אייסייט הישראלית תשולב בטלוויזיות תוצרת סין
ל"כלכליסט" נודע כי טכנולוגיית חישת התנועה של החברה מהרצליה תשולב במוצרי חברת הענק הסינית הואן, שמספקת תוכן לטלוויזיות חכמות
חברת אייסייט הישראלית חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת הענק הסינית הואן טיוי, שתטמיע את טכנולוגיית הבקרה בתנועה של אייסייט במוצריה - כך נודע ל"כלכליסט". הטכנולוגיה של אייסייט (EyeSight) מהרצליה מסוגלת להשתמש בכל מצלמה במכשיר סלולרי או טלוויזיה כחיישן תנועה ובכך להפוך
הואן היא בין ספקיות התוכן הגדולות בסין לטלוויזיות חכמות הכוללות חיבור לאינטרנט, והיא בין החברות הבודדות שהצליחו להשיג את הרישיון הנדרש לכך במדינה. בין השאר מפעילה הואן מספר ערוצי טלוויזיה בעלי תכנים דיגיטליים ומשרתת מיליוני לקוחות ברחבי סין. במסגרת שיתוף הפעולה בין החברות צפויה הואן לפתח תכנים, ממשקים, תוכנות ואפליקציות שיתבססו על הטכנולוגיה של אייסייט, המאפשרת לצופים לשלוט בנעשה על גבי המסך באמצעות תנועות הנקלטות במצלמת הרשת המותקנת בטלוויזיה.
מנכ"ל אייסייט גדעון שמואל הגדיר את העסקה כ"דריסת רגל בשוק הסיני". שמואל אמר ל"כלכליסט" כי החברות צפויות לשתף פעולה בקו חדש של טלוויזיות חכמות מבית אחת היצרניות הגדולות בעולם, אך סירב לחשוף את שם היצרנית וציין רק שמדובר ב"חברה אסייתית".
בשנים האחרונות הפכה ישראל לשחקנית מהותית בתחום טכנולוגיית חישת תנועה. בין החברות הפעילות בתחום נמנית פריימסנס שפיתחה את הקינקט, בקר התנועה של קונסולת המשחקים אקסבוקס 360 מבית מיקרוסופט.
עם זאת, בניגוד למוצרים המתחרים התוכנה של אייסייט אינה דורשת חומרה ייעודית ויכולה להתבסס על כל מצלמת סלולר או מצלמת רשת. לטענת החברה, התוכנה שלה מסוגלת להבחין בתנועות שמבוצעות באמצעות אצבעות בודדות ואינה צורכת משאבים רבים.
החברה חתמה בעבר על שיתופי פעולה עם מספר חברות שפיתחו אפליקציות סלולר המבוססות על תנועה, דוגמת אפליקציית המוזיקה Moove של נוקיה, המאפשרת להגביר או להנמיך את עוצמת השמע באמצעות תנועת יד. בנוסף שחררה אייסייט כלי פיתוח לאפליקציות למערכות ההפעלה הסלולריות אייפון, אנדרואיד ווינדוס פון 7. הטכנולוגיה של אייסייט עובדת עם טלפונים חכמים, טאבלטים ומחשבים אישיים.
החברה מקווה כי בעתיד יהיו מאות אפליקציות המבוססות על הטכנולוגיה שלה, כגון משחקים או קוראים אלקטרוניים המאפשרים ל"דפדף" בין דפים על ידי הזזת אצבע או כל היד מול המצלמה. הכנסות החברה מגיעות מעמלות ממפתחי אפליקציות ומשיתופי פעולה עם יצרני חומרה.