$
סטארט-אפים והון סיכון

מתנה מאיביי: קונה את הסטארט-אפ הישראלי גיפטס פרוג'קט

החברה משדרות רוטשילד, שפיתחה מערכת לרכישה משותפת של מתנות, תירכש תמורת סכום המוערך ב-30-20 מיליון דולר. אחיו של המייסד ויוסי ורדי ירשמו תשואה של פי 20-15 על השקעתם

אסף גלעד 15:5908.09.11

חברת הסטארט-אפ הישראלית גיפטס פרוג'קט (The Gifts Project) רושמת אקזיט פחות משנתיים מאז הקמתה, ועוברת לידי תאגיד הקניות המקוון eBay. היקף העסקה לא פורסם, אך להערכת "כלכליסט" איביי שילמה לבעלי המניות בגיפטס פרוג'קט 20 עד 30 מיליון דולר.

 

גיפטס פרוג'קט, היושבת בשדרות רוטשילד בת"א, פיתחה מערכת מקוונת המאפשרת לרכוש במשותף מתנות באמצעות התאגדות בפייסבוק. בעונת החגים הנוצריים מסוף 2010 שיתפה החברה פעולה עם איביי במסגרת הסכם בלעדיות, שהסתיים בקיץ האחרון. כיום משרתת גיפטס פרוג'קט אתרי מסחר אלקטרוני אחרים, בהם מייסי'ז, וויליאם סונומה ו-Café Ress. היא נבחרה לאחרונה לחברת הסטארט-אפ החמה בישראל, ברשימה שערך המגזין הנחשב "וויירד".

 

פלטפורמת התוכנה של ג'יפטס פרוג'קט, הניתנת להתקנה באתרי מסחר, מאפשרת לרכוש מתנה ולהתחלק בתשלום עם החברים. באמצעות הממשק ניתן לפנות לכל החברים הרשומים בפייסבוק, ולבקש מהם להצטרף לתשלום. בסיום ההזמנה תועבר למקבל מתנה משליח, ועליה תמונותיהם של כל המשתתפים ברכישה, וברכה אישית מכל אחד מהם שנכתבת דרך פייסבוק.

 

לאחר המכירה תישאר גיפטס פרוג'קט במשרדיה בת"א, ותהפוך לזרוע הפיתוח העולמית של איביי בתחום הרשתות החברתיות. מנכ"ל החברה, רון גורה, ימונה למנהל המרכז הישראלי, מתן בר ימונה לתפקיד סמנכ"ל המוצרים וארז דיקמן לסמנכ"ל הפיתוח. המייסדת המשותפת של גיפטס פרוג'קט, מאיה גורה, תיקלט במרכז יחד עם כל 11 עובדי החברה.

 

בבלוג של גיפטס פרוג'קט נכתב בעקבות האקזיט: "כמו שאנחנו רואים זאת, המסחר האלקטרוני יהפוך בקרוב להיות 'חברתי', ואנחנו מבטיחים לעבוד קשה בכדי למצות את מלוא הפוטנציאל של החוויה החברתית, בכדי להגיע לקהלים גדולים יותר וליצור מוצרים 'מפוצצים'".

 

צוות גיפטס פרוג'קט צוות גיפטס פרוג'קט צילום: עמית שעל

 

גם האח הגדול ירוויח

 

המשקיעים בגיפטס פרוג'קט ייהנו מתשואה הנחשבת למרשימה במיוחד: הם הזרימו לחברה לא יותר ממיליון וחצי דולר, וייהנו מתשואה של פי 20-15 על הכסף. בין המשקיעים ניתן לציין את היזם אייל גורה (אחיו של המייסד רון גורה), וכן את היזם הסדרתי יוסי ורדי.

 

השניים ייהנו מהכסף פחות משנתיים מאז שהשקיעו בחברה, ואילו משקיעים חדשים יותר, כמו קרן ג'מיני הישראלית ואינדקס הלונדונית, ירוויחו מהאקזיט כשנה מאז שביצעו את ההשקעה. מרוויחה מפתיעה מהעסקה היא קרן תמורה, קרן ללא כוונות רווח העוסקת בפעילות חינוך לנוער, שקיבלה מגיפטס פרוג'קט אופציות ביום הקמתה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי עד כה הרוויחה תמורה כ-4 מיליון דולר מאופציות בסטארט-אפים ישראלים שנמכרו. כיום היא מחזיקה באופציות של סטארט-אפים דוגמת Wix, אלטייר, אקסנה, סלטיק, פרינג, לוסיד אאוטבריין, פריימסנס וסיאנו.

 

זוהי הרכישה השלישית של איביי בישראל, לאחר שב-2005 רכשה את שופינג.קום בעבור 620 מיליון דולר ובהמשך רכשה את פרודסיינסס ב- 169 מיליון דולר. מנהל הפעילות של שופינג בעבר, עמית מניפז, נחשב לאחד מהמובילים המרכזיים של העסקה הנוכחית.

  

האקזיט של גיפטס פרוג'קט ממשיך מגמה שהחלה בשנה האחרונה, שבמסגרתה נמכרות בזו אחר זו חברות סטארט-אפ קטנות בתחום האינטרנט, מתוצרת תוכנית היזמות ע"ש סם זל במרכז הבינתחומי בהרצליה. מאז חודש מאי בשנה שעברה נמכרו לאבפיקסיז, וויביה ופיקסקאוט בסכום מצרפי של 90 מיליון דולר. גם עבור אייל גורה מהווה המהלך של גיפטס אקזיט שלישי השנה: קודם לכן הוא מכר את פיקאפ ופיקסקאוט בסכום מצרפי של 40-35 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x