תוך רבעון בלבד: השכר הממוצע לבוגרי הנדסת תוכנה זינק ב-12%
לפי Jobinfo, בוגרי לימודים שמצאו עבודה ברבעון השני של השנה מרוויחים 19-18 אלף שקל, לעומת 18-15 אלף ברבעון הראשון. בחברה אומרים כי חל שיפור של 20% בשכרם של עובדים העוברים לתפקיד מקביל במקום אחר
בוגרי לימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטאות ובמכללות המובילות, שמצאו עבודה ברבעון השני של השנה והחלו לעבוד כמהנדסים בתעשייה, הרוויחו שכר הגבוה ב-12% יותר מחבריהם שהחלו לעבוד ברבעון הראשון - כך עולה מסקר שכר רבעוני שהוציאה חברת JobInfo. שכרם הממוצע של "בוגרי הרבעון השני"
עליית המשכורות בהייטק, לפי הסקר, חלה כמעט בכל מגזר ובכל תחום: שכרם הממוצע של מהנדסי מערכות עלה תוך רבעון ב-10% ל-35-30 אלף שקל. שכרם של מפתחי דרייברים עלה בכ-9% ל-32-28 אלף שקל, ואילו שכרם של מהנדסי פיתוח שבבים עלה ב-9%, וגם הם רושמים ממוצע משכורות שנע בין 28 ל-32 אלף שקל.
"קיימת תחרות גדולה מאוד בקרב החברות על פלח מועמדים קטן ואיכותי, והחברות מחפשות דרכים יצירתיות על מנת לגרום למועמדים הטובים להגיע אליהם - תוכנית בונוסים, חבילת אופציות אטרקטיבית ועוד", מסבירה שרית מלכה, מנהלת תחום הטכנולוגיות ב-Jobinfo. לדבריה, ברבעון השני ניתן גם להבחין במגמה של שיפור שכר בכ-20% עבור עובדים העוברים לתפקיד מקביל בחברה אחרת.
ב-Jobinfo מציינים את תופעת "מענק החתימה" שהפכה דומיננטית בגיוס מועמדים ברבעון השני של השנה. "הרבעון היינו עדים לחזרה של מגמת 'מענק החתימה' מצד החברות המגייסות. מענקי החתימה הרבעון למהנדסי תוכנה עם ידע בטכנולוגיות מסוימות הגיעו עד לגובה של 70 אלף שקל", אומרים שם.
מנכ"לית JobInfo, אילנה אחימאיר, אומרת כי חלה התגברות בשיטת הגיוס "חבר מביא חבר". "זו תמיד הייתה שיטת הגיוס המועדפת של החברות וכעת אף מסתמנת עלייה במגמה" מסבירה אחימאיר. "חלק מהחברות מספרות לנו כי לפחות 40% מסך הגיוסים שלהם הינו בשיטה זו. הן מתגמלות את עובדיהן בגאדג'טים יוקרתיים והבונוסים הממוצעים נעים בין אלף לאלפיים דולר.
"משרות מורכבות וקשות לאיוש כגון בכירים, מומחי טכנולוגיה, בוגרים מצטיינים ויוצאי יחידות טכנולוגיות, מועברות לחברות השמה. כאשר הדרישות גבוהות וקפדניות פונים לגורם מקצועי שיבצע סינון איכותי ויעביר את המועמדים לפי קריטריונים גבוהים בהתאמה לדרישות התפקיד", מסכמת אחימאיר.