פאנל בכירי הייטק ופיננסים: "ישראל חייבת להתבגר מהסטארט־אפ"
בפאנל שנערך במרכז פרס לשלום הסכימו מנכ"ל גוגל בישראל, מאיר ברנד, ובכירים אחרים על השינוי שהתעשייה צריכה לעבור
מאיר ברנד, מנכ"ל גוגל ישראל, אמר שישראל חייבת להיות מוכנה לחשוב יותר באופן אסטרטגי, וחייבת ליישם את האסטרגיה שלה ולא רק להתמודד עם איומים מיידים כפי שהיא עושה כל הזמן. אולם לדבריו, "הממשלה שלנו משתנה בכל שנתיים ולכן אין לנו אפשרות לתכנן לטווח ארוך". ברנד הוסיף: "אנחנו חייבים להתבגר ולהיות לא רק אומת סטארט־אפ".
בפאנל השתתפו חמי פרס מפיטנגו, אדי שלו מג'נסיס, סקוט טובין - שותף בקרן ההון סיכון האמריקאית באטרי ונצ'רס - וטל קינן, מנכ"ל חברת KCPS. בתשובה לשאלת המנחה דן סנור, אמר טובין שישראל מוכנה לקפיצת המדרגה הבאה שלה וחייבת לעשות אותה. קפיצת המדרגה הבאה, לדברי טובין, היא בסדר הגודל של החברות שקיימות כאן.
פרס, המשמש בין שאר תפקידיו כנשיא לשכת המסחר ישראל־אמריקה, יודע כבר שארצות הברית היום היא עדיין גורם חזק, אבל כפי שאמר בפאנל - סין היא הדבר הגדול הבא. "הישראלים פועלים שם כבר במרץ ואני מאמין שפעילות זו תגבר באופן הדרגתי, ונראה כאן מרכזי פיתוח של חברות סיניות בישראל ופעילות של רכישות", העריך.
"הננו-טכנולוגיה עוד לא בשלב המסחרי"
פרס הוסיף כי כיום פיטנגו, הקרן שאותה ייסד עם רמי קאליש, מחפשת את הדבר הגדול הבא בעולם הטכנולוגי, וזאת היא עושה בכמה כיוונים. עם אלה נמנים חיזוק האמצעים הטכנולוגיים בתחום החינוך, חקר המוח, אנרגיה המועברת באמצעים אלחוטיים, המשאבים הדרושים לקיומנו וזמינותם, ותחומים נוספים.
"תחום הננו־טכנולוגיה מתדפק על הדלת, אבל להערכתי עדיין לא הגיע לשלב המסחרי שלו", אמר פרס. "אם אני מסתכל על הדבר הגדול הבא עבור ישראל, אני מאמין ששילוב החרדים והערבים בכוח העבודה בישראל ובעיקר בתעשיית ההייטק הוא בעל אותו אפקט כמו שהיה להגירה ממדינות חבר העמים".
שלו, מייסד קרן ההון סיכון ג'נסיס, רואה במזרח הרחוק לא רק את העתיד לקשרי המסחר של ישראל אלא מאמין ששוקי ההון בשנחאי, בהונג קונג ובסינגפור ייהפכו בתוך חמש שנים למרכזיים יותר אפילו מבורסת נאסד"ק בניו יורק.
כאשר נשאל שלו מה לדעתו יהיה הדבר הגדול הבא, אמר: "כאשר אני רוצה לדעת מה הדבר הגדול הבא, אני יושב עם היזמים הצעירים כמו שאנחנו עושים בקרן מדי יום, וכך מבינים דרכם מה הדבר הגדול הבא"