בלעדי ל"כלכליסט": אקזיט של 40 מיליון דולר לסטארט־אפ הישראלי יוניספייר
החברה המפתחת תוכנה לארגון של כנסים וירטואליים נרכשה אתמול על ידי ענקית שיחות הוועידה האמריקאית אינטרקול. המשקיעות העיקריות בחברה, הקרנות סקויה ישראל ונורווסט, צפויות לקבל פי שניים מהכסף
הסטארט־אפ יוניספייר (Unisfair) המפתח תוכנה לכנסים וירטואליים, נרכש אמש על ידי ענקית שיחות הוועידה האמריקאית אינטרקול בסכום המוערך בכ־40 מיליון דולר. מאז הקמת החברה ב־2000 הושקעו ביוניספייר כ־22 מיליון דולר. המרוויחות המרכזיות בעסקה הן הקרנות סקויה ישראל ונורווסט (NVP) שיתחלקו ברוב הסכום שיתקבל, וירשמו מכפיל ערך של פי שניים על הכסף.
זהו סוף טוב יחסית ליוניספייר, שבמשך רוב שנות קיומה דשדשה והתקשתה להגיע לרמת הכנסות משמעותית. כיום מוערכות הכנסות החברה בכ־8–10 מיליון דולר בשנה, לאחר שנתיים רצופות של צמיחה עקבית במכירות.
יוניספייר נחשבת לחברה המובילה בעולם בשוק הכנסים הווירטואליים. היא משווקת מערכת המאפשרת לחברות לארגן כנסים מקצועיים על גבי הרשת - וכך לחסוך את הצורך בהפקת אירוע פיזי ובהגעת המשתתפים ממקומות שונים בעולם.
עם לקוחותיה של יוניספייר ניתן למנות את יבמ, סיסקו, נוברטיס, אינטואיט ו־KPMG. כנס וירטואלי יכול לארח עד 30 אלף משתתפים בו־זמנית, אם כי בפועל מארחים כיום כנסי החברה רק אלפים בודדים של משתתפים.
לאחר הרכישה תהפוך יוניספייר למרכז הפיתוח של אינטרקול בישראל, ומוצריה ישולבו ככל הנראה במוצרי החברה האמריקאית Stream57, שפיתחה מערכות לשיחות ועידה ונרכשה על ידי אינטרקול בחודש שעבר. "עברנו שנים לא קלות, והיינו חלוצים בשוק שלמעשה לא היה קיים", אמר ל"כלכליסט" גיל פרי־דבש, מנכ"ל יוניספייר שסירב להתייחס לפרטי העסקה. "רק ב־2009 התחיל ענף הכנסים הווירטואליים להמריא, לאחר שהמשבר הכלכלי עודד רבים לחסוך בהוצאות".
יוניספייר מעסיקה 75 עובדים, מהם 35 במרכז פיתוח בתל אביב. היא הוקמה ב־2000 על ידי גיא פיקרז ורונן סובול, שכיום אינם מועסקים בחברה, וגייסה את הונה הראשון ממשקיעים רבים, ובהם חברת "כנס", עיתון "הארץ", קרן BVR (שמכרה מאז את חלקה לשרם פודים, כלל תעשיות וירון שיינמן, לפי אתר המחקר IVC) וטכנופרייסס.