לא למדו לקח: האקרים פרצו למחשבי סוני כדי "להראות שהם פגיעים"
אחרי פריצת הענק לרשת הפלייסטיישן ושורת התקפות נוספות, סופגת סוני עוד מכה תדמיתית: האקרים השיגו את פרטיהם של למעלה ממיליון לקוחות, במטרה להוכיח שהחברה עדיין סובלת מבעיות אבטחה קשות
ההאקרים ממשיכים להתעלל בסוני: החברה כבר הספיקה לעמוד במוקד אחת מגניבות המידע הגדולות בהיסטוריה, שבמסגרתה נגנבו פרטיהם של יותר ממאה מיליון משתמשים ברשת הפלייסטישן, בשירות המוזיקה Qriocity ובאתר Station.com. לאחר מכן סבלה סוני משורת פריצות קטנות יותר לאתריה ושרתיה ברחבי
הפורצים דיווחו כי חדרו לשרתים המריצים את אתרי חברת הבת "סרטי סוני" (Sony Pictures Entertainment), והשיגו למעלה ממיליון פרטי לקוחות שנרשמו באותם אתרים. הם לא הסתפקו בכך, ופרסמו שמות, תאריכי לידה, מספרי טלפון, כתובות וכתובות אימייל ואף סיסמאות של אלפים מהמשתמשים. סוכנות הידיעות רויטרס בדקה ואישרה שהפרטים שפורסמו הם אמיתיים.
"בזכות חור אבטחה אחד, הצלחנו להגיע להכל", כתבו חברי Lulzsec בהודעה שפרסמו, "מדוע אתם נותנים אמון בחברה שמרשה לעצמה להיפגע מהתקפות פשוטות?". בסוני אמרו כי הם חוקרים את המקרה, אך סירבו לפרט מעבר לכך.
הפרסום על המתקפה מגיע בעיתוי גרוע במיוחד מבחינת סוני: בכיריה עומדים כעת לשימוע בפני הקונגרס בארה"ב, ומנסים לשכנע את המחוקקים שהחברה נוקטת מאמצים רבים כדי לקדם את נושא האבטחה, על רקע החדירה לרשת הפלייסטיישן.
בניגוד למקרה הנוכחי, עד כה אף גורם לא קיבל עליו את האחריות לפריצת הענק באפריל - אך בסוני האשימו את קבוצת ההאקרים אנונימוס באחריות למקרה. בימים אלה מנסה סוני להחזיר לפעילות את רשת הפלייסטיישן ברחבי העולם, תוך שהיא מתמודדת עם אובדן האמון מצד הלקוחות והרשויות.
מניית סוני בטוקיו ננעלה הבוקר (ו') בהיחלשות של 0.6%, בדומה למגמה הכללית במסחר.