לפני הכניסה לתפקיד באפל: אהרון אהרון מוכר את קמרו
המנהל המיועד של מרכז המחקר והפיתוח של ענקית הטכנולוגיה מכר את הסטארט־אפ שאותו הקים וניהל בשנים האחרונות - לקבוצת סמי קצב. היקף העסקה ככל הנראה נמוך מההשקעה בחברה
רגע לפני הקמת מרכז המו"פ של ענקית הטכנולוגיה אפל בישראל, מוכר המנהל העתידי שלו, אהרון אהרון, את הסטארט-אפ קמרו - שאותה הקים יחד עם אמיר בארי וניהל בשנים האחרונות. החברה, שמייצרת עבור מערכת הבטחון מערכת מבוססת גלי רדיו המסוגלת "'לראות" דרך קירות, נמכרה בשבוע שעבר לקבוצת
סכום הרכישה מוערך ב-20-15 מיליון דולר - נמוך מההשקעה בחברה, שעמד על 25 מיליון. במסגרת העסקה תמשיך קמרו בפעילות המו"פ, השיווק והמכירות ללא כל שינוי במעמדה. המנכ"ל בארי ימשיך לשמש כמנהל הפעילות של קמרו, בעוד שאהרון אהרון כבר איננו משמש בתפקיד בחברה זה כמה שבועות וככל הנראה לא היה מעורב ישירות בעסקת המכירה.
קמרו, הממוקמת בכפר נטר בסמוך לנתניה גייסה עד כה 25 מיליון דולר, הכניסה בשנה שעברה כ-6 מיליון דולר, ומעסיקה שלושים עובדים. המרוויחים העיקריים מהעסקה הם בעלי המניות בקמרו, אהרון, בארי, ומספר קרנות הון סיכון שצמצמו את פעילותן בישראל בהן קרן אלטה ברקלי, וואלדן וג'רוזלם גלובל, קרן ההון סיכון של שלמה קאליש. על פי אתר המחקר IVC, השקיעה בחברה גם מוטורולה סולושנס.
את החברה הקים בארי בשנת 2003, ולאחר מכן הצטרף אליו אהרון, אחרי קריירה ארוכה כמנהל פיתוח בחברות גדולות כמו יבמ, סימנס וצורן. אהרון הקים וניהל את קמרו במשך שש שנים עד שנת 2009, אז החליפו בארי. מאז שימש אהרון כיו"ר החברה, ולפני מספר שבועות עזב אותה ועבר לקופרטינו בקליפורניה, שם הוא עובר הכשרה לקראת תפקידו כמנהל המו"פ של אפל בישראל.
המוצר של קמרו הוא מעין מסך קטן המוצמד אל קיר מבנה, ומעביר אותות דיגיטלים מבוססי רדאר על מיקום בני האדם בחדר. בדרך זו ניתן לאתר, למשל, טרוריסטים או חטופים המוסתרים בתוך מבנה. החברה דשדשה במהלך כמה שנים, והפריצה הגדולה שלה לשוק הגיעה רק חמש שנים מאוחר יותר. בשנה שעברה הסתכמו מכירות החברה בכ-6 מיליון דולר, והיא מוכרת כיום מערכות לכוחות הבטחון בארה"ב וליחידות במדינות מתפתחות. במקביל, שימש אהרון כיו"ר חברת הסטארט-אפ דיסקרטיקס שפיתחה טכנולוגיה להצפנת מידע בסלולר, ובכל אותו הזמן שימש גם כמרצה למערכות ספרתיות בטכניון.
קבוצת סמי קצב (SK Group) נחשבת לאחת מיצרניות הנשק הגדולות בישראל. שוויה של החברה הפרטית מוערך ב-1.5 מיליארד שקל והיא אוחזת כיום בבעלות על תשע חברות בתחום הציוד הביטחוני, כאשר האחזקה הגדולה מביניהן היא תעשיות נשק לישראל (IWI), לשעבר מפעל הנשק"'מגן" שנרכש בשנת 2004 מהתעשיה הצבאית. סמי קצב גם מחזיק בכ-20% ממניות מספנות ישראל לצד שלמה שמלצר ושלומי פוגל. חברות נוספות של קצב מייצרות אביזרים אופטים לנשק קל, פריסקופים לטנקים ואמצעים לראיית לילה.