$
אייפד

בדיקת "כלכליסט": אייפד 2 - עוקף את המתחרים, לא הכרחי לשדרג

המכשיר המדובר ביותר בעולם הטכנולוגיה הגיע לידינו: מהיר בהרבה מקודמו, מסורבל פחות וראוי לתואר הטאבלט המשתלם בשוק

שי ענבל 16:0413.03.11
רגע אחרי ההשקה בארה"ב, "כלכליסט" הצליח לשים יד על אייפד 2, באדיבות חנות ואתר iStore בתל אביב. האייפד הראשון מכר כ-15 מיליון יחידות מאז השקתו באפריל 2010, ומחזיק בלמעלה מ־80% משוק הטאבלטים, שאותו הוא הקים לתחיה. כשנה אחרי ההשקה, הענקית מקופרטינו כבר לא לבד - חברות רבות עם מגוון מכשירים מאיימות על הדומיננטיות בשוק מכשירי המגע.

 

אחרי החשיפה הגדולה בתחילת החודש, עם ההופעה המפתיעה של מנכ"ל אפל סטיב ג'ובס, אפשר להתרשם באופן אישי מהחידושים בדגם החדש ולבדוק איך הוא עומד מול המתחרים וקודם כל מול הדגם המקורי.

 


 

דק יותר, מהיר יותר

 

אז מה חדש באייפד 2? ההבדל הגדול ביותר בהשוואה לאייפד הראשון הוא המהירות. המכשיר אמנם לא מהיר פי שניים מקודמו, כפי שהוצג על ידי ג'ובס, אולם הוא עולה על האייפד הראשון כמעט בכל אספקט. מהירות התגובה מיידית, המעבר בין היישומים חלק וזריז וגם פעולות כמו הורדות אפליקציות מהאפסטור וזום-אין באמצעות מולטי-טאץ' לוקחות כמה שניות יקרות פחות.

 

באופן כללי, האייפד 2 הוא כל מה שהאייפד הראשון היה צריך להיות מבחינת אפליקציות. ריבוי משימות, משחקים שעובדים בצורה חלקה וחוויה נטולת גמגומים או תקיעות הם נחלתו של המכשיר, שמצויד במעבד A5 בעל שתי ליבות במהירות של 1 גיגה-הרץ וזיכרון RAM כפול מקודמו - 512 מגה בייט לעומת 256.

 

אבל המהירות אינה השיפור היחיד של המכשיר לעומת הדור הראשון. האייפד 2 קל יותר (600 גרם לעומת 680), תכונה שהופכת אותו למסורבל פחות וקל לנשיאה. גם אור שמש ישיר לא עושה שמות במכשיר כמו באייפד הראשון. שני השדרוגים הקטנים האלה יחדיו הופכים את הטאבלט של אפל למתחרה טוב יותר לקינדל של אמזון, וגם מחזק אותו מול טאבלטים קטנים כמו הגלקסי טאב, שמאופיינים בניידות גבוהה וחווית קריאה מוצלחת.

 

האייפד 2 גם דק יותר מהדגם המקורי, אבל מלבד זאת, המכשיר כמעט זהה לקודמו מבחינה חיצונית: הוא עדיין בגודל 9.7 אינץ', הוא עדיין מורכב כמעט כולו ממסך מגע אחד וכפתור בית, וגם המתג הצידי עדיין ישנו, אך ניתן להגדיר אותו לנעילת מסך או להשתקה.

 

מערכת הפעלה משופרת
אתר "כלכליסט" על אייפד 2. גלישה חלקה יותר אתר "כלכליסט" על אייפד 2. גלישה חלקה יותר צילום: תומי הרפז

 

האייפד 2 פותר לא מעט בעיות בדגם הראשון: תכונות כמו ריבוי משימות, הדפסה ותמיכה בתיקיות מגיעות עם המכשיר. משתמשי האייפד המקורי קיבלו את התכונות האלו רק בנובמבר, למעלה מחצי שנה לאחר יציאת המכשיר לשוק. עם האייפד 2 היכולות האלה הן נקודת הפתיחה של אפל, והן עובדות מצוין.

 

בעיות קודמות שהפריעו לנו בעבר באייפד, כמו מיעוט היישומים המותאמים, רלבנטיות הרבה פחות כיום. המפתחים עשו את שלהם, ורוב האפליקציות הבולטות כיום באפסטור מותאמות לתצוגת ה־9.7 אינץ', כשהיוצאות מן הכלל הזה הן פייסבוק ופורסקוור.

 

בעבר היה צורך להגדיל את האפליקציות שהיו מותאמות לאייפון בלבד, והתוצאה הייתה כמעט תמיד רעה ומלאת פיקסלים. כיום יש כבר כ-65 אלף אפליקציות שמותאמות לאייפד - הרבה פחות מ-350 אלף האפליקציות באפסטור, אך הרבה יותר מעשרות יישומים בלבד שקיימים לאנדרואיד בגרסת 3.0. האפליקציות הן אלה שעושות את האייפד, לא פחות מהחומרה.

 

מי צריך מצלמות?

 

זוג המצלמות שנוסף לאייפד - הקדמית והאחורית - זכו להד רב, אחרי שבתקופה שבה יצא האייפד הראשון היעדרן הסתמן כנקודת תורפה גדולה. אבל מצלמות הן לא מוצר חובה בטאבלט, וגם באייפד הדבר מומחש היטב. מעטים האנשים שישתמשו בטאבלט כתחליף למצלמה דיגיטלית או אפילו לסמארטפון.

 

האייפד, בגודל 9.7 אינץ', הוא לא מכשיר נייד שאפשר לשים בכיס. המצלמות מיועדות בעיקר לתיעוד ביתי, ולניהול שיחות וידיאו ב-Facetime. מדובר בפרוטוקול הבלעדי של אפל, שמאפשר לבעלי אייפד (בין היתר) לנהל שיחות ללא עלות עם מכשירי אייפד 2, אייפון 4, הדור האחרון של האייפוד טאץ' ואפילו מכשירי מק (עם מצלמת רשת ותוכנה מתאימה). אך מגבלות שונות, כמו האפשרות להשתמש בפיצ'ר בחיבור WiFi בלבד, ומיעוט המכשירים שתומך ב-Facetime, מונעים משיחות הווידיאו להפוך לשימושיות באמת.

 

זאת ועוד: לפי ההתנסות שלנו, איכות הווידיאו בשיחות כאלה לא מזהירה, במיוחד כשתשתמשו במצלמה הקדמית כדי להראות את עצמכם. אפל אינה מוסרת את הרזולוציה של המצלמות באייפד, אלא מתייחסת למצלמה הקדמית כבעלת איכות VGA, ולאחורית כמצלמת HD. ובעברית: המצלמת הקדמית של האייפד מספקת וידיאו ותמונות באיכות של פחות ממגה-פיקסל אחד, ומזכירה טלפון מצלמה מלפני שבע שנים. המצלמה האחורית טובה יותר (אם כי, לפי Wired, גם כן לא עוברת את המגה-פיקסל), אך נופלת משמעותית מזו של האייפון 4.

 

בשחור ובלבן. אייפד 2 בשחור ובלבן. אייפד 2 צילום: בלומברג

 

לבד מיישום המצלמה וה-Facetime שמנצלים את זוג הרכיבים החדש, האייפד 2 כולל גם את Photo Booth - יישום בידורי שיובא ישירות מהמק ומציג את מה שמראה המצלמה בתוספת אפקטים שונים.

 

לא מדובר בתוכנה היחידה שעשתה את המעבר מ-Max OS X לאייפד. האפסטור של אפל מכיל מגוון אפליקציות מוצלחות ורשמיות: Pages ,Keynote ו-Numbers ליצירת מסמכים (לא בעברית), iMovie ו-Garageband לעריכת סרטים ומוזיקה. האפליקציות הרשמיות, שמצטרפות אל הלא-רשמיות, יוצרות מאגר יישומים עשיר ומגוון שמאפשר לעשות עם האייפד כמעט הכל. לא רק לגלוש ולקרוא, אלא גם ליצור תכנים מורכבים שלא יביישו את הלפטופ שלכם.

 

שאר האפליקציות המובנות באייפד אינן חדשות ועובדות טוב כבעבר - יישום המפות, המייל, לוח השנה, יוטיוב והתמונות מאפשרות למכשיר לטאבלט כמחשב לכל דבר. עדיין חסרות לנו אפליקציות שקיימות באייפון, כמו השעון והמחשבון, אבל קיימות אלטרנטיבות לא רעות בכלל להורדה מהאפסטור.

 

סיכום

 

מההתנסות שלנו עם האייפד 2 ניתן בהחלט לקבוע שמדובר בטאבלט הטוב בשוק כיום, ודאי אם מוסיפים למשוואה את מחירו הסביר. למתחרים ייקח עוד זמן מה עד שידביקו את הקצב - אם כי גל ההשקות של החודשים הקרובים יכול לשנות את התמונה הזאת. אפל יצרה מוצר שאמנם אינו יותר מדי חידושים מרהיבים, אבל מספיק יעיל ומוצלח כדי להרגיע את כל מי שמתכנן על "אייפד קילר".

 

האייפד 2 הוא מוצר מצוין עבור מי ששקל לקנות את הדגם הראשון, אבל החליט לחכות. תוספות קטנות כמו הגיירוסקופ (לשיפור הדיוק בהטיית המסך) והאפשרות לרכוש כיסוי מסך מגנטי הופכים אותו לשדרוג חביב למעריצי אפל. לכל השאר, וגם למי שכבר מחזיק את האייפד הראשון - חכו לדור הבא. האייפד 2 לא טוב מקודמו עד כדי כך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x