$
אייפד

מדריך "כלכליסט": 5 כלים שחסרים באייפד - ואפליקציות שמחליפות אותם

מחשבון, סטופר, טיימר, תחזית מזג אוויר ומעקב אחר מניות: מי שרגיל לאייפון עלול להרגיש שלא מעט יישומים מוּבנים חסרים באייפד. אבל אז נחלץ האפסטור לעזרה

שי ענבל 19:3202.05.11

מי שהתרגל לאייפון ויתחיל להשתמש באייפד עלול להיתקל במחסור מסוים באפליקציות מובנות: בניגוד לסמארטפון של אפל, הטאבלט אינו כולל מחשבון מובנה, סטופר או טיימר. הוא גם לא מציע לגלות מהו מזג האוויר ומה המניות שלכם עשו היום. אז מה אפשר לעשות? האפסטור מציע אפליקציות מוצלחות, שיכולות לשמש תחליף הולם.

 

1. סטופר, טיימר ושעון לילה גם

 

אחד השירותים השימושיים והמוצלחים ביותר לאייפון היא השעון המובנה. פרט לשעון המקומי ולשעונים בינלאומיים נוספים, ליישום יש גם אפשרות לספור לאחור (טיימר), שעון עצר (סטופר) והוספת התראות של שעון מעורר. היישום אמנם נעדר מהאייפד, אבל מספר אפליקציות שניתנות להורדה בחינם יספקו תחליף הולם.

 

אפליקציית שעון מעורר מוצלחת במיוחד היא iHome+Sleep, שזמינה גם לאייפון. פרט להצגת השעה הנוכחית ואפשרות להוספת התראות כאוות נפשכם, תוכלו גם לסמן מתי אתם הולכים לישון ומתי אתם קמים, והאפליקציה תמדוד את משך השינה הממוצע שלכם. במקום צלצול שעון מעורר פשוט ומעצבן, ניתן להשתמש בשירים או באלבומים שנמצאים ביישום ה-iPod שלכם. האפליקציה המשוכללת מכילה גם תחזית מזג אוויר, עדכוני חדשות, והודעות אוטומטיות בפייסבוק ובטוויטר כשאתם קמים מהמיטה.

 

היישום +Timer אמנם כולל פרסומות, אבל גם מציג אפשרות להגדיר מספר בלתי מוגבל של טיימרים עם תוויות שונות, שבדומה ליישום השעון באייפון פועלים ברקע ומצפצפים כשהם מסתיימים. ניתן אף להפעיל מספר טיימרים שירוצו בו זמנית.

 

אם אתם צריכים סטופר, או סתם אפליקציית שעונים מתקדמת, האפליקציה Clock Pro HD היא בשבילכם. בנוסף לעיצוב מוצלח וממשק נוח, היא כוללת מגוון טיימרים, סטופרים, שעונים (גם עולמיים) ואפילו פונקציות כמו מטרונום ושעון שחמט.

 

Clock Pro HD Clock Pro HD

 

מחיר: חינם

 

(להורדת +Timer)

 

(להורדת iHome+Sleep)

 

(להורדת Clock Pro HD)

 

2. מחשבון על המסך הגדול

 

האפליקציה Calculator Silver Lite היא כנראה המחשבון החינמי היעיל ביותר למי שאינו נהנה מיישום ה-Calculator של אפל לאייפון ולאייפוד טאץ'. הוא לא יפה במיוחד ומכיל פרסומת גדולה שמתנוססת תמידית בתחתית המסך, אך מנגד כולל את כל פעולות החשבון השימושיות - כמו חזקה ושורש ריבועי - ואפילו מציג את היסטוריית הפעולות האחרונות, שניתן לשלוח באימייל או להדפיס עם ה-AirPrint של אפל.

 

Calculator SIlver Lite Calculator SIlver Lite

 

אם אתם מחפשים מחשבון קצת יותר אסתטי, עם פיצ'רים דומים וכל הפונקציות המורכבות שאנחנו מכירים מהמחשבונים המדעיים, כדאי לנסות את Calcbot. המלצנו עליה בעבר, ובזכות היותה אפליקציה אוניברסלית היא זמינה לאייפון ולאייפד ללא תשלום נוסף. 

 

מחיר: Calculator Silver Lite ניתנת בחינם, Calcbot ב-1.99 דולר

 

(להורדת Calculator Silver Lite)

 

(להורדת Calcbot)

 

3. להתעדכן במזג האוויר מהאייפד

 

Accuweather Accuweather

שתי אפליקציות ייעודיות עונות על צורך זה: AccuWeather ו-Easy-Weather. הראשונה, מבית האתר accuweather.com, מתהדרת בממשק אלגנטי ונוח, שמאפשר לראות תחזית שבועית של ערים שונות בכל ארץ (כולל ישראל). יש בה גם תחזיות לפי שעה ואפילו הערכות שונות - מהסיכון לחלות בשפעת ועד להצלחה הצפויה בהעפת עפיפונים. השניה פשוטה בהרבה, ומציגה תחזית שבועית עבור עיר אחת בלבד בכל פעם. 

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Accuweather)

 

(להורדת Easy-Weather)

 

4. לצפות במניות עדכניות עם בלומברג

 

Bloomberg for iPad Bloomberg for iPad

לא מעט משתמשים צריכים אפליקציה מוצלחת שמציגה נתוני מניות, גרפים, מדדים וידיעות חדשותיות. חוץ מלגלוש מהאייפד לערוץ המניות באתר זה, מומלץ להוריד את Bloomberg for iPad, האפליקציה של סוכנות הידיעות הכלכלית.

 

האפליקציה כוללת פיצ'רים שעשויים לעניין ברוקרים או סתם משקיעים, כמו תצוגה של שערי מטבע, נתוני קרנות, קישורים לפודקאסטים ועוד. קל ופשוט לעקוב אחרי מניות באמצעות חיפוש מתוך האפליקציה.

 

(להורדת Bloomberg for iPad)

 

5. תזכורות קוליות - גם בטאבלט

 

בין אם זה רעיון שצץ לכם פתאום, מזכר זריז שאין לכם כוח לכתוב או אפילו ראיון שאתם רוצים להקליט - יישום ה-Voice Memos המובנה באייפון עושה את העבודה. באייפד הוא לא קיים, אבל יש אפליקציה זהה לה כמעט לחלוטין הנושאת את השם Voice Memos for iPad.

 

כמו כן, אם ברשותכם חשבון באתר Evernote, תוכלו להוריד את האפליקציה החינמית שלו שזמינה לאייפד. היא מאפשרת בכל רשומה - בנוסף לכתיבת טקסט והוספת תמונות - גם להקליט. הפתקים יסונכרנו אוטומטית לחשבון בשירות.

 

מחיר: חינם עבור Evernote ו-0.99 דולר עבור Voice Memos for iPad

 

(להורדת Voice Memos for iPad)

 

(להורדת Evernote)

 

כתבות נוספות:

 

מדריך "כלכליסט": האייפד 2 מגיע לארץ - 5 דרכים להוציא ממנו יותר

 

אפליקציות אייפון ואייפד מעוצבות ושימושיות
בטל שלח
    לכל התגובות
    x