כפי שנחשף ב"כלכליסט": אקמאי מאשרת את רכישת קוטנדו הישראלית
העסקה, שנחשפה לראשונה ב"כלכליסט" לפני כחודש, עומדת על 268 מיליון דולר, במסגרתה משרדי החברה בכפר נטר יהפכו למרכז פיתוח מקומי. בין לקוחותיה של קוטנדו: פייסבוק, מיקרוסופט וגוגל
כפי שנחשף ב"כלכליסט" לראשונה לפני כחודש, חברת אקמאי הודיעה היום על רכישת חברת קוטנדו הישראלית. על פי הודעת חברת אקמאי, קוטנדו מעסיקה כ-100 עובדים כאשר ממחציתם מועסקים במרכז הפיתוח בישראל. שווי העסקה עומד על 268 מיליון דולר.
מרכז הפיתוח של קוטנדו, שנוסדה לפני כארבע שנים, נמצא בכפר נטר. עד כה הושקעו בה 39 מיליון דולר בשלושה סבבי גיוס. בין מייסדי החברה נמנים גם על בעליה - המנכ"ל רוני זהבי, סמנכ"ל הפיתוח אודי תרוגמן וסמנכ"ל הטכנולוגיות דוד דריי, והם צפויים להפוך בעקבות העסקה למיליונרים.
בעלי המניות העיקריים בחברה הם קרנות ההון סיכון האמריקאיות סקויה, בנצ'מרק וטנאיה - מנהלת השקעות ההון סיכון של בנק ההשקעות ליהמן ברדרס שהתמוטט לפני יותר משלוש שנים.
חיים סדגר מסקויה וארד נוה מבנצ'מרק, שהם השותפים הישראלים של הקרנות הזרות, צפויים לגזור אף הם קופון יפה. בעלי מניות נוספים בקוטנדו הם התאגיד היפני סומיטומו וענקיות התקשורת האמריקאיות סיטריקס וג'וניפר, המשמשות גם כשותפות אסטרטגיות של קוטנדו בהפצת המוצר שלה.
האצת אתרים
הטכנולוגיה שפיתחה קוטנדו מסייעת להאצת אתרים על ידי הקמת רשת הפצת תוכן (CDN). היא נמצאת בשימוש על ידי ענקיות טכנולוגיה כגון פייסבוק, מיקרוסופט, AT&T וגוגל.
הפיתוח מאפשר לאתרי תוכן כאתרי וידיאו, רשתות חברתיות ואתרי משחקים להעביר את התעבורה אליהם דרך שרתי קוטנדו, המתוכנתים לפתוח "צווארי בקבוק" דיגיטליים ומתפקדים כשרתי פרוקסי מקומיים. התוצאה הסופית מאפשרת לגולש לצרוך תכנים במהירות רבה יותר. התוכנה שפיתחה קוטנדו מייעלת את השירות ביחס למתחרותיה הגדולות - ליימלייט ואקמאי, שנדרשות להוציא סכומים גדולים על רכישת שרתים בכדי להגיע לתוצאות דומות.
"אנחנו מצפים לשילוב בין שתי החברות אשר יצור כח משמעותי ", הוסיף זהבי. "לקוחותינו והשותפים שלנו ירוויחו מהמיזוג בין שתי החברות". פול סאגאן, מנכ"ל אקמאי, הרחיב: "האנשים, הטכנולוגיה וההסכמים עליה חתמה אקמאי הם כח מניע חשוב לחברה שלנו.