ארגון קטן וגלובלי? יש דבר כזה
הדרך הנכונה עבור ארגון לא גדול לפרוץ לשווקים זרים היא להשתמש בתבונה וביצירתיות בפתרונות IT חדשניים
על מה אנחנו חושבים כאשר אנחנו שומעים את צירוף המילים ארגון גלובלי? רוב האנשים ישיבו שמדובר בארגון ענק, עם סניפים בעשרות מדינות, מאות אלפי עובדים, מפעלי ייצור במדינות שונות, שמשקיע מיליארדים במיתוג שלו ובנראות שלו ברחבי העולם. קוקה קולה, הילטון או בואינג. אבל המפץ הגדול
וככל שהעולם השתנה, כך נפתחו יותר ויותר אפשרויות והזדמנויות עסקיות גם למגזר ארגוני ה-SMB, ארגונים עסקיים בעלי גודל בינוני. ארגונים אלה פרצו מגבולות מדינת המוצא שלהם ומבצעים חדירה לשווקים חדשים על ידי הקמה של סניפים במדינות ברחבי העולם. דרך נוספת שארגוני SMB ניצלו את הזדמנות הגלובליזציה הייתה בשרשרת האספקה שנפתחה למגוון רחב של ספקים בינלאומיים חדשים.
אסטרטגית ההתרחבות הגלובלית של ארגוני ה-SMB דורשת מהם לקיים תהליכים עסקיים חוצי מדינות ותרבויות. לשם כך הם נדרשים לפתרונות IT חדשים שלא היו בשימוש הארגון בעבר, וזאת על מנת לקיים אמת חוצת ארגון שתאפשר להנהלה למדוד את דופק הארגון בכל רגע נתון, לקבל החלטות ולהוביל את הארגון למימוש היעדים העסקיים שלו.
בין איפיון מקומי לכללי
שלושת הפתרונות המרכזיים שארגון SMB נדרש להטמיע כאשר הוא מבצע את המעבר מארגון לוקאלי לגלובלי הם מערכות ERP, CRM, ו-BI. אם בעבר, עת היותו ארגון לוקאלי, פתרונות אלו נחשבו למותרות, אז עתה הן הפכו למערכות קריטיות להצלחה של ארגון שנדרש כעת לנהל לקוחות, שיווק, מכירות, תמיכה, עבודה עם שותפים מקומיים, ניהול מלאים, לוגיסטיקה, פיננסים וכוח אדם ברמה גלובלית - וכל זה בתנאים של דרישות רגולציה שונות, מטבעות שונים וכוח אדם רב תרבותי.
כמו כן, המעבר לגלובליות מחייב ארגון SMB לבנות אסטרטגיה של מערכות המידע שלו, ולהחיל מדדים לאפקטיביות של אסטרטגיה זו. יש לקחת בחשבון את תהליך קבלת ההחלטות הארגוני, הנחלת תהליכים גלובליים רוחביים ותמיכה של מערכות אלה בתהליכים העסקיים של הארגון. הארגון יידרש להכיר מספר שלבים שנהירים לארגון אנטרפרייז שאולי הוא לא נדרש להם בעבר: הוא יידרש לנסח מפת דרכים טכנולוגית ועסקית, לבחור מערכות טכנולוגיות וספקים, לעצב ארכיטקטורה של מערכות מידע ארגוניות - מה שמשפיע באופן ישיר על הפעילות העסקית של הארגון. לאחר מכן הוא יידרש לנהל וליישם באופן אפקטיבי את המערכות.
הייתרון של הענן
הטמעה של פתרון טכנולוגי נדרשת בראש ובראשונה למחויבות של ההנהלה ושיתוף פעולה של העובדים, כאשר הצלחה של הטמעה נמדדת במידת השימושיות של המערכת על ידי המשתמשים. הכלל הזה חזק שבעתיים בהטמעה של פתרון טכנולוגי בארגון גלובלי שם נדרש מצד אחד הצורך בסטנדרטיזציה של המידע ובניית פתרונות המותאמים לארגון כולו תוך שמירה על גרעין משותף, ומצד שני לאפשר התחברות לתרבות המקומית ושמירה על הייחודיות של כל מדינה בראיית התמונה הכוללת של הארגון.
הפרויקטים הקלאסיים המבוצעים לחברות גלובליות מתמקדים ביישום מערכות BackOffice כגון מערכת ERP, CRM, BI ו-Billing, אך בד בבד יש להביא חדשנות, כלים ומוצרים חדשים המאפשרים לתמוך בצרכים עסקיים של הארגון. כמו למשל יישום פרויקטי MDM (Master Data Management) המצריכים יכולת ניתוחית עסקית והבנה מעמיקה של עולם IT ארגוני גלובלי.
שתי דוגמאות לטכנולוגיות חדשות ולא קלאסיות שארגון גלובלי נדרש להם כוללים כלים לקבלת החלטות בזמן אמת המשלבים פתרונות BI תפעוליים במערכות הלגאסי הארגוניות כך שיאפשרו בניית פרסונאליזציה של מוצרים ופרסומות באמצעי NBO (Next Best Offer) ו-Mobile Advertisement. כמו כן, השימוש בטכנולוגיות ענן כתשתית גלובלית גם הוא תופס תאוצה בתקופה האחרונה כאשר יותר ויותר ארגונים בוחנים את יתרונות הענן בתחומי חיסכון, התייעלות וגמישות ארגונית.
לסיכום, בסביבה עסקית שהיא בראש ובראשונה אקטיבית, דינאמית וגלובלית, הדורשת התמחות ויעילות, ארגון SMB שמבצע את המעבר מארגון לוקאלי לארגון גלובלי צריך לאמץ לעצמו מספר מילות המפתח: חיסכון, התייעלות, שמירה מתמדת על חדשנות טכנולוגית, התאמה מלאה לתהליכים העסקיים – תפעוליים, יציבות ושותפות לאורך זמן, התמחות וסינרגיה. הפרמטרים הללו דואליים: הם קריטיים הן ללקוח והן לספק הטכנולוגיה עמו הוא צועד לאורך זמן בתחומים השונים.
הכותבת היא מנכ"לית משותפית בחברת BeyondIT