכחי, לעומת 2.7 מיליון דולר ברבעון הקודם ו-5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
רובי סולימן, שותף בתחום ההייטק ב-PwC קסלמן וקסלמן ישראל, ציין כי "נתוני הסקר הנוכחי מחזקים את המסקנה כי המשבר הנוכחי רחוק מלהסתיים. רמת ההשקעות ברבעון הינה מהנמוכות בעשור הנוכחי. יתר על כן, ניתוח מעמיק של הנתונים מגלה כי חלקן של הקרנות הישראליות ברבעון זה ירד לכ-70 מיליון דולר - הסכום הנמוך ביותר מאז נקודת השפל ברבעון הראשון של 2003. הגידול ברבעון זה נובע רובו ככולו מגידול בהשקעות קרנות זרות".
מבחינת חלוקה למגזרים, היקף ההשקעה בחברות התוכנה רשם קיטון חד גם ברבעון האחרון, והגיע לרמתו הנמוכה ביותר ב-10 השנים האחרונות, ואילו ההשקעות בחברות מדעי החיים המשיכו לצמוח. לדברי סולימן, תחום מדעי החיים - ובייחוד תחום המכשור הרפואי - הוביל את גיוסי ההון ברבעון השלישי: "נתון זה, נוסף לכך שבשנה האחרונה האקזיטים המשמעותיים ביותר הינם בתחום זה, מעידים על העוצמה והחשיבות הגדלים של התחום בישראל ועל חוסנה של תעשייה זו אף בזמנים קשים".
נתון חשוב נוסף העולה מהדו"ח הוא המשך הירידה בהשקעות סיד (השקעות ראשונות בחברות סטארט-אפ): ברבעון השלישי של 2009 גייסו רק ארבע חברות הנמצאות בשלב הסיד כ-4 מיליון דולר - 2% מסך ההשקעות ברבעון זה - בהשוואה ל-6 חברות שגייסו כ-7 מיליון דולר ברבעון הקודם, ולעומת 13 חברות שגייסו כ-17 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.