נחשף ב"כלכליסט": אקזיט ישראלי - קונדואיט קונה את וויביה ב-45 מיליון דולר
ענקית הסרגלים המקוונים הישראלית רוכשת חברה בתחומה, שפיתחה סרגלי כלים ללא צורך בהורדה למחשב. המרוויחים: אורן זאב, יוסי ורדי ושלמה נחמה. קונדואיט: "נמצאים בשלב שבו רכישת חברות מהווה חלק מאסטרטגיית הצמיחה שלנו"
ענקית האינטרנט הישראלית קונדואיט (Conduit) הודיעה כי רוכשת את חברת סרגלי הכלים המקוונים Wibiya ב-45 מיליון דולר. וויביה פיתחה סרגלי כלים ללא צורך בהורדה למחשב, ובכוונת קונדואיט לשלב את הטכנולוגיה במוצריה, שכיום מצריכים בדרך כלל הורדה. המשא ומתן בין החברות נחשף ב"כלכליסט".
"מספר ארגוני ענק גלובליים פנו אלינו והתעניינו ברכישה, אך לא מצאנו התאמה מלאה", אמר דרור צדר, מייסד משותף ומנכ"ל וויביה. "עם זאת, לא יכולנו להתעלם מן ההזדמנות לשלב את הפתרונות שלנו עם הרשת של קונדואיט".
המרוויח העיקרי מהעסקה הוא המשקיע הישראלי אורן זאב, לשעבר שותף בקרן אייפקס. זאב מחזיק בנתח הגדול ביותר בחברה (כ-24%) לאחר שהוביל סבב השקעה של כ-2 מיליון דולר ב-2009, והוא צפוי לקחת הביתה מעל 10 מיליון דולר. היזמים דניאל טל ודרור צדר (שמכהן כמנכ"ל) אוחזים בנתח של 21% כל אחד ויקבלו כ-9 מיליון דולר כל אחד, ואחריהם אבי סמילה, סמנכ"ל הטכנולוגיות, עם 8%.
מרוויח נוסף מהעסקה הם המשקיע הסדרתי יוסי ורדי שאוחז ב-7% ממניות וויביה. ורדי השקיע מאות אלפי דולרים בודדים על פי ההערכה, וצפוי לקבל כ-3 מיליון דולר. בנוסף ייהנו מהרכישה בנו של יוסי ורדי, עודד (4%), שלמה נחמה, לשעבר יו"ר בנק הפועלים (4%) המרבה להשקיע בסטארט-אפים לצדו של ורדי, ומשקיעים נוספים - בהם ג'ף פולבר, אדי טל, גל חת ומשפחת סטימצקי.
קונדואיט: "רכישת חברות - חלק מאסטרטגיית הצמיחה שלנו"
וויביה וקונדואיט עוסקות שתיהן בפיתוח סרגלי כלים מקוונים הניתנים להורדה מאתרי תוכן, כגון אתרי חדשות או וידיאו. סרגל הכלים מהווה גם מרחב פרסום שממנו שואבות החברות הישראליות את מרבית הכנסותיהן, וכן כולל אפליקציות הניתנות לגישה ישירה מהסרגל כמו פייסבוק, טוויטר, צ'אט וחיפוש במנועים שונים.
החברה הנרכשת, שנוסדה בשנת 2008, מספקת אפליקציות אינטרנט מותאמות וקלות לשימוש ליותר מ-120 אלף ספקי תוכן באינטרנט, עם קהל של מעל 200 מיליון גולשים. ביניהם ניתן למצוא את TheStreet.com, Jelly Belly והג'רוזלם פוסט. היא הוקמה על ידי היזמים דניאל טל, דרור צדר ואבי סמילה כחלק מתכנית ZELL ליזמות במרכז הבינתחומי בהרצליה, שבה סטודנטים מקימים חברות סטארט-אפ.
מקונדואיט נמסר: "מדובר בעסקה נדירה בשוק הישראלי, שבה חברה מקומית בעלת פעילות גלובלית רוכשת חברת סטארט-אפ ישראלית אחרת בעשרות מיליוני דולרים. בדומה לחברות אינטרנט מובילות אחרות, קונדואיט נמצאת בשלב שבו רכישת חברות מהווה חלק מאסטרטגיית הצמיחה שלה".
מנכ"ל קונדואיט, רונן שילה , אמר אחר הצהריים כי "אנו מאמינים בעוצמה של החדשנות הישראלית ומעודדים מפתחים ויצרני תוכן להפיק את המירב מן הרשת של קונדואיט. היום אנו גאים להשקיע ולרכוש חברה ישראלית ולהשאיר את מיטב המוחות ואת הפעילות העסקית בישראל".
בתחילת הדרך התמקדה קונדואיט בפתרונות לדפדפני אינטרנט, אך בתחילת השנה היא התרחבה החברה לשוק הסלולר עם השקת פלטפורמה המאפשרת למפתחים וספקי תוכן ליצור ולהפיץ אפליקציות לטלפונים סלולריים מסוגים שונים (אייפון, אנדרואיד, סימביאן של נוקיה, ווינדוס פון ובלקברי).