מדריך "כלכליסט": לא לשחק לבד - 6 משחקים מרובי משתתפים לאייפד ולאייפון
פרוט נינג'ה, וורמס וגם מונופול ושבץ נא: כך תהפכו את המכשיר שלכם למכונת משחק אמיתית, ותתמודדו מול החברים והמשפחה במקום לבזבז לבד את הזמן. האייפד הוא לוח המשחק החדש
אסטרטגיה וכיף
1. Fruit Ninja בגרסת המסך הגדול
Fruit Ninja הוא ללא ספק אחד המשחקים המגניבים והכיפיים ביותר שנוצרו לאייפון ובכלל, ומתבקש שתהיה לו גרסת אייפד מהנה לא פחות. קצת מבאס לגלות שהוא דורש תשלום נפרד מאפליקציית האייפון, אלא שבניגוד להרבה משחקים אחרים שקיבלו גרסת אייפד (אנגרי בירדז או Cut the Rope, למשל), Fruit Ninja HD הזה שווה כל סנט.
בנוסף לאפשרות לשחק בשלושת מצבי המשחק הרגילים לשחקן יחיד - Classic, Zen ו-Arcade, בגרסת האייפד קיים גם מצב Multiplayer מיוחד שמאפשר לשני שחקנים לשחק אחד נגד השני בזמן קצוב.
מצב ה-Multiplayer קיים בגרסת Zen ו-Classic: כל שחקן יקבל חצי מסך וינסה לשרוד את הפירות שיוטחו לעברו. בנוסף, אם תצברו כמות מסוימת של נקודות ניתן יהיה גם לשלוח פצצות "אקסטרה" לעבר היריב. תוכלו לשחק נגד יריב אקראי ברחבי העולם שברשותו Fruit Ninja HD ונמצא אונליין, בעזרת ה-Game Center של אפל.
מחיר: 2.99 דולר. קיימת גם גרסת לייט להורדה בחינם, שכוללת מעט ממצבי המשחק שנמצאים בגרסה המלאה
(להורדת Fruit Ninja HD לאייפד)
(ולמי שהצליח איכשהו לפספס - גרסת האייפון המקורית)
2. לירות בחייזרים ולגנוב כבשים
Tower Madness הוא משחק ותיק יחסית שקיים גם לאייפון (יש גם גרסה חינמית עם פרסומות). עליכם להגן על עדר הכבשים שברשותכם מפני חייזרים שונים ומשונים, כשהאמצעים שעומדים לרשותכם הם ארסנל עשיר של כלי נשק עתידניים.
גרסת האייפד של Tower Madness מביאה את חוויית משחק האסטרטגיה הייחודית אל מסך ה-9.7 אינץ'. היא מכילה גם מצב של שני שחקנים, שבו על כל שחקן לא רק לשרוד את המתקפה, אלא גם לנטרל את יריבו. איך עושים את זה? בשביל זה המציאו רובוטים משוריינים עם התמחות בחטיפת כבשים.
מחיר: 7.99 דולר
(להורדת Tower Madness HD לאייפד)
3. תולעי יום הדין
למי מביניכם שסבל מילדות עשוקה, נקדים ונספר ש-Worms הוא משחק ממכר להחריד עם מטרה פשוטה: לחסל את קבוצת התולעים היריבה - כשכל האמצעים כשרים. מדינמיט, דרך חמור מבטון ועד כבשה מעופפת.
גרסת המשחק לאייפד ולאייפון מביאה למכשירי אפל את כל כלי הנשק האהובים, הצלילים המוכרים והגרפיקה הצבעונית. אמנם צריך להתרגל מעט לשליטה בתולעים, אבל מכורי המשחק יגלו מהר מאוד שהתחרות מול המחשב, במגוון רמות קושי ותנאי שטח, היא רק ההתחלה: ניתן לשחק גם אחד נגד השני, וזאת חוויה כיפית במיוחד.
מחיר: 0.99 דולר לאייפון ולאייפד
משחקי לוח
עם כל הכבוד לאפליקציות המתקדמות ולמשחקים הממכרים שנוצרו מעידן המחשב והלאה, אנחנו תמיד שומרים פינה חמה בלב למשחקי הלוח האמיתיים - אלה ששיחקו בהם לפני שסטיב ג'ובס עוד היה בתכנון.
4. מונופול
אפליקציית Monopoly for iPad (יש גם גרסה לאייפון) לוקחת את כל האלמנטים המוכרים ממשחק הלוח, מ"התחל כאן" ועד "היכנס ישר לכלא", ומביאה אותם לאייפד יחד עם גרפיקה מרשימה ומגוון אפשרויות להתאמה אישית.
תוכלו להתמודד מול שחקנים אחרים בשני מצבים: הראשון הוא "מצב שולחן", שבו כולם משחקים על אותו האייפד והלוח מסתובב לעבר השחקן כשמגיע תורו. השני הוא "מצב רשת", שבו גם שחקנים שברשותם אייפון או אייפוד טאץ' יכולים לשחק נגד בעלי אייפד, באמצעות חיבור בלוטות' או WiFi. שחקן שברשותו אייפון או אייפוד טאץ' יוכל להתחבר אל האייפד בחיבור בלוטות' או WiFi ולשחק מהמכשיר הפרטי שלו.
מחיר: 9.99 דולר
5. שבץ נא
Scrabble (או "שבץ נא" בעברית) מקבל חיים חדשים בגרסת האייפד, כאשר מי שברשותו מכשיר אייפון או אייפוד טאץ' יכול להוריד אפליקציה חינמית בשם Scrabble Tile Rack (שאליה יש קישור מתוך האפליקציה) ולהתחבר אל הלוח בבלוטות' או WiFi.
האפליקציה לאייפון לא עומדת בפני עצמה, אלא מהווה דרך לשמור את כל ה"אבנים" שברשותכם על מסך פרטי. כשתרצו להוריד אותן אל הלוח, פשוט "גררו" את האבן לכיוון האייפד והיא תופיע שם. מגניב לגמרי.
מחיר: 9.99 דולר
6. שחמט
לא נדבר על משחקי לוח בלי להזכיר את משחק המלכים: קבלו את האפליקציה Chess Free HD, גרסת האייפד של Chess Free לאייפון. האפליקציה מבוססת הפרסומות פשוטה ביותר, ומאפשרת משחק מול המחשב או מול יריב אנושי. המשחק מאפשר "לסובב" את הלוח, כך שכאשר מגיע תורו של השחור, למשל, הכלים יוצגו מנקודת מבטו.
מחיר: חינם
(להורדת Chess Free HD)
כתבות נוספות:
שבועות אמנם כבר מאחורינו, אבל אפליקציות המתכונים לאייפד עדיין בסביבה