37% מבכירי ההון סיכון: "יותר מ-10 אקזיטים בחצי השנה הקרובה"
לפי סקר דלויט, כמחצית מבכירי התעשייה בארץ סבורים שנוצרת בועת אינטרנט עולמית שנייה, ולדברי 60% מהם ענקית הקופונים גרופון נהנית מהערכות שווי מוגזמות. עם זאת, רוב מוחלט של המשיבים אמרו שהיקף ההשקעות בחברות הרשת צפוי לעלות
37% מבכירי קהילת ההון סיכון מעריכים כי למעלה מעשר חברות היי טק ישראליות צפויות לצאת לאקזיט בחצי השנה הקרובה - כך מגלה סקר הדעות של פירמת רואי החשבון דלויט (ה-VC Indicator), שנחשף הבוקר (ב'). 60% מהנשאלים העריכו כי עד עשר חברות ייצאו לאקזיט. הסקר נערך בקרב 80 בכירים ומתייחס
עוד עולה כי מחצית מהנסקרים סבורים כי בועת אינטרנט עולמית שנייה הולכת ונוצרת. 33% ממנהלי ושותפי קרנות ההון סיכון סבורים כי שוויין המוערך של חברות האינטרנט הגדולות (כמו פייסבוק, לינקדאין, זינגה וטוויטר) גבוה יותר מכפי שהחברות שוות במציאות. 61% מהמשיבים סבורים כי שוויו המוערך של אתר הקופונים גרופון, שלפי הפרסומים מעוניין לצאת להנפקה לפי שווי של 30 מיליארד דולר, גבוה יותר מכפי שהאתר אכן שווה.
עם זאת, 85% מהמשיבים ציינו כי היקף ההשקעות בתחום חברות הרשת יעלה במהלך חצי השנה הקרובה, ואף לא אחד מהם צפה כי הוא יירד. תחום האינטרנט ממשיך להיות האטרקטיבי ביותר בכל הנוגע לעסקאות המיזוגים והרכישות, כאשר 80% מבכירי קהילת ההון סיכון צופים כי מרבית העסקאות הללו יתרחשו בתחום זה - 30% יותר מאשר בסקר שפורסם בתחילת ינואר ומתייחס לרבעון האחרון של 2010.
31% בלבד מהמשיבים ציינו כי מרבית ההשקעות החדשות שלהם יתמקדו בחברות הנמצאות בשלבי הסיד. נתון זה מייצג ירידה של 16% מהסקר הקודם.
רו"ח טל חן מהפירמה מציין כי "אנו עדים לכך שבנקאי ההשקעות, אשר פספסו בשנת 2004 את הנפקת גוגל, מוּנעים מהחשש לחזור על אותה טעות שוב. חשש זה מניע אותם וגורם לכך שאותם משקיעים מוכנים לשלם כמעט כל מחיר על מנת לקחת חלק בחברות האינטרנט הבוגרות, כגון: פייסבוק, גרופון, לינקדאין וזינגה. לכן אנו רואים הערכות שווי גבוהות מאוד של חברות אלו".
תחושת הבועה של מנהלי ההון סיכון מקבלת ביטוי הולם בתחזית הכלכלית שלהם. 40% מהם צופים החמרה במצב הכלכלי במהלך חצי השנה הקרובה, ורק 20% צופים שיפור באקלים הכלכלי. בנוסף, למרות ששנת 2010 הייתה אחת השנים הקשות ביותר לתעשיית ההון סיכון הישראלית בכל הנוגע לתהליכי גיוסי הון, רק 15% מהמשיבים צופים כי תהליכי גיוס ההון יהיו קלים יותר בהשוואה לאלו שידענו עד היום, וכמחצית מהמשיבים צופים כי תהליכים אלו ייוותרו כפי שהם.