$
סטארט-אפים והון סיכון

התאוששות בגיוסי הון לחברות שבבים ישראליות

ברבעון הראשון של השנה גייסו חברות השבבים 38 מיליון דולר, בהשוואה ל-12 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. כך עולה מדו"ח המאני-טרי של קסלמן וקסלמן. במגזר התוכנה חלה ירידה בהיקף ההשקעות

אסף גלעד 11:2216.05.10

התאוששות בהשקעות בחברות סטארט-אפ בתחום השבבים בישראל. 8 חברות ממגזר המוליכים למחצה גייסו במהלך הרבעון הראשון של השנה 38 מיליון דולר, לעומת 6 חברות שגייסו 14 מיליון דולר ברבעון הקודם, ושלוש חברות בלבד שגייסו 12 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. כך עולה מדו"ח המאני-טרי של

פירמת רואי החשבון קסלמן וקסלמן PwC ישראל.

 

על פי הדו"ח, גם במגזר מדעי החיים נרשמה התאוששות, וברבעון האחרון גייסו 18 חברות מתחומי הציוד הרפואי והביופארמה הון בהיקף של 36 מיליון דולר, לעומת 12 חברות שגייסו 18 מיליון דולר ברבעון הקודם וחמש חברות בלבד שגייסו 11 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

  

במגזרים אחרים התמונה פחות מעודדת: ההשקעה במגזר התוכנה ירדה מ-72 מיליון דולר ברבעון הקודם ל-46 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2010. עם זאת, בהשוואה ל-2009 מדובר בהתאוששות מרשימה - ברבעון הראשון אשתקד גייסו חברות התוכנה 18 מיליון דולר בלבד. גם במגזר הקלינטק נרשמו נתוני השקעות מאכזבים למדי - למרות תשומת הלב התקשורתית שזוכות לה לאחרונה חברות מתחום האנרגיה המתחדשת הן גייסו ברבעון האחרון 900 אלף דולר בלבד.

 

בכלל חברות הסטארט-אפ הישראליות חלה ברבעון הראשון ירידה של 15% בהיקף ההשקעות מצד קרנות הון סיכון בהשוואה לרבעון הקודם, וירידה של 12% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, תוצאות זהות לאלה שפרסמה לפני כחודש חברת המחקר IVC. בסך הכל השקיעו קרנות ההון סיכון 170 מיליון דולר ב-72 חברות הישראליות ברבעון הראשון, בהשוואה ל-194 מיליון דולר שהושקעו ב-77 חברות ברבעון המקביל אשתקד. ממוצע ההשקעות עמד על 2.4 מיליון דולר ברבעון הראשון, לעומת 2.6 מיליון דולר ברבעון הקודם ו-4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. 

 

"בעוד אנחנו מתגאים בחוסנה הכלכלי של ישראל, עלינו להבין שההייטק הישראלי והשקעות ההון סיכון כאן הן נגזרת של מצבה של תעשיית ההון סיכון האמריקאית", אומר ל"כלכליסט" רובי סולימן, שותף ההיי-טק בקסלמן וקסלמן PwC. "עדיין איננו רואים את החזרה לרמות השקעה גבוהות, בין היתר בגלל הקשיים הנמשכים של הקרנות לגייס הון שיאפשר להן לבצע השקעות בהיקפים גדולים".

 

לדברי סולימן, בשלוש השנים האחרונות לא בוצע אף גיוס משמעותי של קרן הון סיכון. "האווירה החיובית בשוק ההון באה על חשבונה של תעשיית ההון סיכון, משום שהמשקיעים שמחפשים את ההחזר המהיר רואים את ההצלחות בבורסות ומפנים לשם את כספיהם", הסביר סולימן. "יחד עם זאת אנו רואים נקודת אור משמעותית בגידול בהשקעה בחברות בשלב הסיד (כ-10% מכלל ההשקעות ברבעון האחרון הופנו לחברות בשלביהן הראשונים) מה שמעיד על כך שהקרנות ממשיכות לראות את עצמן מצמיחות את דור העתיד של ההייטק בישראל ואולי גם מגייסות את הקרן הבאה שלהן בצורה זו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x