פרסום ראשון: דל רוכשת את אקסאנט ב-12 מיליון דולר
כחודשיים לאחר שנכנסה להליכי פירוק, נמכרת חברת אחסון המידע הישראלית לענקית האלקטרוניקה. 40 מתוך 62 עובדי אקסאנט ימשיכו להיות מועסקים תחת דל. מסתמן כי דל תקים על בסיס אקסאנט מרכז פיתוח בישראל
סוף טוב לחברת אקסאנט: כחודשיים לאחר שנכנסה החברה להליכי פירוק, היום (ב') הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב מפרק החברה עו"ד ארז חבר בקשה לאישור מכירתה לדל תמורת 12 מיליון דולר. דל הסכימה לרכוש את החברה כעסק חי, ו- 40 מתוך 62 עובדי אקסאנט ימשיכו בתפקידם תחת בעלות דל. אם
ברכישת אקסאנט התעניינו גם ענקיות התוכנה סימנטק ו-EMC, אך דל היתה היחידה שהגישה הצעה קונקרטית. זוהי ההשקעה הראשונה של דל בישראל, ולפי הערכה מתכוונת ענקית האלקטרוניקה להקים באמצעות אקסאנט מרכז פיתוח למוצרי אחסון בישראל.
חברת אחסון המידע אקסאנט נכנסה להליכי פירוק בחודש דצמבר 2009 לאחר כישלון סבב גיוס ההון שאליו היתה אמורה להצטרף דל, על רקע מחלוקת בין בעלי המניות גיורא ירון, איתן ורטהיימר ונציגו דני גולדמן.
לטענת עו"ד חבר, המהלך של בעלי המניות הציל בסופו של דבר את החברה. "לולא השקיעו ורטהיימר, ירון ואוורגרין 450 אלף דולר מכיסם, לא ניתן היה לנהל את החברה כעסק חי בחודשיים האחרונים", אמר עו"ד חבר ל"כלכליסט". "זה אחד התיקים הקשים שנתקלתי בהם". אקסאנט היא החברה השנייה שעו"ד חבר, ממשרד עמית-פולק-מטלון, מביא למכירתה כעסק חי, לאחר שבשנה שעברה מכר את חברת קיו קור לבועז איתן, מייסד סייפן.
אקסאנט חייבת 10 מיליון דולר לקרן ההלוואות קראוס, עוד כמיליון דולר לעובדים בישראל והשאר לספקים שונים. בסך הכל גייסה החברה עד לפירוקה כמעט 100 מיליון דולר מהקרנות אוורגרין, אינטל קפיטל, CSK, קודאק, NIF, ומיקרודנט - קרן ההשקעות בהייטק של איתן ורטהיימר וגיורא ירון. ל"כלכליסט" נודע כי אוורגרין, גיורא ירון ואיתן ורטהיימר ויתרו על חלקם בחברה האם, הרשומה במדינת דאלוור, ארה"ב, על מנת להקל על מכירתה.
לטיפול בתיק אקסאנט צורפו עשרה עורכי דין שעסקו בתיק זה בלבד במשך החודשיים האחרונים, בפיקוחם של עו"ד חבר ושל עו"ד יונתן אלטמן, מנהל שותף בעמית-פולק-מטלון וראש מחלקת החברות במשרד.