פלאפון ממשיכה לשחק על המהירות: משיקה גלישה סלולרית ב-42 מגה-ביט
סמנכ"ל השיווק של החברה: "המהירות מסייעת לגייס לקוחות". רק מכשיר אחד שמציעה פלאפון תומך כיום במהירות החדשה, אך בחברה מבטיחים להרחיב את ההיצע בעתיד
חברת הסלולר פלאפון הכריזה הבוקר (ב') על שדרוג הגישה לאינטרנט הסלולרי שלה למהירות מקסימלית של 42 מגה-ביט לשניה - כפול מזו המוצעת כיום. מהירות ההעלאה המקסימלית תישאר 5.76 מגה-ביט לשניה, בדומה למהירות ההעלאה המקסימלית שמציעה החברה כיום. כיום מציעה החברה מהירויות של עד 21 מגה-ביט לשניה ברשת הדור השלישי, אך יצוין כי המהירות בפועל נגזרת מקרבתו של הלקוח לאנטנה הסלולרית, מהעומס על תחנת הבסיס המקומית ומגורמים נוספים.
כיום רק כמות קטנה של מכשירי קצה תומכים במהירות המקסימלית הנוכחית, או במהירויות הקרובות אליה, כדוגמת הסמסונג גלקסי 2 שנמכר זה מספר חודשים, או האייפון 4S שהושק בישראל בידי חברות הסלולר בשבוע שעבר, התומך במהירות של 14.4 מגה-ביט לשניה. כעת יושק מודם סלולרי של חברת Novatel התומך במהירות החדשה, ובעתיד יוצעו מכשירים נוספים.
פלאפון משיקה כעת חבילות חיבור אינטרנט המתאימות למהירות החדשה, ותציע גלישה במהירות זו עם חבילה בנפח של 5 גיגה-ביט לחודש, במחיר של 199 שקל הכולל את המודם הסלולרי. לדברי סמנכ"ל השיווק של פלאפון, אסף עופר, מחיר זה הינו תחרותי ביחס למחירו של אינטרנט קווי במהירות של 30 מגה-ביט (הכולל את ספק התשתית וספק האינטרנט) שעלותו הממוצעת 192 שקל.
עם זאת, נזהר עופר מלהציב את האינטרנט הסלולרי כתחליף לאינטרנט הקווי. פלאפון, כזכור, נמצאת בבעלות קבוצת בזק, המספקת תשתית וספק אינטרנט (באמצעות בזק קווי ובזק בינלאומי, בהתאמה). במסגרת ההשקה תציע פלאפון גם הכפלת מהירות חינם לשנה ללקוחות קיימים, בכפוף לתנאים.
המהלך ילווה בקמפיין פרסומי של משרד אדלר-חומסקי, כאשר פלאפון ממשיכה למתג את עצמה כרשת המציעה את החיבור המהיר ביותר, מיתוג שבו החלה בעת השקת הרשת החדשה תחת השם High Speed GSM לפני כשלוש שנים .כבר לפני יותר משנה החלה פלאפון להציע חבילות חיבור לאינטרנט בתשלום שונה לפי מהירות, ולא רק על פי נפח התעבורה המוקצב ללקוח. בהמשך הצטרפה למודל תמחור זה גם סלקום. עופר אמר כי על פי בדיקות שביצעה החברה, מיתוגה של הרשת כמהירה מסייע לה במישרין בגיוס לקוחות מהחברות המתחרות.
בעתיד, לאחר שלחברות הסלולר יוקצו תדרים מתאימים, תציב פלאפון (וגם מתחרותיה) תחנות בסיס הפועלות בדור הרביעי (LTE), שיוכלו לאפשר גישה לאינטרנט סלולרי במהירוית של עד 100 מגה-ביט לשניה, לצד רשת הדור השלישי. הגברת המהירות במהלך הנוכחי תבוצע באמצעות שדרוג אתרי הרדיו, הוספת Carrier נוסף (ערוץ תקשורת שאותו יכולה האנטנה לנצל) באתרי הרדיו, שדרוג מרכז הרשת והרחבה משמעותית של התמסורת. הציוד שיאפשר את המהירות המשודרגת נרכש מאריקסון, והוא תומך בשדרוג לטכנולוגיית הדור הרביעי.
"הרגולטור מקשה על הקמת אנטנות, ולכן קשה להציע כיסוי מיטבי"
המהירויות המוצעות הן אמנם הצהרתיות בלבד, בעוד מהירות הגלישה בפועל תלויה בגורמים שונים, אך מנכ"ל פלאפון גיל שרון אמר כי בשעות העומס צפויה הרשת להציע לפחות מהירות של 8 עד 15 מגה-ביט לשניה. "האינטרנט הסלולרי כבר אינו שירות נישה, אלא השירות העיקרי שאותו צורך לקוח סלולרי בישראל ובעולם, ותפקידנו כמנהיגי השוק בהיבט הזה הוא לייצר את הערך קצת לפני שהצרכן מרגיש שהוא צריך את הערך".
בהתייחס לקשיים של חברות הסלולר הוותיקות להקים אתרי סלולר חדשים, בעיקר לאור פסיקת בג"צ המונעת מהם שימוש תדיר כבעבר באנטנות קטנות במרכזי הערים, אמר שרון כי "האצת בניית הרשת מבוססת על אתרים, לא משנה לנו איזה אתר. המערכת הרגולטורית הנוכחית בישראל מקשה מאוד על הקמת אתרים מכל סוג שהוא, ובהתאם הקושי לספק כיסוי מיטבי בכל מקום גדל". שרון ציין כי פלאפון משקיעה בשנים האחרונות כ-1.5 מיליארד שקל בהקמת ובשדרוג הרשת, ועל פי הערכות החברה כ-70% מהטלפונים הסלולריים שנמכרו בישראל השנה היו סמארטפונים.
בימים האחרונים התברר כי החוזה בין רמי לוי לפלאפון, המארחת את שירותיו, קובע כי לקוחותיו של לוי יוכלו להנות ממהירות מופחתת של גלישה לעומת לקוחות פלאפון הישירים. הצדדים צפויים לחזור השבוע לשולחן הדיונים על מנת לבחון מחדש את תנאי החוזה בהקשר זה.
פלאפון, וככל הנראה גםסלקום ופרטנר, ינסו להדגיש את יכולתן להציע מהירויות חיבור גבוהות ללקוחותיהן, לעומת ההגבלות שמהן סובלים לקוחות המפעילים הווירטואליים, התלויים בהסכמים שנחתמו בין החברות הוותיקות למפעילים החדשים. שדרוגי המהירויות מתבצעים ומוכרזים גם כהכנה לכניסת המתחרים החדשים בעלי תשתית עצמאית, מירס וגולן טלקום. השתיים מקימות רשתות חדשות ומתקדמות בדור השלישי, הצפויות להציע מהירויות העברת נתונים דומות.